Reklama

Reklama

Recenze (5)

Mlle 

všechny recenze uživatele

Vizuální, divadelní, herecké a zvukové potěšení nejvybranější kvality. Jakoby se člověk mohl skrz film vrátit do reálného světa. Z produkce snímku by se mohli tvůrci učit. Konečně někdo, kdo umí pracovat se zvukem i tichem, ví, co je barva, hloubka kontrastu a jaký rozměr má prostor. Velká pochvala Thomasi Imbachovi, Andree Štace, Peteru Peteru Bräkerovi, Hugo Polettimu, Sofie Gubajdulině i Rainerovi Klausmannovi. Což samozřejmě neznamená, že herci či děj jsou pro snímek podružní – naopak, obé je uhrančivé, pohlcující. Loutkové vstupy, ich forma, krajinný realismus i realismus detailu dávají příběhu patřičný kontext i spirituálně-umělecký přesah. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Evropský minimalistický quasi art film s moderními náznaky, děj střídaný pohledy na šedou pustou krajinu. ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Tak tato filmová verze příběhu Marie královny Skotů je lepší než verze " Marie, královna Skotů " z roku 1971 v hlavní roli s Vanessou Redgrave. Myslím, že milovníci tohoto žánru filmů by si tuto evropskou verzi příběhu neměli nechat ujít... ()

Pompeius 

všechny recenze uživatele

Když nemáte hollywoodský rozpočet, natočte evropský rádoby art film s roztřesenou kamerou, záběry na prázdnou krajinu a královským dvorem asi tak o šesti lidech. K tomu vložte pět století staré osobnosti do úst myšlenky 21. století o sesterství, toleranci a svobodě. A můžete tvrdit, že jste natočili hlubokomyslný historický portrét? Evidentně ne. ()

Reklama

Reklama