Reklama

Reklama

Graceland

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2015), 27 h 25 min (Minutáž: 42–63 min)

Tvůrci:

Jeff Eastin

Hudba:

Jon Ehrlich

Hrají:

Daniel Sunjata, Vanessa Ferlito, Brandon Jay McLaren, Jenn Proske, Aaron Tveit, Serinda Swan, Scottie Thompson, Mark Adair-Rios, Clayne Crawford (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(38)

Graceland je luxusní sídlo na jihokalifornské pláži, které se stalo základnou pro elitní agenty FBI, DEA a celní stráže. Premiant mezi absolventy akademie FBI Mike Warren se těší na prestižní post ve Washingtonu. Místo toho je ale nečekaně poslán do Gracelandu. Nemá jen potírat zločin, ale i ohlídat svého šéfa Paula Briggse. Tento legendární agent je podezřelý z nezákonných aktivit... (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele erased k tomuto seriálu (1)

Graceland (2013) 

První epizody seriálu se tváří jako by zaspaly dobu alespoň o dvacet let: Graceland vypadá jako průměrná devadesátková krimi, která láká především na mladé a krásné herce, prosluněné Kalifornské pláže a celkovou pohodu a bezstarostnost. Prostě Vražedné pobřeží - Nová generace. A přiznám se, že mi dnes takový seriál k odreagování chybí, takže mi epizodní a nijak vtahující pojetí nevadilo. Proto mě nakonec spíš zamrzelo, když se tento styl po několika dílech změnil a z Gracelandu se místo toho stalo stejně průměrné krimi dneška, kdy ti samí mladí a krásní herci řeší velkolepé a komplikované příběhy, osobní dramata a celkově se atmosféra pohody skoro úplně vytratila. Druhá řada v tomto trendu pokračuje a v její polovině už se téměř dá říct že seriál vyměnil letní bezstarostnost za slušně temnou zápletku a do té doby vcelku ploché postavy za prací posedlé trosky, ať už to pro ně ta práce znamená cokoliv. Problém je, že v tomto Graceland nijak nevybočuje z průměru a ani těch několik světlých momentů to nezachrání, absence logiky totiž stabilně zabíjí jakékoli nadšení, které občas dílčí zápletky dokážou vzbudit. Třetí série v tomto bohužel pokračuje. Prožitek blízké smrti spolu s málem nadpřirozenem se naštěstí ke konci série vyjasní, ale na drogách ulítávající hlavní postava příliš nenadchne. O jediné zajímavé moomenty se tedy jako vždy postará Briggs v utajení, který už ale jde ve svém běsnění tak daleko, že několikrát děj působí jako by byl z úplně jiného seriálu. A přestože mě zrovna toto pojetí vůbec nesedlo, vymazlenou čtvrtou epizodu s málem dokonalou sugescí po řádné opici, ve které konečně znovu spojí síly všichni obyvatelé Gracelandu ale nelze než obdivovat. Závěrečný rozpad domácnosti pak byl výstižným hřebíkem do rakve, od kterého mi bylo po celou dobu vysílání zatěžko očekávat něc o jiného, než nenáročnou zábavu. ()

Reklama

Reklama