Reklama

Reklama

Recenze (5)

rivah 

všechny recenze uživatele

Evropský minimalistický quasi art film s moderními náznaky, děj střídaný pohledy na šedou pustou krajinu. ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Tak tato filmová verze příběhu Marie královny Skotů je lepší než verze " Marie, královna Skotů " z roku 1971 v hlavní roli s Vanessou Redgrave. Myslím, že milovníci tohoto žánru filmů by si tuto evropskou verzi příběhu neměli nechat ujít... ()

Reklama

Mlle 

všechny recenze uživatele

Vizuální, divadelní, herecké a zvukové potěšení nejvybranější kvality. Jakoby se člověk mohl skrz film vrátit do reálného světa. Z produkce snímku by se mohli tvůrci učit. Konečně někdo, kdo umí pracovat se zvukem i tichem, ví, co je barva, hloubka kontrastu a jaký rozměr má prostor. Velká pochvala Thomasi Imbachovi, Andree Štace, Peteru Peteru Bräkerovi, Hugo Polettimu, Sofie Gubajdulině i Rainerovi Klausmannovi. Což samozřejmě neznamená, že herci či děj jsou pro snímek podružní – naopak, obé je uhrančivé, pohlcující. Loutkové vstupy, ich forma, krajinný realismus i realismus detailu dávají příběhu patřičný kontext i spirituálně-umělecký přesah. ()

Pompeius 

všechny recenze uživatele

Když nemáte hollywoodský rozpočet, natočte evropský rádoby art film s roztřesenou kamerou, záběry na prázdnou krajinu a královským dvorem asi tak o šesti lidech. K tomu vložte pět století staré osobnosti do úst myšlenky 21. století o sesterství, toleranci a svobodě. A můžete tvrdit, že jste natočili hlubokomyslný historický portrét? Evidentně ne. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama