Reklama

Reklama

Království bílé čarodějnice

  • Čína Bai fa mo nu zhuan zhi ming yue tian guo (více)

Obsahy(1)

Na súmraku dynastie Ming je cisársky dvor je sužovaný korupciou a tyrani vládnu krajine. Vojna s Mandžuskom, ktorého obyvatelia ťažia z oslabenia ríše, je nevyhnutná. V snahe zachrániť občanov pred utrpením sa kúzelníčka Jade Raksha rozhodne bojovať proti vojakom, ktorí utláčajú ľud pre ich vlastný zisk. Miestni vládni úradníci následne zvalia vraždu guvernéra Zhuo Zhongliana na Jade, aby sa jej pomstili. Tento podvod z Jade a jej kultu razom učiní najhľadanejších utečencov, a to za zločin, ktorý nikto z nich nespáchal. (figliar)

(více)

Recenze (19)

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofa sa tu prezentuje v lietajúcich mišmašoch. Scenár kde nikto nevie kto je kto a proti komu, radenie scén a logika ich nadväznosti odveký problém šikmáčov. tam nestačí meniť vlasy z čiernej na bielu a pol hodinu padať z útesu. Osudovosť šitá v bezbrehom stratení sa v deji a miestami máte nulový záujem o osud zúčastnených. Kolísavá réžia a zle zvládnuté akčné scény nútia prihodiť tejto biede benzín. Aby sa sama spálila a kývla na rozlúčku kinematografii. (videné 03.06.2018, YT) ()

Grran 

všechny recenze uživatele

Inu tento asijský kousek si to za rámeček opravdu nedá. Námět potenciál měl, ale veškeré scény, co děj mohli rozvinout jsou mikrokrátké a naopak nic neříkající film natahují v jednotlivých situacích naprosto zbytečně, pak samotný film vyznívá tak nějak nedodělaně a uspěchaně. Jako když dáme maso do hrnce a po dvaceti minutách ho na minutu zapnem a zas vypnem a zas čekáme, pak zas zapnem... Kostými velice dobré, i když na lepší efekty už jim peníze taky nezbyly. Bohužel hlavní herec buď nemá zkušenosti s hraním s počítačovými efekty, nebo je prostě tak špatnej. Dá se říct, že je to ztráta času i pro ty, kterým se tyto filmy líbí... ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Film je dobrý jen v momentech, ve kterých se vůbec nebojuje (naštěstí jich je málo) a není omáčen v té digitální sračce. No ale ten konec to je kopanec do koulí zabalený do pořádné porce digitálního hnusu. Škoda, toto na průměr vůbec stačit nebude, a to to v některých částech vypadalo na docela slušný film. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vedie ma potešiť milostné príbehy, ktoré obsahujú aj iné ingrediencie, ako je láska a slzy. Akcia a napätie. Táto fantasy ponúkala mix týchto chutí v luxusnom balení. Ale výsledok tomu veľmi nenasvedčuje. Okrem spomínaných akčných scén ( tie aziati snáď ani nevedia natočiť zle ), je to bledé ako samotné vlásky titulnej Witch. Už neviem po koľkýkrát, ma fantastická produkcia 21. storočia Made In China sklamala. A to je tento žáner u nich, ako doma. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Film poukazuje na jakési milníky čínské historie. Přiznávám, že vůbec netuším, jestli je to tak či jinak. Je rovněž možné, že neumím dostatečně číst mezi řádky, že mi automaticky nedocházejí různé souvislosti, děj se mi totiž zdál zmatený a trochu zvláštní. Pár pouťových triků a už je z toho fantasy. Nechybí láska jako trám a stovky rozsekaných těl, které se staly pilíři celého snimku. Nejsem kdovíjaký odborník na Asii, ale několik skvělých filmů znám. S těmi se ale příběh téhle bloncky srovnávat nedá. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (3)

  • Snímek čerpá z tradičního čínského wuxia příběhu, tzv. hrdinsko-romantického příběhu, "Baifa Monü Zhuan". Ten byl hongkongskými novinami Sin Wun Pao uveřejňován od 5. 8.1957 do 10. 12. 1958. Jeho autorem je známý čínský spisovatel Chen Wentong, více známý pod svým literárním jménem Liang Yusheng. Ten je považován za jednoho z předních pionýrů tzv. nové školy wuxia spisovatelů. Společně se spisovateli Jin Yong a Gu Long patří mezi nejznámější čínské wuxia spisovatele 20. století. (Conspi)
  • Herec Huang Xiaoming (Zhuo Yihang) si během natáčení po pádu z tří metrové výšky na levé noze zlomil dva prsty. Jednalo se o nešťastnou shodu okolností, kdy herec zavadil o filmařské vybavení; kabely. Po dobu rekonvalescence se herec po filmovém place pohyboval v kolečkovém křesle. (Conspi)
  • Se 100 miliónovým rozpočtem, uváděno v čínských jüanech, odstartovalo natáčení snímku v listopadu roku 2012 a skončilo v březnu roku 2013. (Conspi)

Reklama

Reklama