Reklama

Reklama

V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění. Jak se jeho existence stává v očích mocných stále větší hrozbou pro celé lidstvo, nezastaví se tito před ničím, aby vynutili zachování statu quo a zajistili, aby byl Chappie současně i posledním robotem svého druhu. (Falcon)

(více)

Recenze (1 036)

Marykus 

všechny recenze uživatele

To zas byla ale slátanina :D Jako námět je špičkovej ale scénář to posral jak mohl teda.. Takovej meganápad a scénář někde na úrovni Hrajeme s Alim. Kdyby se to pořádně dotáhlo, necpali tam Die Antwoord , možná by byl film v červeném, ale takhle? Fuj ani nemám chuť se rozepsat... ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to koukat, ale dřívějším snímkům, které to vykrádá, se to kvalitativně nepřibližuje. Zatím nejhorší, co jsem od Blomkampa viděl ... 50% PS: Dobrý soundtrack! ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Neil Blomkamp ve mně zase vyvolal hodně rozporuplné pocity. Začněme tím pozitivním. Robot Chappie se mu povedl. Člověka pobaví, dojme i donutí k přemýšlení. Obstojně si vede také Dev Patel (Milionář z chatrče), který potvrzuje svůj talent a hereckou empatii. Zde pak veškerá pozitiva bohužel končí a nastává vlna nelogičnosti a spousta nudných a otravně předvídatelných postav. Myšlenka s vědomím pak tady vychází trochu naprázdno a místo velkolepého konce přichází závěr, který ani trochu nepohne s divákovo emocemi. Komentář k hudbě: Hans Zimmer tentokrát svojí hudbu pojal dost elektronicky a i když mě to zprvu trochu děsilo, musím uznat, že filmu dává potřebné emoce a atmosféru. Bohužel je to ale hudba hlavně kulisová, o nic víc se (snad kromě pár výjimek) ani moc nesnaží. Když už ale nic jiného, Hans ukázal svoji všestrannost a cit. A protože je pro mě skladatelem č. 1, toleruji mu to. :) ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

O Neil Blomkamp ne že by neuměl, ale nechápu, na koho tu cílí. Začíná to jako Robocop, kriminálníci jsou porcováni policejním robotem, pak to ale přejde do remaku Číslo pět žije a celé je to prolnuté relativně nepopíkovým zamyšlením se nad lidskou zkažeností a bezcitností, protože snímek vlastně postrádá vyloženě kladnou postavu, které by člověk mohl fandit. Tedy, samozřejmě až na chudáka Chappieho. Milovník military scifi či akční podívané bude tedy značně zklamán, když se z Chappieho stane pacifistické dítě. Děti, které chtějí vidět roztomilého králičího robůtka zase budou šokované zkaženou apokalyptickou společností a drsnými akčními scénami a vzhledem k roztomilosti robota a důrazu na scifi vizuál a akci ostrouhají i zastánci dramatické stránky a jakýchsi sociálních aspektů snímku. V tom všem pak divák nemá ani náladu smát se vcelku povedeným vtípkům. Je to kočkopes, který ve výsledku nemůže úplně zaujmout ani jednu cílovku a to je velká škoda. Ono to jinak je natočené vcelku zručně, jako samostatné scény to funguje, ale celek prostě nějak nejde dohromady. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek vyjadřující citový obraz a lidskost robota, o kterém tento snímek je, velmi připomíná známého a legendárního robota č. 5. Není od věci, že takovýto námět je velmi přitahován, neboť v této oblasti je mezi vědci stále mnoho otázek. I tady takovýto robot velmi zkouší a prochází si krutostmi života , ale i radostmi a štěstím. Mnoho humorných situací i bolestivých momentů, kdy je divák nucen s ním soucítit, dává ohromný divácký zážitek. Ano, citový útok na divákovu mysl se tu nachází, ale nakonec, proč ne. Příznačné je, že se to tu v akčních efektech nepřehání, jak je poslední dobou zvykem, a že to má jistou reálnost. Na to, aby měl takovýto robot tak lehké a hlavně plynulé pohyby však odteče ještě hodně vody. Snímek je takřka pro celou rodinu a dá se říci, že má hlavně u starších dětí šanci k oblíbenosti jako tehdy onen č.5. Jestli tomu tak skutečně bude ukáže čas. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Film, který zklamal v hodně věcech na jednou. Nejen že vsadil na lacinou kartu, ubohé postavy a velice špatné castingové rozhodnutí, ale k tomu Neill Blomkamp ukazuje svojí klasickou a ničím neobohacenou práci, která mě sic hodně bavila v District 9 , ale zde prakticky vůbec. Právě Neill se ve všech svých filmech veze v stejných kolejích. Právě zmíněný District je cítit od prvního záběru až do toho posledního. Děj je sic mírnějším vylepšením, efekty také, ale postavy jsou tak chudé a absolutně nefungující.... Nemluvě o Hughu Jackmanovi , který udělal přešlap desetiletí. - 5/10 - ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Z traileru to vypadalo jako budoucí nástupce číslo 5. žije, leč ve výsledku je to neuvěřitelně otravná splácanina už jen díky nepříjemným a vyloženě trapným Die Antworth a naprosto nezajímavým záporákem Hughem Jackmanem kterýmu sestříh na hrnec fakt nesluší. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Chappie měl nastartováno k velkému kasovnímu trháku, námět je totiž zajímavý, Blomkamp zase po technické stránce zručný režisér a soundtrack tvořil mistr Zimmer, jen to chtělo dopilovat scénář, a to hlavně jeho závěr. To se bohužel úplně nepovedlo a závěr filmu je hodně přestřelený a "weird". Škoda toho diváckého nezájmu v kinech. No, snad Neillovi klapnou ti Alieni, i když tomu moc nevěřím. 3* ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Blomkamp je výborný režisér, ale mizerný scénárista. Takhle otravný a hloupý konec, který se do filmu nehodí, jsem dlouho neviděl. Najděte mu dobrého scénáristu a vznikne kult. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

