Reklama

Reklama

Vizte vše, co tropí dnes kluci dva a jeden pes!

Krátkometrážní / Animovaný
Československo, 1925, 7 min

Obsahy(1)

Reklama na margarin Sana. V závěru reklamy text hlásá: „Kdo chce býti řádným klukem, ten se musí sytit tukem.“ (Anifilm)

Recenze (3)

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Pěkná svižná animace dvou kluků, kteří si hrají na indiány a uloví uzenku, kterou jim ale ukradne pes. A tak se za ním ženou, za nimi se žene majitel uzenky a nakonec se schovají u paní, která jim dá chleba se Sanou, aby nabrali svaly, protože jsou moc hubení. ()

Katzenklo 

všechny recenze uživatele

První české animované filmy vznikaly za účelem propagace určitého výrobku. Jak jest uvedeno v synopsi, zdejším objektem se stal margarin Sana. Sledujeme příběh dvou chlapců a psa, jenž jim ukradl, pokud si správně vzpomínám, uzeninu. V závěru filmu se jinoši odeberou do podniku, kde se nasytí a ztloustnou, pročež následuje závěrečný slogan. Celý němý snímek je prokládán různými veršovanými komentáři, díky nimž je pro diváka snadnější orientovat se v ději. Kvalita díla není nijak závratná, snímky na sebe nenavazují příliš plynule. Přesto je zajímavé si uvědomit, že právě toto je pravděpodobně nejstarší dochovaný kreslený film z naší země. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Podle literatury nejstarší dochovaná animace, v které měla prsty Hermína Týrlová – hlavní pozoruhodností na tomto lehce zmateném a tempově těžce klopýtajícím dílku jsou ovšem (krom karikaturistického vyjadřování rychlého pohybu a směrů pohledu) básnické perly typu Kde kdo břich má jako buben / ale našinec je huben nebo téměř cimrmanovské Své zdraví lidé sanují / když vždy a stále Sanu jí. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama