Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

genetique 

všechny recenze uživatele

Nie každý sa nájde v amerických nezávislých dramédiách. Táto je ale podstatne umiernená a zmysluplná, mierená najmä pre dospelejšiu časť publika. Nemôžem povedať, že by bol film nejak zvlášť vtipný, a ani by som jeho konzistentnú dávku humoru a dôvtipu nenazval komédiou, než len úsmevný pohodový snímok, ktorý sa nesnaží prvoplánovo zaujať. Na druhej strane chýbala lepšia pointa a lepšie dialógy sa priam žiadali k takémuto skvelému obsadeniu. Napriek tomu, že sa príbeh zameriaval na dospelácke témy ako napr. smrť rodiča, (ne)plodnosť, podnikanie, rozvod a pod., nebol to ťažký film a už vôbec nie čierna komédia. Celkovo tento film stojí za to vidieť v prípade, že na to budete mať čas a rátate s tým, že vám toho veľmi veľa neprinesie. Stačí sa nechať sa podmaniť bezstarostným príbehom ako cestou k súhre medzi súrodencami a udalosťou, ktorá navždy zmení ich životy. 60%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Opäť film, na ktorý treba byť správne naladený. Čo som nebol, preto ma tá rodinná disharmónia nezasiahla, prišlo mi to veľmi rozťahané a zbytočne dlhé. Ale miestami to bolo tak správne situačne vtipné, čo aspoň trochu tú napätú atmosféru odľahčilo. A Šofér má skutočne nenormálne odstávajúce uši. 2 z 5 ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

A kde je toto prosím vás komédia? Toto je rodinná dráma s rôznymi zaujímavými postavami a bez kvalitnejšieho príbehu. Každá jedna postava sama o sebe je veľmi zaujímavá a jej príbeh je poučný, ale príbeh je o rodine ako musia sedieť na stoličkách počas smútku čo im zomrel otec. Príbeh nie je veľmi poučný skôr ide o to, že život ľudom hádže rôzne prekážky pod nohy a ako sa ľudia s tým vyrovnajú čiže čo hovorí tento film? No zjednodušene, že život nie je sladká prechádzka ružovou záhradou, ale skôr prechádzka medzi tŕnmi. Koniec je trochu trápny a to z dôvodu, že no proste Amerika treba z každého niečo, aby vo filme bolo, aby nebol niekto nespokojný a pointa znamená pre tento film menej tak aj tak dopadol ako mal. A dôvod ešte prečo je tento film trocha nižšie? Lebo nie je ani komédia a ani dostatočne poučný a potenciál skvelých postáv vyšiel proste na zmar. Škoda v konkurencii podobných rodinných drám odporúčam iné filmy. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Já nevim, že se ty Američani nedokážou normálně pozdravit? To je samý exaltovaný svídy, hany, hej, háj a všichni jsou gódžs. Vztahovky, kde se rodina sejde v časovém a prostorovém úseku, jsou živná půda pro katarzní mazec a dobrej film, na tomhle poli ale vyrašila zbytečně ukecaná vata. Škoda toho sympatickýho obsazení. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento typ filmu jednoduše upřímně miluju, neboť ve mě vyvolává opravdové, silné emoce a nutí mě zároveň i přemýšlet o svém vlastním životě. This is WhereI Leave You je totiž příběhem, který pochází ze skutečného, reálného, nezkresleného a nezidilizovaného života, rodinného života, plného těch nejopravdovějších pravd, uvěřitelných vztahů mezi všemi členy rodiny, dialogů pocházejících z úst každého z nás, situací, reakcí a charakterů skutečně těch lidsky nejryzejších, prostě jde o příběh, který prožil, prožívá, či prožije každý z nás, já, ty, on, tamtem, i onen, prostě my všichni. Celé to pak působí, jako by člověk koukal do zrcadla svého vlastního života, a poznával všechen ten upřímný humor, lásku, obětování a důvěru, stejně jako ale bohužel i ty stinné stránky rodinného života, jednoduše vše, co prožíváme se svými blízkými dnes a denně, ovšem stejně jako ve skutečném životě nakonec vyjde i zde najevo, že se rodina ve většině případech stejně postaví společně proti všemu a všem a ukáže se, že rodina je vážně to nejpevnější, co může být. Samotná zápletka je každopádně hodně funkční, působivá a silná, disponuje prakticky vším, co může takový film nabídnout, tedy zábavnost, dramatičnost, emoce, vše navíc v maximální možné kvalitě, herecké výkony všech zúčastněných jsou pak doslova fantastické a i díky nim tato podívaná působí ještě věrohodněji a živelněji, já jsem zkrátka z tohoto snímku vyloženě nadšený, skutečně mě zahřál u srdce a musím ho doporučit opravdu každému, kdo žije nohama na zemi, neboť jen málokdo se v tom sám, či minimálně svou rodinu, nepozná. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • V knižní předloze od Jonathana Troppera vzpomíná Judd (ve filmu ho hraje Jason Bateman) na moment, kdy viděl svoji matku cvičit podle videí s herečkou Jane Fondou a při tom jí řekl, že je hezčí než Jane Fonda. Ve filmu si pak ironií osudu zahrála  postavu Juddovy matky právě zmíněná herečka. (hansel97)
  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)

Reklama

Reklama