Reklama

Reklama

Vizte vše, co tropí dnes kluci dva a jeden pes!

Krátkometrážní / Animovaný
Československo, 1925, 7 min

Obsahy(1)

Reklama na margarin Sana. V závěru reklamy text hlásá: „Kdo chce býti řádným klukem, ten se musí sytit tukem.“ (Anifilm)

Recenze (3)

Katzenklo 

všechny recenze uživatele

První české animované filmy vznikaly za účelem propagace určitého výrobku. Jak jest uvedeno v synopsi, zdejším objektem se stal margarin Sana. Sledujeme příběh dvou chlapců a psa, jenž jim ukradl, pokud si správně vzpomínám, uzeninu. V závěru filmu se jinoši odeberou do podniku, kde se nasytí a ztloustnou, pročež následuje závěrečný slogan. Celý němý snímek je prokládán různými veršovanými komentáři, díky nimž je pro diváka snadnější orientovat se v ději. Kvalita díla není nijak závratná, snímky na sebe nenavazují příliš plynule. Přesto je zajímavé si uvědomit, že právě toto je pravděpodobně nejstarší dochovaný kreslený film z naší země. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Pěkná svižná animace dvou kluků, kteří si hrají na indiány a uloví uzenku, kterou jim ale ukradne pes. A tak se za ním ženou, za nimi se žene majitel uzenky a nakonec se schovají u paní, která jim dá chleba se Sanou, aby nabrali svaly, protože jsou moc hubení. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Podle literatury nejstarší dochovaná animace, v které měla prsty Hermína Týrlová – hlavní pozoruhodností na tomto lehce zmateném a tempově těžce klopýtajícím dílku jsou ovšem (krom karikaturistického vyjadřování rychlého pohybu a směrů pohledu) básnické perly typu Kde kdo břich má jako buben / ale našinec je huben nebo téměř cimrmanovské Své zdraví lidé sanují / když vždy a stále Sanu jí. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama