Reklama

Reklama

Graceland

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2015), 27 h 25 min (Minutáž: 42–63 min)

Tvůrci:

Jeff Eastin

Hudba:

Jon Ehrlich

Hrají:

Daniel Sunjata, Vanessa Ferlito, Brandon Jay McLaren, Jenn Proske, Aaron Tveit, Serinda Swan, Scottie Thompson, Mark Adair-Rios, Clayne Crawford (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(38)

Graceland je luxusní sídlo na jihokalifornské pláži, které se stalo základnou pro elitní agenty FBI, DEA a celní stráže. Premiant mezi absolventy akademie FBI Mike Warren se těší na prestižní post ve Washingtonu. Místo toho je ale nečekaně poslán do Gracelandu. Nemá jen potírat zločin, ale i ohlídat svého šéfa Paula Briggse. Tento legendární agent je podezřelý z nezákonných aktivit... (TV Prima)

(více)

Recenze (12)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Úúúf! Nemá se náhodou seriálový pilot snažit, nalákat potenciální diváky k televizi? Jo? Tak proč se tady v téhle popíkovské šílenosti (která má tu drzost machrovat přívlastky "podle skutečných událostí") ze začátku vůbec nic neděje? Ale pozor, tohle není "nicnedělání" ve stylu např. epesního The Wire, kdepak! Slovo naléhavost tu totiž bere roha ve chvíli, kdy se z repráků rozezvučí první slaďoulinká písnička ve stylu Přátel. Dost mi to připomínalo třeba starší Policajty na kolech (či jak se to jmenovalo), akorát že už mi není dvanáct. Škoda: i když ta slibná momentka ala Volavka na konci slibuje hodně věcí do budoucna, asi na to s odpuštěním i tak se*u. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Co je to Graceland? Dům, ve kterém žijí ti nejúžasnější a nejkrásnější tajní agenti (všichni jsou samozřejmě mladí, kdyby to nebylo někomu jasné). Kdyby se vám ale zdálo, že to mají v životě jednoduché, tak vězte, že rozhodně ne - musí přeci pořád dělat, že jsou někdo jiný - a nesmí se nikdy prozradit... A teď přichází pár příkladů logiky lidí z Gracelandu: 1) Nesmíte se snažit chytit kluka, co ukradnul brambůrky u stánku, protože by bylo jasné, že s vámi není něco v pořádku - ale bez problému můžete s ostatními tajnými chodit do baru nebo na pláž a řešit tam na čem se zrovna pracuje a kdo má zrovna vymyšlené jaké krytí... 2) Nemůžete psát v Gracelandu tajnou zprávu na kolegu, protože by si toho mohl všimnout - ale když si hledáte transakce na jeho kreditce, tak klidně odejdete z domu, aniž byste se obtěžoval daný program na vašem počítači vypnout... Představu už asi máte, takže další věci sem psát nebudu... ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Tohle si s logikou hlavu neláme, hlavní je, že se to všechno odehrává v létě a každej je krasavcem popcornovýho typu. Přesto to nezapře jistou úroveň a občasný vtipný hlášky, ani základní téma spolubydlících agentů není marný. Jenže tento potenciál silně vyčerpal hodinový pilot, další díly se už vezou na zcela obvyklým a ničím vybočujícím krimi schématu. Lepší průměr. 65% ()

erased 

všechny recenze uživatele

První epizody seriálu se tváří jako by zaspaly dobu alespoň o dvacet let: Graceland vypadá jako průměrná devadesátková krimi, která láká především na mladé a krásné herce, prosluněné Kalifornské pláže a celkovou pohodu a bezstarostnost. Prostě Vražedné pobřeží - Nová generace. A přiznám se, že mi dnes takový seriál k odreagování chybí, takže mi epizodní a nijak vtahující pojetí nevadilo. Proto mě nakonec spíš zamrzelo, když se tento styl po několika dílech změnil a z Gracelandu se místo toho stalo stejně průměrné krimi dneška, kdy ti samí mladí a krásní herci řeší velkolepé a komplikované příběhy, osobní dramata a celkově se atmosféra pohody skoro úplně vytratila. Druhá řada v tomto trendu pokračuje a v její polovině už se téměř dá říct že seriál vyměnil letní bezstarostnost za slušně temnou zápletku a do té doby vcelku ploché postavy za prací posedlé trosky, ať už to pro ně ta práce znamená cokoliv. Problém je, že v tomto Graceland nijak nevybočuje z průměru a ani těch několik světlých momentů to nezachrání, absence logiky totiž stabilně zabíjí jakékoli nadšení, které občas dílčí zápletky dokážou vzbudit. Třetí série v tomto bohužel pokračuje. Prožitek blízké smrti spolu s málem nadpřirozenem se naštěstí ke konci série vyjasní, ale na drogách ulítávající hlavní postava příliš nenadchne. O jediné zajímavé moomenty se tedy jako vždy postará Briggs v utajení, který už ale jde ve svém běsnění tak daleko, že několikrát děj působí jako by byl z úplně jiného seriálu. A přestože mě zrovna toto pojetí vůbec nesedlo, vymazlenou čtvrtou epizodu s málem dokonalou sugescí po řádné opici, ve které konečně znovu spojí síly všichni obyvatelé Gracelandu ale nelze než obdivovat. Závěrečný rozpad domácnosti pak byl výstižným hřebíkem do rakve, od kterého mi bylo po celou dobu vysílání zatěžko očekávat něc o jiného, než nenáročnou zábavu. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Policisté v utajení si žijí ve vile u moře. Jeden je postřelen a místo něj nastupuje nový, který má svoji vlastni misi a to prověřit agenta Paula Briggse. Hodinový pilot mě teda vůbec nezaujal, další díly jsou o trochu lepší. Můj problém se seriálem je, že mi herci nejsou moc sympatičtí, moc se tam neděje a většinu dílu se jen nudim. Z herců mě baví jen Brandon Jay McLaren. Po 4 díle končím. Za mě 50%. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Po 4 dílech zatím nemám moc co vytknout a pokud Graceland bude postupovat stejným tempem ke konci série možná přidám i tu pátou *. ()

Katy19 

všechny recenze uživatele

Ta třetí hvězda je za Aarona. Jinak lehce podprůměrný seriál, ale dá se na něj v klidu dívat. Prostředí pláží a domu je pěkné. ()

anaad 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem si vybrala podle červených čísel, ale musím říct, že jsem z tak vysokého hodnocení celkem rozpačitá. Zpočátku jsem měla pocit, že se dívám na nějaký mnohem starší seriál, je to bez invence, překvapivé momenty tu prakticky nejsou a když se nějaký přece jen náhodou objeví, tak z toho mám spíš pocit, že scénárista potřeboval rychle ukončit rozehranou situaci, než že by se snažil o nějakou věrohodnou psychologii postav. Humor je taky standartní. Nicméně celek zase tak hrozný není, seriál si poměrně drží tempo (zvlášť od 8. dílu) a letní atmosféra také funguje. Slabé 3*. ()

Lencuccia 

všechny recenze uživatele

Jak tu tak na to koukám, tak jsem celá překvapená, že seriál nemá vyšší hodnocení! Mně osobně se tahle špiónská detektivka moc zamlouvá. Je to napínavé, stále temnější a zamotanější a také plné nečekaných zvratů a kospiračních teorií. Není tu nouze ani o výborné herecké výkony. Všechny hlavní postavy jsou bezadně obsazené a mají super surové příběhy a zajímavě rozjeté vztahy mezi sebou. Velmi příjemným překvapením je Serinda Swan, na kterou se výborně kouká a samozřejmě nesmím opomenout ani Vanessu Ferlito. Většinou mi představitelky ženských rolí lezou na nervy, ale tady jsem si je moc oblíbila a fandím jim možná i více než chlapcům. Celkově je to za mě určitě na pěkné čtyři hvězdy! ()

Reklama

Reklama