"TY ODPORNÝ ZLÝ ČLOVĚČE!" "CHAPPIE BUĎ KREATIVNÍ!" Tohle bylo strašný. Kradení aut za pomocí gumového kuřete, připitomělá výchova dítěte robota v kontrastu s trháním gangsta na půlky. Ne, tohle nefungovalo. Robůtek s vlastním vědomím je jen Číslo "Johnny" Pět. Alespoň  že Hugh Jackman projevil jakousi chladnokrevnost. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem se snažil nevnímat sympaťáka Jackmana jako "Rosomáka" a připustit že může hrát i tupou figuru v béčkovém dramatu, ale nešlo to. Chudák si to asi od mnoha fandů vyslechl. No nic. Pochopení co se děje a proč opět robot "cítí" mi trvalo půl filmu a stejně jsem jim to nesežral. Konec už byl vyloženě prapodivný mix Disnyho robotické princezny z vážným pojetím čísla 5 co žije. Vizuál je místy povedený, dalo by se i v několika scénách věřit že ten robot má duši ale to trapné komparzové obludárium (ti zpěvái) to okamžitě zkazí svou přítomností. Příběh má plno děr a nebudu se ani snažit cokoliv z toho dávat jako mínus nebo plus. 1 hvězda za vizuál + za dvojci Jackman&Weaver u kterých to záporáctví beru jako možnost ukázat že umí hrát i svině. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Paráda. Bylo to originální, Chappie celou dobu bavil a hlavně skvěle dopadlo zapojení šílenců z Die Antwoord (některé hudební kousky znějící ve filmu jsou přímo od nich), jejich styl (křiklavé barvy, různé harampádí atd.) v kombinaci se šedivou tovární halou se nádherně doplňoval :). Učení Chappieho bylo také moc pěkné, ač to místy moc veselé nebylo. Zimmer ukázal, že umí hudbu i do takovýchto kousků a poradil si s tím obstojně (hlavně ke konci). Konec byl možná až příliš happy a místy to logicky dost skřípalo (zbrojní firma a nikdo nic nekontroluje a ničeho si nevšímá, kontrola aut při odjezdu atd. - i u nás v mlékárně to je přísnější...), ale to klidně oželím, jelikož tam byla spousta drobností, které prostě potěšily. 4,5* ()

cure 

všechny recenze uživatele

Čo je to? Kopa železa, ktoré myslí a cíti, pričom stíha nastavovať ľuďom zrkadlo? Číslo 5 to nie je. Ani Robocop to nie je. Je to happy Chappie a Die Antwoord ako mama a tato a zlý zlý zlý Hugh Jackman. Yo-Landi Visser a Ninja vo filme nehrajú to sú oni. Chappie dieťa, Chappie chlapec, Chappie puberťák, Chappie programátor. Chappie dobrý a Chappie zlý. Do piatej hviezdy chýbali len robotie slzy. Rich bitch. Ninja. JAR. ZEF. RIP Leon Botha as Chappie .... Utíkej Foreste.) BTW: vybrané obrázky v galérii filmu sú s ohľadom na postavy vo filme veľmi zavádzajúce. Človek by nadobudol pocit, že Hugh Jackman je samotný Chappie. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Luxusní podívaná !!! Neill Blomkamp opravdu umí točit kvalitní akční sci-fi filmy ! Už se těším až ten film uvidím doma v českém dabingu. 95% ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Silně neoriginální dětský Sci-Fi příběh v duchu zásady: "To je blbý, to se bude dětem líbit". Toto dětské vyprávění prokládá na mnoha místech R-ková estetika postaviček sociálního dna. Pro mne nestravitelná slátanina. Ale to možná platí jen pro ty, kterým je nad 30 nebo pro ty, co pochází ze středních a vyšších vrstev. Ve filmu hrají hudebníci z Die Antwoord , kteří ve své tvorbě používají ledacos /od melancholických podkresů po dost drsný rap, z úst zpěvačky, která v jednu chvíli vypadá jak studentka baletní školy a za chvilku jako monstrum z klasických japonských hororů/. Možná, že pro dnešní předškoláky, kterým jejich kulturní matrici vytváří podobná estetika společně s příběhy, které jim rodiče čtou před spaním, bude tenhle film naprosto srozumitelným. Z toho je mi trochu úzko, ale to je jen můj problém. ()

Cryptkeeper 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání,snad ani nemám co k tomu více dodat..snad jen že kombinace Jardy Jágra v podobě Jackmana a duo narkotik z Die Antwoord jsem opravdu nečekal.. ()

Související novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (více)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama