Reklama

Reklama

Bohové musí být šílení

  • Česko Bohové musejí být šílení (více)
Botswana / Jihoafrická republika, 1980, 105 min

VOD (1)

Obsahy(1)

V nejvyprahlejší poušti světa Kalahari žijí Křováci. Nic nemají, po ničem netouží, vystačí si s tím, co jim nadělí příroda. Jednoho dne ale pilot letadla, které považují za boha, vyhodí z okénka láhev Coca-Coly, která spadne nedaleko jejich obydlí. Kulatá láhev se hodí na plno věcí, a tak se o ni brzy všichni začnou hádat. Vnese do jejich řad nesnesitelné napětí. Chtějí ji vrátit nebesům, ale nedaří se jim to. A tak se Xi rozhodne, že ji odnese na konec světa… V téže době se ve velkém, 600 mil vzdáleném městě, rozhoduje novinářka Kate Thompsonová, s jejímiž články není nadřízený stále spokojen, že odjede do Afriky vypomáhat jako učitelka. A právě do Botswany. Místní farář jí pošle naproti mladého mikrobiologa Andrewa Steyna, který je velice stydlivý a ženy ho zcela vyvádějí z míry, takže před nimi nakonec vždy vypadá jako pitomec. Jejich cesta starým, nebrzdícím džípem je velmi dobrodružná, a tak je Kate ráda, když se objeví místní švihák Jack Hind, který doprovází turisty, a nabídne jí svezení ve svém autobusu. Mezitím ve vedlejší zemi zaútočí komunistická banda vedená Samem Bogou a zdecimuje část vlády. Boga prchá před policií a potřebuje přejít přes území Botswany. Všude, kam Bogova banda přijede, za sebou zanechá hotovou spoušť… Kate začíná učit a nesmělý mikrobiolog jí jednoho dne přiveze boty, které při jejich dobrodružné cestě buší málem utopila v řece. Oblékne se na to do nedělního a je odhodlán tentokrát nic nezkazit. Stačí ale jediný pohled na půvabnou blondýnku a už k pobavení malých žáčků začne zakopávat, shazovat věci ze stolu, koktat a všelijak jinak se „předvádět“... (TV Prima)

(více)

Recenze (340)

Kaučuk03 

všechny recenze uživatele

Film, který si na nic nehraje a v tom je jeho kouzlo. Pokaždé se k němu ráti vrátíte. Natočeno velmi mile, příběh vás dojme, ale není to nějaká časovaná bomba na city. Prostě klídek a pohoda. Škoda, že pokračování jsou horší a horší... ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

"Ajajajajaj" Příjemná oddychová a trochu bláznivá komedie se skvělym nápadem. Prolíná se v ní hned několik dějovejch linek. Jedna z nich je akční, další dobrodružná a poslední (svým rozsahem nejmenší) je romantická, takže si každej divák přijde na svý. Příběhu hodně pomáhá konfrontace křováků s našim světem, která přináší několik vtipnejch momentů. Xixa je navíc věčně vysmátej sympaťák a vnáší do snímku spoustu pozitivní energie. Člověk by ani neřek, že film vznikl v africký produkci, přičemž velmi zdatně konkuruje americký konkurenci. Příjemnej bonus navíc jsou pěkný záběry z nádherný africký přírody. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz zatraceně hodně muziky. Krásně lehoučká a lidská vtipnost filmu je prostě perfektní. Zajímalo by mě proč musí být většina dnešních komedií tak trapně vyumělkovaná, když se podívám na tohle, vždy si odůvodním proč mám rád kinematografii. ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

"Ung la cho ťc ťc!" Inak povedané vynikajúca komédia, akých je málo. Nie som velký fanúšik Afriky, ale toto bola jednoducho filmová paráda, plná vtipných a zábavných scén, ktoré sú hodné zapamätania si. Veľkú úlohu tu hrá aj hudba, lebo keď už sa nič nedeje tak je hudba vtipná. 9 z 10 ()

Tomo 

všechny recenze uživatele

Geniální film s výbornou atmosférou, u kterého se skvěle pobavíte. Můžu to vidět pořád dokola :) ()

Ozzy2

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to cestopis o křovácích, nebo celovečerní reklama na Coca- Colu, ale komedie, kde se člověk zasměje třikrát snad ani komedie není.Prostě tohle šlo mimo mně. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Velice svébytná a neopakovatelná komedie. Doprovodný "dokumentární" komenář nemá chybu stejně jako třeba postava křováka :-). Oddychovka jak má být. ()

kilobyte 

všechny recenze uživatele

To je hrozné, jak jsou ti křováci nešetrní k přírodě. Vždyť 100% jejich odpadu skončí v moři. Takhle špatně si nevede snad žádná jiná společnost na světě. :D ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Kultovka z detských čias, ktorá po množstve iných videných komédií trochu stratila svoje čaro. Nie je ani tak tresknute vtipná, skôr sympatická. Dejovo rozhárané, sústredené hlavne úsmevné epizódy jednotlivých postáv. Všetky sú pritom svojim spôsobom skarikované figúrky, pričom Xi s jeho flaškou koly sa stal právom legendou. Každopádne komédia pôvodom z Afriky je aj v dnešnej dobe rarita a krásne tu vidno, že vnímanie humoru tam majú niekde inde ako u nás. 7/10 ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Každej rok sem přivezete tuhle rachotinu a já si můžu ušoupat prdel." Jo křováci a láhev Coca-Coly a parádní humor je na světě ..:) Úsměvné dobrodružství v africkém prostředí, který pobaví znovu i po mnoha letech. 8/10 ()

Reklama

Reklama