Reklama

Reklama

Bohové musí být šílení

  • Česko Bohové musejí být šílení (více)
Botswana / Jihoafrická republika, 1980, 105 min

VOD (1)

Obsahy(1)

V nejvyprahlejší poušti světa Kalahari žijí Křováci. Nic nemají, po ničem netouží, vystačí si s tím, co jim nadělí příroda. Jednoho dne ale pilot letadla, které považují za boha, vyhodí z okénka láhev Coca-Coly, která spadne nedaleko jejich obydlí. Kulatá láhev se hodí na plno věcí, a tak se o ni brzy všichni začnou hádat. Vnese do jejich řad nesnesitelné napětí. Chtějí ji vrátit nebesům, ale nedaří se jim to. A tak se Xi rozhodne, že ji odnese na konec světa… V téže době se ve velkém, 600 mil vzdáleném městě, rozhoduje novinářka Kate Thompsonová, s jejímiž články není nadřízený stále spokojen, že odjede do Afriky vypomáhat jako učitelka. A právě do Botswany. Místní farář jí pošle naproti mladého mikrobiologa Andrewa Steyna, který je velice stydlivý a ženy ho zcela vyvádějí z míry, takže před nimi nakonec vždy vypadá jako pitomec. Jejich cesta starým, nebrzdícím džípem je velmi dobrodružná, a tak je Kate ráda, když se objeví místní švihák Jack Hind, který doprovází turisty, a nabídne jí svezení ve svém autobusu. Mezitím ve vedlejší zemi zaútočí komunistická banda vedená Samem Bogou a zdecimuje část vlády. Boga prchá před policií a potřebuje přejít přes území Botswany. Všude, kam Bogova banda přijede, za sebou zanechá hotovou spoušť… Kate začíná učit a nesmělý mikrobiolog jí jednoho dne přiveze boty, které při jejich dobrodružné cestě buší málem utopila v řece. Oblékne se na to do nedělního a je odhodlán tentokrát nic nezkazit. Stačí ale jediný pohled na půvabnou blondýnku a už k pobavení malých žáčků začne zakopávat, shazovat věci ze stolu, koktat a všelijak jinak se „předvádět“... (TV Prima)

(více)

Recenze (341)

gizi 

všechny recenze uživatele

Krásné, legrační, zábavné, skvělé... Nádherná ukázka, kam se civilizace řítí a jak krásné je žít v souladu s přírodou. I přes své stáří stále velmi aktuální. A dá se na to dívat opakovaně. 90%. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, která nás zavádí až do Afriky. Film nabídne plno divoké zvěře, krásnou exotickou přírodu a její obyvatele křováky, kterým někdy jejich bezstarostný život závidím. Záběry z pouště Kalahari a savany jsou díky své autentičnosti naprosto nádherné. Dále se ve filmu dočkáme několika humorných situací, zajímavou zápletku s flaškou od Coca Coly a pár zajímavosti z říše zvířat. Průměrný děj je pak až to vedlejší, co nás na filmu nadchne. A mimochodem křovák Xixo byl docela sympaťák. ()

Olafa 

všechny recenze uživatele

Postavy se často pohybují jako v němé grotesce a vlastně celý film je taková groteska. Srdcovka, na kterou se ráda podívám při kařdé repríze. ()

komando20 

všechny recenze uživatele

Tak toto je ozaj jeden neobyčajny film, ktory ma bavil celý čas, ked uvidte flašu Coca Coly tak ju neberiete nijako vážne no ked padne priamo do osady krovákov tak je z toho super film na ktorom sa da dobre nasmiať a všeličo sa z neho naučiť, ozaj užasne africke predstavenie ()

robbez 

všechny recenze uživatele

Křováci jsou prostě úžasní. Skromní, přirození, žijí v souladu s přírodou, starají se o sebe navzájem, berou si jen to co potřebují. Není to trochu moc idealizované? Film je ale každopádně vtipný a originální. Jeden by nevěřil, k čemu všemu se dá v odlišném civilizačním prostředí využít láhev od Coca-Coly. ()

tommicek 

všechny recenze uživatele

Pokud se dobře pamatuji, tak to bylo poprvé, kdy jsem v kině brečel smíchy ... Výborná komedie. P.S. - podruhé jsem v kině brečel smíchy u druhého dílu :-) ()

tulen 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, tohle je film, který příjemně pobaví a rozesměje znova a znova. I když jsem ho viděl už 10x, zase jsem brečel smíchy :-) ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

Xi Xaa,jeho malé roztomilé děti i to jejich klapání,když mluví jsem měla ráda už jako dítě a ani teď se to nezměnilo...zábavná svěží komedie,která ani po letech nic na své originalitě neztratila.. ()

Dharmma 

všechny recenze uživatele

Skvělá myšlenka na satiru dnešní uspěchané společnosti, ale upřímně bych se zasmál a pobavil více i na vlastním pohřbu. ()

fruitixx 

všechny recenze uživatele

Geniální pohledy jednoduchosti a složité zbytečnosti a povrchnosti s romantikou a dramatičností. První díl je největší pecka ze všech. ()

Reklama

Reklama