Reklama

Reklama

VOD (1)

Detektivka Hazel Micallef (Susan Sarandon) si poklidně žije ve společnosti své matky (Ellen Burstyn), utišujících léků a alkoholu. Brutální vražda v sousedství ale jejím nerušeným životem pořádně zatřese. S pomocí svého kolegy (Gil Bellows) a policejního nováčka (Topher Grace) odhaluje sérii podobných vražd, ke kterým došlo v celé zemi. Když místní kněz (Donald Sutherland) naznačí možnou spojitost s dávným rituálem, Hazel své pátrání zaměří na náboženského fanatika, kterého k činům žene smrtící vnitřní hlas. Film na motivy románu Ingera Ashe Wolfea nabízí výpravu do temné krajiny víry a strachu. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (71)

verbal 

všechny recenze uživatele

„Já myslím, chlapci, že ta třetí mrtvola říkala „Č“, pak by ovšem klíčové slovo nebylo „PIVO“ a náš masoun zhrzený alkoholik, ale mohlo by to mít nějakou souvislost se mnou! Ale víte co, serem na to, raději zachlastáme a zobnem pár chechtavých pilulek, stejně se nakonec ukáže, že nám tady tu pantomimu zase hraje nějaká dost suchá pomatená kudlanka.“ Prostě takový zábavný televizní sryler s nic moc úchylem a kulantně hrající Zuzanou, který však rozhodně neurazí natolik, aby korespondoval s místním hodnocením. Zrovna nedávno se mi v noci zdálo, že jsem tu opětkoval Černou labuť, načež mi u dveří zazvonila tlupa přemoudřele se tvářících tlustých paniců v tesilkách a pištivými hlasy se mě zeptala, jestli bych si s nima nešel osahávat přirození do jejich kulturní klubovny uvědomělých cinerastů , protože jsem jeden z mála, co opravdu rozumí filmu. Náhle se všude kolem začal rozléhat strašlivý řev. To jsem byl já, kdy procitnuvší totálně propocen, s peřinou v rozkroku a polštářem v útočné pozici jsem se zrovna chystal umlátit noční stolek. Přijde mi hrozně nespravedlivé, že jsem traumatizoval svůj nábytek kvůli takovým pičusům. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $27,412▐ dobré obsadenie a zamotaní dej urobili svoje v tomto thrillery, ušlo to /55%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já se ztotožńuji s většinou uživatelů, kde jsem podle hodnocení většiny usoudila, že moc velké nadšení se nekonalo. Role Hazel v podání Susan Sarandon byla nevděčná, ale ona prostě umí, to se jí upřít v žádném případě nedá i když bych uvítala s jásotem daleko větší ponor do její postavy. Takhle působila jen jako policajtka, která je věčně přiopilá a nebo pod vlivem prášků a kde se důvod jejího sebedestruktivního chování dozvídám až téměř na konci. Biblická linie, která vedla k sérii vražd, mně vysloveně nesedla, nebo to bylo špatným zpracováním....... já nevím, ale za mě je to ve výsledku nakonec dvojka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Volání mne z počátku nadšeně vcuclo, pak si mne celkem příjemně převalovalo v ústech a nakonec mne poměrně tupě vyplivlo na zem kostela. To je velká škoda, protože kdyby se počáteční atmosféru podařilo udržet až do konce, tak bych patrně spontánně porušil nejméně tři z desatera přikázání a neschovával bych si čtvrtou hvězdu pod oltář pro nějakého napínavějšího zástupce biblických detektivek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chlast, analgetika, jizlivost a buzerace nového kolegy z velkoměsta. Takhle vyzbrojená se policistka Sarandon vydává po stopě lidového léčitele, co v biblickém obchodním rámci kšeftuje s eutanázií a vzkříšením.. Zvolená cesta rychle odhalené identity pachatele a následného odkrývání motivů nebyla špatná a v případě jistější režisérské ruky z toho mohlo být i něco víc než jen průměrné mysteriózní krimi s obstojným obsazením. Nic proti Heyerdahlovi, ale v jeho roli rigor mortis logopeda by se báječně vyjímal Ton Noonan.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Výstižný obraz spoločnosti, kde zločiny vyšetrujú frustrovaní strážcovia zákona večne pod vplyvom alkoholu mixnutého s hromadou antidepresív. Na druhej strane tí, ktorých prioritnou úlohou je duchovná útecha na zložitej ceste spásy duší poblúdili. Podľahli módnym mystickým blúzneniam o zaručenej liečbe magickou formulkou. Vymknutí z kĺbov a mimo sú teda policajti a rovnako tak aj duchovné autority. Toľko k pozitívam. Celé vyšetrovanie zasadené do tohto celkom výstižného, i keď trochu zjednodušeného, myšlienkového rámca pôsobí oproti tomu príliš unavene až mdlo. Podobné je to s výkonmi známych hercov: Susan Sarandonová pripomína skôr kreácie Božidary Turzonovovej v nekonečnom mydlovom seriáli slovenskej pop tv JOJ a Donald Sutherland zase, odkedy ošedivel a pestuje si bradu, zachováva vo filmoch prevažne jeden jediný výraz - dokonca také herecké poleno akým je Nicolas Cage má herecké výrazy až dva. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Chudák holka Sarandonovic, ta si tedy dala, podprůměrnější scénář a režii si už vybrat nemohla. Vůbec celé to solidní herecké obsazení nižší hvězdné svítivosti (Topher Grace, Gil Bellows, Donald Sutherland) vyšlo vniveč. Slyšeli jste snad někdy o tvůrčím tandemu Jason Stone/Scott Abramovitch?! Vsadím botník, že určitě ne. První jmenovaný je režisér, jehož filmy nikdo nikdy neviděl, druhý je televizní scenárista, který je pouze schopen načmárat jen rutinní detektivku, kterou režisér není schopen ničím zajímavým ozvláštnit. Televizní obrazovka je pro tenhle film zcela adekvátní. Vše je situováno do zapadákova, kde lišky dávají dobrou noc. V tomhle vděčném, ohraném a hodně rozpočtově levně vycházejícím prostředí se rozprostře vyšetřování rituálních vražd, které má zcela nevzrušivý průběh. Ač je Susan Sarandon velmi zkušenou herečkou, která je zvyklá na to, když se něco nepovede, i jí se určitě chtělo plakat nad nesmyslnými dialogy, přihlouplými vyšetřovacími metodami a také nad tím, že na takovou blbost nikdo nebude koukat. Body nakonec jistí její geny, díky nimž je to zachovalá dáma, kterou bych příště rád viděl v kvalitním snímku, u kterého se nechcípá nudou, rutinou a blbostí. 2/10 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Susan Sarandon hrá večne našrot policajtku v snehom zaspatom zapadákove, ktorý znenazdania prebudí zo spánku séria nezvyčajne zmanipulovaných vrážd. Jej postava mi bola ukradnutá, zvyšok castingu nesympatický. Záver na šľaktrafenie... ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak toto nebyl žádný sériový vrah, ale normální mediciman, kterej vlastně pomáhal lidem. Bohužel tento snímek ztrácel atmosféru hned asi po první půlhodině, kdy se většinou bystří diváci dozvěděli, kdo je vrah a bohužel i tu pointu vycházející z biblických pověstí nám tvůrci naservírovali v první půlce filmu. A tak by se dalo říct, že to tak mohlo i skončit a néé to dál protahovat do aleluja a bez skoro dalších překvapení se dívat na sice perfektně hrající Susan Sarandon, která to celé kriminální dobrodružství drží nad vodou. Už na začátku příběhu jí můžeme vidět, že má jistý problém s alkoholem, ale aby šla na jídlo do baru a zapíjela to vizourem, tak to bylo moc i pro mnohé abstinující alkoholiky chodící do spolku anonymních alkoholiků, které to zajisté potěšilo. Zahrála to sice dobře, ale světaznalí