Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý spisovatel dostane od svého zaměstnavatele úkol napsat scénář k nové romantické komedii. Problém je v tom, že dosud pravou lásku nezažil a ženám, po traumatu z dětství, prostě nevěří. Nepomáhají mu ani přátelé, kteří jsou stejně skeptičtí. Na jednom charitativním večírku potkává ženu, která ho opravdu zaujme. Je tu však jeden problém... (TV Nova)

(více)

Recenze (65)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,316,000▐ pohodička, fajn obsadenie, Chris a Michelle si dobre sadnú, môže byť /60%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemůžu být tvůj kamarád, nenechám si změnit pohlaví, rozhodně nechci umřít ve vesmíru ani jít do kláštera." Taky si myslím, že tohle jsou všechny možnosti, když to v lásce drhne. Jenže tady to nedrhne, vztah funguje a hlavní hrdina je tak trochu křen. Jenže neskutečně zábavnej křen. Já bych se taky chtěl umět ze všeho tak skvěle vykecat jako on a navíc bych chtěl umět o něco líp uhýbat direktům od slečen, paní a jejich manželů. Chápu, že nemůžu mít všechno, ale členem skupiny střílejících spisovatelů bych se stal rád. Mě to s nimi zkrátka bavilo a těch otázek k zamyšlení, co mi to přineslo. Třeba tu, jestli je Terminátor romantičtější než Duch. Nebo tu, jestli se správná holka do života pozná podle toho, že se s ní dá pokecat o opičím znásilnění a žabích orgiích. Budu se nad tím muset zamyslet. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Sarkasticky laděných romantických komedií není nikdy dost, protože kovaných cyniků stále přibývá. Snímek má sympatickou hlavní dvojici a ideální stopáž, takže jde o další zábavnou jednohubku. Ke konci se to samozřejmě zvrhne v naivní sprint za životní láskou a především fanoušci krádeží před oltářem si přijdou na své. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nedoceněná rom-com s fantastickým Chrisem Evansem a pohodovou Michelle Monaghan. Vtipné, trefné, svižné, feel-good, buddy movie. Co víc si přát...85% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická konverzačka. Jen tyhle kousky vesměs strašně rychle vyšumí z divákovy mysli. Tady to nebude jiné. Chris Evans před časem režijně překvapil sympatickou nezávislou romantikou Before we go, kterak se dva cizinci seznámili v nočním New Yorku. A příjemně se při jejich poznávání netlačilo na pilu. Tentokrát jeho hrdina na dívčí jména moc paměť nemá, když do jeho dobrodružství vlítne přítel dotyčné, je to ještě horší. Představuje spisovatele/scénáristu, kterému hoří termín s novou látkou. A navrch potkal jednu, u které by si její jméno moc rád zapamatoval. Zatímco v Česku jde banda přátel na pivo, proloží to několika panáky a vykládá o nějaké té korupci v politice a arogantním šéfovi, tady parta amerických přátel mele o lásce, o nejrůznějších teoriích a možných scénářích, o tom, jak romantici nevymřeli a jak dopadla jedna korejská telenovela. Vysmívají se romantickým klišé? Spěchají díky nic kupředu? Naznačují, že není úplně od věci jít na to od podlahy? Tak či onak, babrají se někde v sympatickém průměru. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Náhodne som to objavil keď to dávali v telke, už som si myslel, že Chris hraje len toho kapitána a pozrime sa, medzi tými Avengermi si stihol odskočiť aj k takejto menej známej a nenápadnej komédii. Trošku romantickej. Hlavne teda v závere, ktorý je asi najväčšie klišé a mínus filmu, ale celkovo to bola príjemná zábava, kde film ponúkol aj niekoľko zaujímavých scén, Evans je sympaťák a s Michelle Monaghan im to celkom klapalo. 70% - 3* ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja vlastne isto neviem, či to autor myslel, ako to vyznelo. Na satiru seba sama (náznaky boli, doslovný asi len jeden) príliš nejasné. A práve preto to pôsobí ako obyčajná romantická komédia - presne tá, ku ktorej má Evans napísať scenár - pôsobí tak viac, ako keby nás zatiahla do vlastného vtipu. A keby aj, je to kontraproduktívne. Až k vrcholu, totálne neprirodzenej scénke v reštaurácií. Ten scenár, klišé, škatuľka, ten tam proste je, jedno v akom význame, pokazil sľubne začatý príbeh, čo vedel trafiť do pocitov. Zo začiatočných 80% až k priemeru, len preto, že ľudia sú tu z papiera a potrebujú svoj happy end. Tri a pol ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tohoto díla se nejspíš rozhodli najít ideální obsazení do romantické komedie, sehnat to nejlepší obsazení vedlejších rolí, vzít nadějný námět, nasypat do něj spoustu vtipných a také hodně romantických momentů a když to všechno měli pohromadě, ďábelsky se zasmáli, všechno to vzali a použili k tomu, aby romantickou komedii umučili k smrti. Nebo to prostě byla jen banda sebestředných inťošů, která strašně chtěla ukázat, co si myslí o tomto, pro ně nesnesitelně pokleslém žánru. Každopádně je výsledkem jedno z velkých letošních zklamání. Skvěle rozehrané situace zavražděné trapností, humor i romantika utopené v bahně samoúčelné vulgarity, nápadité vsuvky, které se po zábavném nástupu zaseknou a pak se jen bezradně vytrácejí. Romantická komedie se dá natočit s ironií shazující zavedená klišé, ovšem ne takhle. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Nebudu si tu vymýšlet žádné hluboké řeči a teorie a kdo ví, co všechno. Pravdou je, že jsem si drtivou většinu času říkala, proč vůbec svůj drahocenný čas plýtvám nad takovouhle kravinou. Ba co víc, podařilo se mi u ní i dvakrát usnout. Bohužel, či snad bohudík, když už něco rozkoukám, tak to shlédnu až do konce. Pravda, ne vždy se to vyplatí, ale zrovna u Playing It Cool poslední půl hodina jakž takž napravila dosti pošmouraný dojem z jinak hodně podprůměrné romantické rádoby komedie, která až nápadně připomíná seriál Man Seeking Woman. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Chemie mezi párem je. Je to asi určeno spíše pro ženské publikum ("kdyby cítila půlku toho co já, tak vybuchne"). Dialogy jsou odposlouchané z reality a nejsou hloupé, ale působí únavně kavárensky jako kdyby je autor scénáře napsal za jednu noc. K tomu občas trousí spisovatel moudra odposlouchaná z časopisecké rubriky psychologická poradna ("o ženy se musí bojovat"). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je, že Chris Evans mi v podobných romantických komediích sedí mnohem víc než když si hraje na superhrdinu s americkou vlajkou na štítu :D Já jsem se bavil a ačkoli je poslední třetina filmu už dost velký klišé a nic nového pod sluncem, tak první dvě třetiny jsou naopak natolik fajn, že to ještě na 4 hvězdy vytáhnu. Fandům amerických romanťáren, kde si herci užívají každé klišé a umí každý trapný dialog brát s nadhledem, tenhle film rozhodně doporučuju. Na hodnocení 57% nehleďte. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dva se sejdou, a protože je ona zadaná, tak to nejde úplně hladce. Příběh si proto vypomáhá rámcem, ve kterém hrdina musí napsat scénář k romantické komedii, kterou jakože prožívá i ve svém životě. Spíš než jako dobrý nápad, mi  přišlo, že jde o popis tvůrčího bloku scenáristů, protože z komedie nebo romantiky divák moc neuvidí. Dohrávané vsuvky tomu nepomohou a milostné rady, které umanutý a nesympatický chlapík dostává od přátel, jsou jedna pitomina a klišé vedle druhého. SHRNUTÍ: Kdo věří na lásku, ať se nedivá, protože tenhle film by mu ji mohl znechutit. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono to celé na začiatku pôsobí veľmi sviežo. Hrdina je sympatický a pritom bez výstredností. Má okolo seba plejádu umelcov, ktorý sú taktiež v pohode(aj keď len relatívne), a má to prostoduchú, ale za dobrý koniec chytenú zápletku. Scenár je plný nápaditostí a scén na pousmiatie( keď si Plaza pri monológoch vyberá z nohavičiek časti bábiky), iné zase majú taký ten typický klišoidný základ a vyvrcholenie. Ako to už bohužiaľ býva koniec tieto dve línie nezvláda udržať v medziach normálnosti a tak to končí ako každá iná romantická komédia, čo zamrzí. Podobne ladené(aspoň v pocite) What If si dokázala aj napriek klišé udržať rovinu zábavnosti do konca. Tu sa z toho stane nie práve najlepšia variácia na lásku. Odrazu mi pri sledovaní prišlo, celé to snaženie tak strašne ubíjajúce, až som mal chuť povedať Evansovi, nech si ide radšej po línií Captaina Ameriku, lásky tam postretáva ešte habadej. Ale na zabitie večera, je to to pravé - nekrvavé. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Toľko zbytočných kecov, hlavne keď všetci vieme, ako to celé skončí... Ale nie, tie dialógy sú na tom filme to najlepšie a Michelle je veľmi sympatická, no Evans mi k nej nesedel. A bola to miestami dosť nuda. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

