Reklama

Reklama

Bohové musí být šílení

  • Česko Bohové musejí být šílení (více)
Botswana / Jihoafrická republika, 1980, 105 min

VOD (1)

Obsahy(1)

V nejvyprahlejší poušti světa Kalahari žijí Křováci. Nic nemají, po ničem netouží, vystačí si s tím, co jim nadělí příroda. Jednoho dne ale pilot letadla, které považují za boha, vyhodí z okénka láhev Coca-Coly, která spadne nedaleko jejich obydlí. Kulatá láhev se hodí na plno věcí, a tak se o ni brzy všichni začnou hádat. Vnese do jejich řad nesnesitelné napětí. Chtějí ji vrátit nebesům, ale nedaří se jim to. A tak se Xi rozhodne, že ji odnese na konec světa… V téže době se ve velkém, 600 mil vzdáleném městě, rozhoduje novinářka Kate Thompsonová, s jejímiž články není nadřízený stále spokojen, že odjede do Afriky vypomáhat jako učitelka. A právě do Botswany. Místní farář jí pošle naproti mladého mikrobiologa Andrewa Steyna, který je velice stydlivý a ženy ho zcela vyvádějí z míry, takže před nimi nakonec vždy vypadá jako pitomec. Jejich cesta starým, nebrzdícím džípem je velmi dobrodružná, a tak je Kate ráda, když se objeví místní švihák Jack Hind, který doprovází turisty, a nabídne jí svezení ve svém autobusu. Mezitím ve vedlejší zemi zaútočí komunistická banda vedená Samem Bogou a zdecimuje část vlády. Boga prchá před policií a potřebuje přejít přes území Botswany. Všude, kam Bogova banda přijede, za sebou zanechá hotovou spoušť… Kate začíná učit a nesmělý mikrobiolog jí jednoho dne přiveze boty, které při jejich dobrodružné cestě buší málem utopila v řece. Oblékne se na to do nedělního a je odhodlán tentokrát nic nezkazit. Stačí ale jediný pohled na půvabnou blondýnku a už k pobavení malých žáčků začne zakopávat, shazovat věci ze stolu, koktat a všelijak jinak se „předvádět“... (TV Prima)

(více)

Recenze (340)

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Xi Xao RULEZZZ! Neskutečná křovácká komedie, která mě vždy rozesměje. Určitě nejlepší částí filmu je honička s tamnímy partyzány v džungly, i když možná se jedná o jiný díl, ale to je fuk protože všechny jsou na jedno brdo:-) ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zábavnej filmovej úlet. N!xau je prostě bůh. Geniální nápad scénáristy, který udělal z křováka filmovou star. Jak N!xau dopadl, je už jiná věc. Tohle je prostě těžce pohodová komedie. 85% - 4**** ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejroztomilejsich filmu co znam...opakovane pohladi a potesi dusi divaka. P.S.: nutne videt s puvodnim dabingem, protoze to je tak o 50% lepsi. (Honzovic a spol.) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Xi!Xao!, nebo jak se tenhle hubeňour jmenuje, ukecaný děcka, prázdná flaška od coca-coly a mnoho dalších dělá z téhle netradiční komedie dneska už asi kultovní záležitost, pravdou je, že to člověk žral hlavně v mladším věku.....................moje hodnocení = 8,5 z 10. ()

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Tak toto je fakt sila! Africký film z prostredia krováckeho kmeňa a celá jeho pointa spočíva vo fľaši od Coca-Coly. Nič originálnejšie už hádam ešte nevzniklo. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

To je jediný a poslední díl, kterým měli tuhle úspěšnou komedii skončit, protože dál už je to o ničem (slušně řečeno). P.S. To jsou fakt tak zaostalí v té Africe, že neví, že je to skleněná láhev od coca-coly. Já teda myslel, že coca-colu znají všude:-) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jde o primitivní komedii? Ano, ale jen v tom dobrém slova smyslu. Primitivní a pohodový svět Křováků je mi velmi sympatický. Kontrast mezi nimi a naší civilizací je zobrazen výborně a dokáže vždy spolehlivě rozesmát. Mám raději druhý díl, ale rovněž jednička je skvělá. Ústřední dvojice (bílých) hrdinů je také parádní a společně s českým dabingem a známým Ajajajajajaj! přidává čtvrtou hvězdu. ()

Arach.No odpad!

všechny recenze uživatele

Co se vam na tomhle libi?! Tohle je naprosto stupidni "komedie" pri ktere jsem se ani jednou nezasmal a N!xau je strasny. Jeho eskapady maji byt vtipny, ale prozradim vam tajemstvi - nejsou! Scenar tady taky radsi nehledejte, nemuselo by se to podarit. Hruza! ()

Shakeus 

všechny recenze uživatele

I po letech vtipné, roztomilé a praštěné. Snad i nadčasové :-) Kdo by neznal "zlou věc". Mimochodem N!xau je neuvěřitelný. ()

Reklama

Reklama