Reklama

Reklama

Nové dobrodružství Kocoura Felixe

Krátkometrážní / Animovaný
Československo, 1927, 2 min

Režie:

Karel Dodal

Obsahy(1)

Reklama na spoření. Ze včelína vylétne roj. Včely vytvoří ze svých tělíček nápis: „Pracuj a spoř!“ Felix se rozběhne do města a se spořitelní knížkou běží k budově Spořitelny. Spokojeně si oddechne: „... ještě dobře, že mi včeličky připomenuly...“. (Anifilm)

Recenze (2)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Poměrně zručně obkreslený americký Felix včetně úsporně načrtnutého prostředí a typických surrealistických fórků (asi dvou), zasazený do usmoleného „scénáře“ a zanimovaný s nulovým citem pro načasování. Nechtěl jsem křivdit, tož jsem se šel přesvědčit, jestli byly první krůčky originálního Felixe podobně vrávoravé: ani zdaleka. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

První ze série českých reklam s Felixem. Těžko dnes hodnotit celou tu situaci, nevíme například, kolik skutečných Felixů se u Dodalových vidělo. Ono uvádění původních amerických cartoonů v tehdejším ČSR nebylo úplně vychytané a ačkoli se mnoho typických figurek znalo, nebyl přístup k celým sériím v chronologickém pořadí. Ani bych se moc nedivila, pokud by nápad na reklamu s Felixem přišel jen zprostředkovaně. Nicméně je to raritka, která stojí za pozornost a dnes můžeme být rádi, že můžeme pohodlně sledovat originál i českou mutaci. ()

Reklama

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama