Reklama

Reklama

Animals Are Beautiful People

  • Jihoafrická republika Beautiful People
Trailer
Jihoafrická republika / USA, 1974, 92 min

Režie:

Jamie Uys

Scénář:

Jamie Uys

Kamera:

Jamie Uys

Hrají:

Paddy O'Byrne (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Ačkoliv většina dokumentátních filmů se snaží působit spíše seriózně, tento je zářnou výjimkou. Zvířata jsou ve filmu zachycena v situacích často podobným těm, do nichž se běžně dostávají lidé. Museli byste mít křeč ve rtech nebo bránici z kamene, abyste se během filmu alespoň jednou nezasmáli. Už jste někdy viděli opici s opicí (kocovinou), nebo opilou housenku, slona, který se sotva drží na nohách nebo žirafu, které se z té výšky točí hlava? Ne všechna zvířata však musí být opilá, aby působila komicky. Počkejte si třeba na opice, chladící se večer na sluncem rozpálené pláni, nebo na broučky a jejich "klimatizační systémy" - rozhodně to za to stojí. (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem tento dokument viděl před asi třiceti lety, možná více, a nedávno znovu, a jsem za to rád. Má i ten vtipný tón, ale především je to hodně dobře natočený dokument, a doporučuji i dnes, v případě že vám nestačí fotky z google. ()

Berenise 

všechny recenze uživatele

Za zvieratká 5* ale za tu bohapustú krutosť a spôsobenú citovú ujmu 2 hviezdičky uberám :( V tomto smere asi neviem byť objektívna. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zábavný přírodopisný dokument ukazující svět zvířat vtipnou a převážně dětem přístupnější formou. Vtipný vypravěč a řada opravdu vtipných scén. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Několik odborníků zpochybnilo scénu s opilými zvířaty a považují ji za zřejmě zinscenovanou. Mezi důvody uvádí, že zvířata by dala přednost zralému ovoci a sloni jsou navíc příliš velcí, aby na ně mělo kvašené ovoce jakýkoli účinek. Navíc, množství vody, které za den vypijí, by snadno účinky potlačilo. (T-pack)
  • Na dokumentu se pracovalo tři a půl roku. (Cheeker)
  • Produkce musela sehnat povolení pro vstup do některých oblastí. (Cheeker)

Reklama

Reklama