Reklama

Reklama

Poté, co si prošli nástrahami střední školy (dvakrát po sobě), čekají na policejní důstojníky Schmidta (Jonah Hill) a Jenka (Channing Tatum) velké změny - jsou pověřeni prací v utajení na místní vysoké škole. Ale zatímco Jenko potká spřízněnou duši ve sportovním týmu a Schmidt pronikne do řad studentů umění, začínají o svém vzájemném vztahu zvolna pochybovat. Jejich úkolem už není pouze vyřešit případ, ale jsou nuceni zjistit, zda mezi nimi může existovat společný vztah na úrovni. Pokud se těmto dvěma přerostlým puberťákům podaří vypracovat se z univerzitních nováčků ve skutečné muže, pak by vysoká škola mohla být tím nejlepším, co je kdy potkalo. (Falcon)

(více)

Recenze (925)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Predpokladám, že ono návykové čaro potrhle zábavnej a podaním vynachádzavej bromance to - podobne ako u jedničky - nadobudne až po pár reprízach. Z fleku však môžem konštatovať, že toto bol (opäť) krutý náklad bezprostredných gagov, intertextových narážok a hravých digitálnych vychytávok a za menej cenný ho považovať netreba. Niektoré hefty už samozrejme hraničia s trápnosťou, ale to je pominuteľné riziko podnikania, pri ktorom nemožno očakávať, že každá sranda bude univerzálne srandovná; v konečnom dôsledku je to aj tak len o uhle pohľadu a pravdou v tomto prípade ostáva, že neohrabane trápne sa velice rýchlo vie obrátiť v pôsobivé a fresh. Trochu mi vadila väčšmi rozháraná a nedôsledná hudobná dramaturgia (až ten Diplo to pri konci na chvíľu vykompenzoval), ale čert to vem, bavil som sa prevažne kráľovsky, potešilo ma, že si tvorcovia všimli mojej poznámky na margo Cubovho akcentu (straight outta Compton) a použili ju v príbuznom kontexte:) a ta nevyhasínajúca chémia medzi Hillom a Tatumom, je fakt skvelá. Dúfam, že si to za nejaký ten čas spolu dajú aj v dvadsať trojke. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