I přes sympatické obsazení je Playing It Cool hodně průměrná romantická komedie. Proč? Popravdě ani tak úplně nevím. Je to sice takové hravé, dělá si to ze sebe srandu, má to hodně sympatické obsazení, ale jako celek to moc nefunguje, nemá to nic moc navíc a mezi Chrisem Evansem a Michelle Monaghan to moc nejiskří. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velmi vlažné i přes zajímavé prvky (kreslená část) a lehce osobité zpracování. Jenže mít v komedii pouze tři opravdu zábavné momenty je pramálo. Co víc, obsadit ke Chrisovi totálně nevýraznou a o dost staře vypadající Michelle Monoghan, nebyl z mého pohledu vůbec dobrý tah. K němu pořádnou šťabajznu, aby se na to vydrželo dívat i pánské pohlaví. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Trochu netradičně pojatý romantický film,který si ze sebe umí na rozdíl od jiných udělat legraci.Za mě celkově 60 % a tři hvězdy. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

"Pojď, pustíme si romanťárnu." × "Hm, se mně nechce." × "Proč ne?" × "Páč je to stejná šablona pro každej příběh jen s jiným osazenstvem." × "Pojď, Chris Evans, Michelle Monaghan... a spousta jinejch herců z komiksáren, na který pořád čumíš." × "Tak jo..." × Myslím, že největším problémem hodnocení tohohle snímku je fakt, že většina lidí nepochopila ten scénář :) jako beze srandy, ne nadarmo se postavy nejmenují (ME [narrator], HER, STUFFY GUY apod.), ne nadarmo se tam láme čtvrtá stěna skoro každým monologem, ne nadarmo závěrečné finále ždímá každý klišé, který je v romcom zapotřebí. Ale i když nepochopíš scénář (řekněme to tak nějak postmoderně, že se jedná o velice vrstevnatý scénář), pořád si můžeš užít satiru a srandu z každýho romcom klišé. A to jak z pohledu cynických postav, tak z pohledu vlastního, teda Mého, teda vypravěčova. Sakra, v tom aby se jeden zamotal. P.S. K pochopení scénáře je myslím zapotřebí hlavně pochopit finále, cirka od pohřbu. ()

Reklama

Reklama