pozorovatelé si všimli, že herečka není alkoholička, jelikož vypadá na svůj věk fakt dobře a nemá takovou tu barvičku typickou pro alkoholičky, které po ránu do sebe naperou aspoň půl litru tvrdýho, aby vůbec vstaly z postele. Spíš tam tvůrci měli vybrat nějakou tu trosku z newyorskýho Hlaváku, aby to bylo důvěryhodnější. Musím říct, že po dlouhé době jsem viděl typicky průměrný thriller o sériových vraždách, který mě moc nepotěšil, ale také mě neurazil. Tempo bylo zdlouhavé a žádné překvapení se nekonalo. Prostě to jen tak uběhlo a najednou byl konec, který průměrný divák kriminálek předpokládal. Ani vrahoun, kterej se celkem činil mě moc nepřekvapil a byl takovej nemastnej, neslanej, že bych si o něj neopřel ani hrábě. A biblickej podtext tohoto příběhu se mi zdál trošku přetaženej za vlasy, ale jsou různí lidé na tomto světě a každej se nechá obalamutit něčím jiným. Za tento silně průměrný koprodukční snímek, který se odehrává v nádherné Kanadě dávám průměrných 60%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rutina, za kterou by se mělo trestat. Samotný policista s osobním démonem a sériový zabiják s kebulí zblázněnou Biblí už tu byli tolikrát, až to hezké není a když se k tomu přidá typicky kanadské televizní zpracování se všemi neduhy, co k dané tématice patří, nezbývá než bezmocně rozhodit rukama a ptát se "cui bono"? Alespoň že Susan Sarandon pořád umí, ale ničím jiným a ani nikým jiným tahle nuda příliš neupoutá. 30% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vypadá to na proříznutý krk........ Detektivové k pohledání. On se bojí, ona je alkoholička. Po čtyřech letech mají v okrsku první vraždu a oba detektivové se svérázně vrhají do vyšetřování. Ponuré, zatažené, smutná hudba a brutální vraždy. CITÁT - Nemá žaludek, někdo mu ho vyndal....... Obětí je čím dál víc, cesty páně jsou nevyzpytatelné. Kriminální thriller s náboženským podtextem pohrávající si s myšlenkou o vzkříšení. Film ve kterém nesvítí Slunce a je stále zima. CITÁT - Vrazi vraždí, ale neléčí....... Konec příběhu mě zas tak moc nepřekvapil. Jen jsem si nebyl jistý, zda Susan Sarandon byla namaskovaná, nebo to byl real. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Náboženských thrilleru či kriminálek už jsem viděl víc a tento zrovna k povedeným podle mě nepatří...Je tu padouch (co vlastně tak úplně špatný není...) a dělá klasicky činy ve jménu bible aby povstal jeho zesnulý bratr.Do toho je tu sympatická Susan Sarandon,která je dobrá v každé roli,ale toto je prostě film,kde je toho opravdu hodně nedotaženého a myslím,že by se z toho dalo udělat rozhodně temnější dílo než takto plytký film a tím pádem zapadne i její role.A ten konec má přesvědčit ateisty k víře...???To snad ne,protože ty nad tím leda tak zakroutí hlavou.No souhrnně musím film ohodnotit maximálně 55-60% a tři hvězdy. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Nesplněné očekávání...Alespoň že Susan Sarandon je radost stále sledovat. Thriller, který měl být mrazivý díky námětu je bohužel díky nedostatečnému napětí vinou nejisté režie odsouzený k rychlému zapomenutí. Škoda promarněné šance. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušně natočenej film, kde Susan hledá s flaškou Jima Beama v ruce sériového vraha. Topher Grace jako její parťák moc prostoru nedostal, ale účast Sutherlanda potěší. |Jasný film má much jako prase a dost toho mohli udělat jinak, ale já se nenudil.... a závěr je vlastně udělanej na druhej díl - o kterém ale pochybuju že ho kdy kdo natočí. 70% ()

Reklama

Reklama