Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka studentů různého sexuálního zaměření založila klub, ve kterém sdílí své pocity a zkušenosti. (oficiální text distributora)

Recenze (13)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Popravdě, čekal jsem trochu víc. Možná je problém v tom, že Hantingerova stejnojmenná literární předloha pracovala s postavou Russela ve volné sérii příběhů, které film prostě zůstává leccos dlužen. Je to spíš klasická gay teen komedie s oblíbeným středoškolským prostředím, alternujícím všechny důležité dějové zvraty včetně sbírání sexuálních zkušeností i školní šikany. Nic z toho ale není příliš dramatické, spíš naopak. Velký potenciál, který (opět) nebyl využit. Bohužel. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

"To, že mi ľudia nerozumenjú, ešte neznamená, že ja nerozumiem im." Film od ktorého, niektorí ako tak čítam, veľa očakávali a nedostali to. Napodiv, ja som toho veľa nečakala a na vlastné počudovanie som dostala oveľa viac ako som si dokázala predstaviť. Malo to svoje slabé chvíľky, ale obsahová prepracovanosť bola takmer dokonalá a to u mňa prevalcovalo všetko. Veľká spokojnosť! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Geography Club je sympaticky natočený film, jenž v sobě celkem účelně snoubí dramatické a komediální prvky, a zaobírá se nejedním aktuálním tématem - od sexuálních menšin, přes šikanu, až k mezilidským vztahům. Příběhově film nenabízí sice nic neviděného, obsahuje však několik zapamatovatelných scén, ať už humorného (péče o panenku) či vážného rázu (postava Briana), které mu ubírají na suchopárné tuctovosti, o což se postaral i ne úplně typický závěr. Lepší tři hvězdičky! ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Přečtěte si knižní předlohu. Naštěstí divák lačnící po filmech s gay tematikou už nemusí být vděčný za každý film, který se objeví, a může si vybírat z mnoha kvalitních snímků. Mladý americký herec (!) Gary Entin bohužel v roli režiséra předložil debut, který by sice člověk chtěl pochválit kvůli důležitému tématu (např. šikana ve škole), ale opravdu to nejde: film je špatně napsaný, plný stokrát ohraných stereotypů (dějových i filmařských), chabě zahraný a navrch s děsivým soundtrackem. Tohle dílko v člověku nezanechá vůbec nic. Gary, we love you a lot, but not. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek o partě lidí, kteří to nemají v životě jednoduché. Jsou totiž jiní. Odlišují se na první pohled, anebo až na ten druhý. Buď jsou divní od pohledu, anebo jsou to kocouři, ale jsou teplí. S tímhle se dá žít, ale ani dnešní doba jim moc nepřeje. A co teprve na škole. Kdyby se tohle provalilo, bude to pořádný problém. Proto se dají dohromady v rámci geografického kroužku, který je samozřejmě jen zástěrkou. Ty vztahy se řeší celkem standardně, ale je to koukatelné, pokud nemáte předsudky. Jen to prostě není nic skvělého. Dobré ano. Jsem si jistý, že knižní předloha bude zajímavější. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nedajte sa zlákať zaujímavým názvom filmu GEOGRAPHY CLUB, pretože je to rovnaká zásterka ako aj ten "tajomný" klub na škole, ktorý sa pod týmto názvom skrýval. Ak čakáte zaujímavý film z prostredia geografie, budete veľmi sklamaný (podobne ako ja). Ak ale hľadáte ďalší z filmov o gayoch a lesbách, ktorí sa boja priznať so svojou orientáciou, tak si asi prídete na svoje. Film ako taký to nebol až tak hrozný, skôr by som povedal, že scenár bol do veľkej miery dosť podpriemerný. Dej sa krásne rozvetvil a zrazu akoby všetky vetvy prestali rásť a ďalej sa rozvíjal len samotný kmeň príbehu o Russelovi a jeho orientácii. Uvažoval som až nad 3*, ale ten nevýrazný a slabý koniec ma utvrdil, že 2* budú akurát. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších filmů s LGBT tématikou vůbec. Sice ten konec tak trošku zamrzel, čekala jsem, že se Kevin zachová jinak a závěr filmu bude ten nejlepší happy-end, jaký si člověk může představit ... Ale i přes to film opravdu miluju a troufám si říct, že je to opravdu jeden z nejlepších filmů vůbec. Je opravdu skvěle natočený a dokonale vyřešený ... Dokonce si myslím, že by se mohl stát takovým tím učebnicovým příkladem pro všechny, kteří jsou šikanovaní kvůli své orientaci ... Na jednoho se útočí velmi lehce, ale na skupinu si už jen tak někdo netroufne. Opravdu nádherný kousek, který bych doporučovala shlédnout naprosto všem. Uvažovala jsem dokonce nad nazváním tohoto filmu jako druhým nejlepším LGBT filmem vůbec, ale nakonec jen přes to zklamání z Kevinovy strany ho nechám jako jeden z nejlepších ... Protože já jsem tam ten Hollywoodský happy-end prostě moc chtěla ... ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

Taková hezká, romantická středoškolská podívaná, která se musí brát s rezervou, protože některé scénky jsou přemrštěné. Výběr herců samozřejmě schvaluji, na hezký kluky se vždycky dobře dívá. ()

Charlinka 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Glee tak i tady to mělo potenciál ale bohužel ten zůstal nenaplněn. A přitom ten trailer vypadal tak dobře. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 8/10 ... Vizuální stránka: 8/10 ... Soundtrack: 8/10 ... Didaktický potenciál: 6/10 ... Celkový dojem: 8/10. ()

OnCal 

všechny recenze uživatele

Film je volnější adaptací stejnojmenné novely Brenta Hantingera z roku 2003, což je první ze série příběhů Russela Middlebrooka. Filmů na téma hledání vlastní identity je mnoho, tenhle rozhodně není nejlepší. Je to ale příjemná oddychovka bez vypjatých scén a v podstatě s happyendem, což nemusí být málo. ()

petangola 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem oscarový snímek, ale na rovinu - být str8, dám hvězdu max... Každopádně film jako takový zas tak špatný není (viděl jsem i horší), akorát mu tak nějak chybí děj. U filmu docela podstatná vada, řekl bych. Hvězdy jsou vlastně za hlavní postavu, hudbu a konec, který většinou u podobně tématicky zaměřených filmů mívá dvě podoby - trágédie jak Brno, nebo "Forever After". Tady možná budete lehce překvapeni. *** ()

Reklama

Reklama