Reklama

Reklama

Bohové musí být šílení

  • Česko Bohové musejí být šílení (více)
Botswana / Jihoafrická republika, 1980, 105 min

VOD (1)

Obsahy(1)

V nejvyprahlejší poušti světa Kalahari žijí Křováci. Nic nemají, po ničem netouží, vystačí si s tím, co jim nadělí příroda. Jednoho dne ale pilot letadla, které považují za boha, vyhodí z okénka láhev Coca-Coly, která spadne nedaleko jejich obydlí. Kulatá láhev se hodí na plno věcí, a tak se o ni brzy všichni začnou hádat. Vnese do jejich řad nesnesitelné napětí. Chtějí ji vrátit nebesům, ale nedaří se jim to. A tak se Xi rozhodne, že ji odnese na konec světa… V téže době se ve velkém, 600 mil vzdáleném městě, rozhoduje novinářka Kate Thompsonová, s jejímiž články není nadřízený stále spokojen, že odjede do Afriky vypomáhat jako učitelka. A právě do Botswany. Místní farář jí pošle naproti mladého mikrobiologa Andrewa Steyna, který je velice stydlivý a ženy ho zcela vyvádějí z míry, takže před nimi nakonec vždy vypadá jako pitomec. Jejich cesta starým, nebrzdícím džípem je velmi dobrodružná, a tak je Kate ráda, když se objeví místní švihák Jack Hind, který doprovází turisty, a nabídne jí svezení ve svém autobusu. Mezitím ve vedlejší zemi zaútočí komunistická banda vedená Samem Bogou a zdecimuje část vlády. Boga prchá před policií a potřebuje přejít přes území Botswany. Všude, kam Bogova banda přijede, za sebou zanechá hotovou spoušť… Kate začíná učit a nesmělý mikrobiolog jí jednoho dne přiveze boty, které při jejich dobrodružné cestě buší málem utopila v řece. Oblékne se na to do nedělního a je odhodlán tentokrát nic nezkazit. Stačí ale jediný pohled na půvabnou blondýnku a už k pobavení malých žáčků začne zakopávat, shazovat věci ze stolu, koktat a všelijak jinak se „předvádět“... (TV Prima)

(více)

Recenze (341)

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Když se na tento film podívám po částech - samotný prvnopočáteční nápad s lahví Coca-coly je neprosto perfketní, jednotlivé scény jsou vtipné, mají spád; lovestory bylo milé, nenucené. Jenže zatímco samo za sebe to funguje, tak jako celek to všechno na mě nepůsobilo dobře. Film byl nekonzistentní. Nesedl mi. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Netradiční styl komedie, který si získal mnoho příznivců. Ani nevím kolikrát jsem tento film viděl a jak moc jsme se nasmáli - tolik srandy a stačí jedna flaška Coca-Coly. ()

onixse 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že už jsem se dlouho takhle u filmu nezasmál. Film jsem viděl před pár lety, ale už jsem si ho moc nepamatoval. Po tomto novém shlédnutí musím říct že je to skvostný film. Naprosto jedinečný křovák, který nechápe okolní svět, velmi komický a zamilovaný mikrobiolog a k tomu všemu ještě nádherné prostředí Afriky. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Jako malému capartovi se mi to líbilo a moc. Jak jsem s věkem začal přicházet k rozumu, klesalo logicky i mé hodnocení. Proto tento film raději ohodnotím hned teď. Kdybych měl počkat ještě pár let, ubyla by stopro jedna hvězda. Neříkám, že zápletka a děj jsou nesmyslné. Naopak, je to celkem sranda. Ale natočeno je to příšerně. U N!xau bych to chápal, je to neherec. Ale co ti ostatní? To v té Botswaně a JARu, nebo kde se to točilo, nikdo opravdu neumí hrát? ()

Mistr_Moon 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nejlepších komedií 80. let na kterou se můžete dívat pokaždé, když to běží v televizi a nikdy váš to neurazí, naopak velmi pobaví (pokud si nehrajete na intelechtuála...). ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Vybavuji si, že sem to míval rád. No jak už to tak bývá, člověku se mění názor s přibývajícími filmy a musím tudíž hodit Bohy do kategorie průměr. Joky nerozsekají, film neodsýpá a navíc není zrovna nejnovější. XiXao s Coca-Colou je nezapomenutelný sice ale na 4 hvězdy to není jasný pane ;) ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií, které jsem kdy viděl. Stará nestárnoucí komedie a křovácích, která je dodnes o dost lepší než pitomé americké komedie o sexu, sprostých slovech a dalších. Opravdu kvalita, všem doporučuji! ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Takove blbe a proflaknute vtipy, a pritom me to vzdy uplne dostane a musim se smat jak blazen (tak moc ze az skoro "chrochtam", coz se mi skoro nikdy nestava!). Na me tohle vzdycky funguje, rozhodne cestne misto v me filmotece! ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Milá komedie, u které je mi docela záhadou, jak byla natočena. U tak primitivních lidiček tak přirozené herecké výkony! Nebo že by nebyli až tak primitivni?:-). Skvěle zrežírované, zahrané, celkově povedené. 80%. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Je flaška Coca-Coly zlá věc? Vlastně ano, protože škodí našemu zdraví. Takže se vlastně křovák N!xau nemýlil. Sranda až k popukání!!!! Fatkicky!!! A hlavně ji zařídil N!xau, chlapík, který je vždy trapný před ženami, sprostý černoch, který má zkušenosti s ženami a hlavně auot, které jezdí jak ta nejhorší popelnice na světě!!!! Doufám, že jste si udělali představu jak super to je a pokud ne tak jste s prominutím suchaři!!! MAESTRO KOMEDIE!!!! Další naši slabost velmi doporučujm!!! 80% ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Jihoafrický film je kvalitiní zábavou, mistrovskou komedií s nápaditými gagy. Snímek má i vysokou obrazovou kulturu podpořenou režisérovou znalostí prostředí. (08/1991, Gabriela Kolouvá) ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

"Toho dne byli všichni kolem rodinného ohně moc smutní, nikdo nemluvil. Xi řekl: ta věc sem nepatří, půjdu na konec světa a vrátím jí zpátky bohům..." :-D Krááásna komédia, krásni Krováci. Niet čo riešiť! ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Aby sme sa rozumeli, minuty ked boli na platne krovaci alebo hlavny krovak na svojej puti so zlou vecou aby ju odniesol na koniec sveta som sa naramne bavil, bola to vyborna podivana, ale akonahle boli na platne "ludia" tak nastal trocha problem. Uplne by mi stacilo keby vo filme vystupovali len nasi zaostali priatelia. ()

Reklama

Reklama