Reklama

Reklama

Cesta za pokladem

(seriál)
  • Česko Výprava za pokladem (více)

Obsahy(1)

Přidejte se k týmu podmořských objevitelů společnosti Odyssey, který se vydává za dalším dobrodružstvím v nové druhé sérii pořadu Cesta za pokladem. Po úspěšných předchozích misích se světově známá společnost specializovaná na vyzvedávání věcí z mořského dna vydává na svoji dosud nejodvážnější výpravu. Jejich úkolem bude vyhledat a vyzvednout tři lodní vraky, jejichž společná hodnota přesahuje miliardu amerických dolarů. Na první misi letošní sezóny se posádka pokusí vyzvednout ze dna stříbrné cihly v hodnotě několika milionů dolarů z vraku lodi SS Gairsoppa. Musí se potopit do rekordní hloubky 4500 metrů a vymyslet plán, jak prolomit ocelové pláty lodi a proniknout k pokladu. Podaří se jim vrak otevřít, nebo jim zabrání počasí a selhání technického vybavení? Tým se také pokusí vyzvednout z mořského dna poklad z lodi SS Mantola a bohatství v hodnotě 1 miliardy ve zlatě z lodi HMS Victory. Vyzvednou vzácný náklad, nebo jejich plány zhatí počasí a čas?

Jednotlivé díly:

Královská kupecká loď Merchant Royal Flotila lodí se vydává do Lamanšského průlivu, aby zde pátrala po vůbec nejcennějším potopeném pokladu: nákladu kupecké lodi Merchant Royal v hodnotě miliardy amerických dolarů.

Piráti! Lovci pokladů pokračují v průzkumu lodi, kterou považují za Merchant Royal. Další zkoumání nalezeného bronzového zvonu však odhalí, že by se mohlo jednat o pirátskou loď.

Legenda Posádka lodi Odyssey Explorer si musí hrát na schovávanou, aby konkurenci a zahraniční vlády nepřivedla k vraku lodi, který by mohl obsahovat nález nesmírné ceny.

Přeměna olova ve zlato Odyssey Explorer se vrací k dříve přehlíženému vraku lodi s olověnými ingoty. Doufají, že se jedná o olovo s nízkým obsahem alfa částic, na kterém mohou vydělat miliony dolarů.

Malta Členové společnosti Odyssey Marine Exploration usilovně pátrají po lodi s krycím názvem Malta, jejíž nález by jim mohl vydělat stovky milionů dolarů.

Německé ponorky Odborník dr. Axel Niestlé se nalodí na Odyssey Explorer, aby identifikoval čtyři vraky německých ponorek z 2. světové války a zjistil důvod, proč se v Anglickém kanálu potopily.

Odhalení Lusitanie Posádka lodi Odyssey provádí archeologický průzkum druhého nejznámějšího vraku na světě, lodi Lusitanie, která je však pokryta rybářskými sítěmi a hodně zchátralá.

Návrat k Legendě Odyssey se vrací k lodi Legenda, aby se vrak pokusila znovu identifikovat. Musí však z lodi vyzvednout jedno z 30 obrovských děl a prozkoumat jeho označení.

Liberty - americká nákladní loď z 2. světové války Odyssey objeví jednu z nejznámějších ponorek historie U103. Veterán 2. světové války Jim McDonald dá poslední sbohem vraku lodi Cyrus H. McCormack.

Záhadný lodní náklad Odyssey při svém dalším hledání potopených pokladů najde nejenom vraky starých lodí, ale objeví i modernější náklad: záhadnou loď, která převážela cenné lahve šampaňského.

Vrak lodi Silver Queen Odyssey musí odolat zimním poryvům větru a také nenasytné konkurenci, aby získal nárok na vrak moderní lodi včetně nákladu za více než 100 miliónů dolarů.

Bitva o Black Swan Po objevení vraku lodi s nákladem 17 tun stříbrných a zlatých mincí čeká plavidlo Odyssey právní spor. Španělé tvrdí, že tento náklad byl roku 1804 uloupen ze španělské fregaty.

Honba za pokladem potopené lodi Gairsoppa Tým podmořských průzkumníků Odyssey se pokusí najít a vyzvednout z moře vrak lodi SS Gairsoppa, který možná ukrývá stříbro v hodnotě 200 milionů dolarů.

Kletba lodi Mantola Tým nadále pátrá po stříbře z vraku lodi SS Gairsopa, když jejich plány přeruší náhlá bouře. Přesunou se k jinému vraku, ale nic nejde snadno.

Vítězství týmu Odyssey Tým Oddyssey se zaměřil na dva zbývající vraky a konečně se jim podařilo vyzvednout z moře první milión z vraku Gairsoppa. Podaří se jim však najít hlavní část nákladu? (Discovery Channel)

(více)

Galerie (10)

Reklama

Reklama