Reklama

Reklama

Wentworth

(seriál)
Trailer
Austrálie, (2013–2021), 79 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Tvůrci:

Lara Radulovich

Hrají:

Danielle Cormack, Kate Atkinson, Celia Ireland, Shareena Clanton, Robbie Magasiva, Katrina Milosevic, Jacqueline Brennan, Nicole da Silva, Pamela Rabe (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(100)

Obsahy(1)

Strhující drama, jedna z nejlepších ukázek australské dramatické tvorby. Neobyčejně silný a konfrontační Wentworth je moderní adaptací kultovního seriálu Prisoner, který znamenal průlom již před více než třiceti lety.Dějištěm tohoto seriálu je nápravné zařízení Wentworth. Každá epizoda se zaměřuje na jinou postavu a sleduje, jak si vede v ženské věznici, v prostředí, kde delikventky bojují o nadvládu nad spoluvězeňkyněmi. Hlavní role hrají Danielle Cormack jako Bea, Catherine McClements jako ředitelka Jacksonová, Nicole Da Silva jako Franky a Kris McQuade jako Jacs. A v centru toho všeho je Bea Smithová - matka od rodiny z předměstí, která se stala šéfkou obyvatelek věznice Wentworth. (Filmbox)

(více)

Recenze uživatele emma53 k tomuto seriálu (1)

Wentworth (2013) 

Tak tenhle bezvadný seriál z prostředí ženské věznice jsem viděla poprvé a nečekala jsem takové příjemné překvápko. Víc než krimi mně Wentworth připomínal spíš drama, ale to je celkem jedno. Jela jsem jeden díl za druhým a postupně poznávala každou ženskou představitelku (díky tvůrcům za poměrně podrobné vykreslení charakterů hlavních postav), jaký přestupek je přivedl za mříže, ale stejně se do popředí mého zájmu dostala Franky, která se měnila jak chameleon a s přibývajícími díly mně zalezla pod kůži, ani jsem nevěděla jak. Souhlasím s některými uživateli, že výběr Beau v podání Danielle nebyla zrovna trefou do černého, ale to byla jen malá vada na kráse, protože tam šlo ve finále o všechny ty holky jednotlivě, takže vysloveně nějakým velkým rušivým elementem nebyla. Je to seriál, který má páteř, kde vám na konci spadne brada a budete stejně jako já čekat na další sérii, protože má na ní rozhodně našlápnuto. A na skvělý soundtrack bych málem zapomněla. ()

Reklama

Reklama