HA! Přírodní úkaz, mysteriozní zjevení a událost nevídaná... Tvůrcům se podařilo udělat pokračování komedie podle stejného sižetu podle kterého jel první díl, k tomu si z toho dokáží sami dělají srandu a která je lepší než první díl (smutně pozdravujeme trilogii bolehlavu aka Pařbu ve Vegas). Obzvlášť podvratné a okaté kopání do vlastních řad hrozně pomáhá, akční stránka funguje jen o málo huře, než ta komediální (což je tím, že je tak komediální tak dobrá) a nenapadá mě snad jediná postava, která by byla nevtipná. Pokorně se kaju a padám na kolena do prachu, neb jsem si myslel, že tenhle film bude jednoznačně nejslabším článkem Filmového čsfd víkendu a hle - mýlil jsem se a hned jak náležitě proběhne doba kání (káňata jsou ovšem přípustná též) užiju si udělení silných čtyř hvězdiček. Viděno za velepříjemné společnosti na filmovém víkendu čsfd 2014 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych vidět další díly. Nejvíce asi 34 Jump Street: Return of the Ghost, 43: Jump Street: Mariachi School a také závěrečnou 2121 Jump Street, která se odehrává ve vesmíru. Výhodou této kraviny je zcela určitě fakt, že mě bude bavit i podruhé, potřetí a prostě kdykoliv. Tvůrcům se i podruhé podařilo namíchat koninu obřích rozměrů, kterou si nelze neužít. To věčné pomrkávání na diváka je smrtící. Nejvíce mě rozsekala scénka, kdy Ice Cube zjistí, že mu Schmidt ojel dceru. "Seš mrtvej, Dougu."  Kdo si počká po závěrečných titulcích dozví se něco o novém vztahu, který má Dave Franco. 70% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Já ty dva dementy prostě žeru. Phil Lord s Chrisem Millerem (tahle dvojice dementní rozhodně není) se pro mě stávají zárukou dementní kvalitky, které nechybí energie v žádných ohledech. Sebeparodický nášup je de facto přepisem jedničky, přičemž si z tohohle faktu rád utahuje a neláme si hlavu s vědomím, že si kdekdo bude ťukat na čelo. Co víc říct? Snad jen to, že opravdu dobrou dementní buddy komedii dement natočit nemůže. Závěrečné titulky jsou krásně over the top třešničkou na dementním dortíku. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemná akční, nenáročná oddechovka, u níž se divák může pobavit a zrelaxovat. Jonah Hill hraje roli, jaká mu svědčí, Tatum mě nějak nedostal, ale potěšil mě Johnny Depp ve svém de facto cameu. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dvojka pokračuje v trendu jedničky, což podle mě není na škodu. Proč taky nevytěžit z chytlavého, fungujícího nápadu ještě trochu víc... Zábava je opět skvělá, co si budem povídat, prostě nadprůměrná komedie. Nicméně bych řekl, že vejška je o fous slabší než střední. A opět menší problém, který trochu kazí dojem - prdlá akce. Ale jinak spokojenost, jsem zvědavej na těch dalších dvacet dílu. :-) 75% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Spomínam si, že pred dvoma rokmi, tak trochu prekvapivo, skvele zafungovala akčná komédia 21 Jump Street. Pochválila ju kritika a ľudia sa do kín vo veľkom hrnuli. Celá zostava sa nám teraz vrátila v plnej paráde a pustili sa do nového prípadu. Množstvo scén, či situácii sa opakuje. Vtipnosť filmu, či samotných postáv teda stavia aj na tom, že sa vtipy opakujú a áno, aj to opakovanie niekedy môže byť zábavné a aj to, že o tom opakovaní hovoríme. Nič objavné, ale ísť na to takto vo filme za 65 miliónov dolárov predsa len trochu riskantné. Tržby sú však ešte lepšie ako pred dvoma rokmi. Zjavne sa teda zadarilo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pokial vás bavila jednotka, tak dvojka vás dostane do kolien. Celý štáb spolu s hercami, zvráteným humorom, štýlovými spomalovačkami, či hudbou je späť a aj keď Phil Lord a Chris Miller použili podobnú šablónu ako pri prvom diely, tak to vôbec nevadí, pretože na kostru príbehu nabalili dva krát nápaditejšie - humornejšie - akčnejšie scény. Channing Tatum a Jonah Hill okrem toho, že hrajú opäť "polená", tak ich postavy dostali trošku iný rozmer, čo je tiež velké plus. 22 Jump Street je v podstate rovnaký ako prvý diel akurát je rozšírený trošku viac do šírky a do hĺbky. A záverečné titulky nemajú chybu. 89% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pokračování komediálního hitu, kterému nechybí nic, co bylo typické i pro jeho předchůdce, avšak zároveň nemá skoro nic, co by bylo typické přímo pro něj. Skutečně vtipných scén je pramálo, na oblíbené zesměšňování akčních klišé se pravda dostane, ale je to stále jen slabý odvar oproti jedničce, noví záporáci jsou strašně hloupí (chudák Stormare) a z původních postav si pouze jediná zachovala svůj "výkonnostní" standart (hláškující Ice Cube). Od režisérů s tak originálním rejstříkem bych rozhodně čekal mnohem více... 60% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Větší nadsázky by tvůrci docílili už jenom v případě, že by zavolali mojí sousedce, která je vyučená kadeřnice, jestli by to nechtěla trošku prostříhat. Jump Street měla bavit a taky že mě bavila, víc od jednoduchých filmů - jakožto i od jednoduchých sousedů - nečekám. P.S: Až někoho z těch třísetosmapadesáti tisíců uživatelů ČSFD napadne, že tu chybí už jen anketa o nejlepší závěrečné titulky, ať mi ani nepíše do pošty a dá za mě rovnou hlas Jump Street. (Dunedin, NZ) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je dosť nevýrazná, ten meta-meta-humor mi miestami liezol na nervy, no dve totál vtipné scény (obe spojené s jedným zvratom, ktorý inak neskutočne spoileroidné trailery chvalabohu nevyzradili) a fajn finiš to ťahajú na slabých 80%. Jonah Hill je strašný borec a kradne si film, no ani Channig Tatum a Ice Cube nezaostávajú. Prekvapením je Jillian Bell z Eastbound and Down, ktorá totálne dáva, no má pramálo priestoru! I want more! PS: nadupaný soundtrack! ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Policejní komedie upozaděná gay parodií na romantické filmy, parádní tah a výborný závěrečný titulky. I ti dva neherci v hlavních rolích se dali celkem obstojně přežít, takže milý překvápko za 70%. Pro mě lepší jak první díl, půjde-li to tak dál, bude 23 jump street už za čtyři. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nijak extra vtipné, ale po celou stopáž úsměvné a velice zábavné a přímo narvané sebeparodickými narážkami. Je fascinující, jak lze z faktu, že jde o kopii jedničky udělat přednost. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Mega prdel, kdy se zase jednou celej sál skoro nepřetržitě gebil. Mně osobně se to líbilo ještě víc než už tak hodně dobrá jednička a některý vtípky ještě dlouho nezapomenu. Duo Tatum / Hill si to opět neskutečně dává a pár hodně dobrejch scén zbylo i na mega zuřivýho Ice Cuba, kterej je tu permanentně komicky nasranej že už to asi víc nejde. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

21 Jump Street byl kvalitní, ale do úplné dokonalosti něco chybělo. 22 Jump Street také není dokonalý, ale pobaví 3x více a za to by měl být každý divák rád. Více takových komedií, protože v této době narazit na nějakou kvalitní je docela problém. Bavil jsem se jak dlouho ne a odpustím i to klišé a obyčejný příběh .. 9/10 = 90% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, ktorému som sa po zhliadnutí jednotky vôbec nebránil, je konečne tu! Jenko a Schmidt opäť bomboví, znova nadupané hlášky a komediálno-akčné scény, z ktorých bola jedna lepšia než druhá. Určite si zájdite do kina a zasmejte sa s celým sálom, oplatí sa to. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Duo Phil Lord, Chris Miller jsou pro mě novými hvězdami komediálního žánru. Utahování si ze seriálu v prvním díle bylo super, ale tady si utahování z prvního dílu je prostě boží. Narážky na dražší sequely, jouky z věku hrdinů nebo jen závěrečné titulky? Je tu toho tuny! Prosím další díl co nejdřív! 90% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Perfektní komedie, která směle navazuje na svého předchůdce a která bude bezesporu patřit k nejlepším žánrovkám roku 2014. Nařechtal jsem se fakt hodně, takže jsem uvažoval i o plné palbě, ale když srovnám 22ku například s Apokalypsou v Hollywoodu nebo letošníma Strážcema Galaxie, tak mi to vychází tak na krásných 85%. A dodávám "Don't fuck my daughter!!!" ()

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Ženský remake 21 Jump Street na cestě

Ženský remake 21 Jump Street na cestě

08.12.2018

Tiffany Haddish (Night School) a Awkwafina (Debbie a její parťačky) jednají o hlavních rolích v chystaném ženském remaku 21 Jump Street. Nový film ze série, kterou před pár lety oživili Phil Lord a… (více)

Jump Street se má vrátit hned dvakrát

Jump Street se má vrátit hned dvakrát

02.12.2016

První filmový Jump Street stál 42 milionů dolarů a vydělal 201 milionů. Dvojka pak vyšla na rovných 50 a utržila 331, což je jasný důkaz, že studio Sony narazilo zlatou žílu. Jak ale možná víte,… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Reklama

Reklama