Reklama

Reklama

Wentworth

(seriál)
Trailer
Austrálie, (2013–2021), 79 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Tvůrci:

Lara Radulovich

Hrají:

Danielle Cormack, Kate Atkinson, Celia Ireland, Shareena Clanton, Robbie Magasiva, Katrina Milosevic, Jacqueline Brennan, Nicole da Silva, Pamela Rabe (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(100)

Obsahy(1)

Strhující drama, jedna z nejlepších ukázek australské dramatické tvorby. Neobyčejně silný a konfrontační Wentworth je moderní adaptací kultovního seriálu Prisoner, který znamenal průlom již před více než třiceti lety.Dějištěm tohoto seriálu je nápravné zařízení Wentworth. Každá epizoda se zaměřuje na jinou postavu a sleduje, jak si vede v ženské věznici, v prostředí, kde delikventky bojují o nadvládu nad spoluvězeňkyněmi. Hlavní role hrají Danielle Cormack jako Bea, Catherine McClements jako ředitelka Jacksonová, Nicole Da Silva jako Franky a Kris McQuade jako Jacs. A v centru toho všeho je Bea Smithová - matka od rodiny z předměstí, která se stala šéfkou obyvatelek věznice Wentworth. (Filmbox)

(více)

Recenze uživatele Khalesi k tomuto seriálu (1)

Wentworth (2013) 

Celkom rýchlo som tento seriál zhltla. Prvá séria bola technicky menej vychytaná, bolo vidieť, že tvorcovia akoby testovali či sa uchytí. Za to druhá a tretia séria nabrala na spáde a aj na akcii a celkovej náročnosti a až do konca si udržala zbesilé tempo aj atmosféru. Jediné čo mi tu vadilo, bol taký ten presladený happyend, ktorý vazenkyne prezentoval, ako dokonalé a obetavé hrdinky, ktoré neváhajú jedna pre druhú nasadiť vlastné životy - čo do reality, dosť nepravdepodobné, ale nesklamalo ma to príliš, pretože aj tak seriál predčil všetky očakávania. Štvrtá séria bola žiaľ ochudená o Frankie, ktorá mi prirástla ku srdcu a vyskytovala sa v nej len veľmi sporadicky a celkove už gradácia deja trochu poľavila. Teším sa však na piatu sériu a dúfam, že sa tvorcovia zmátožia a nasadia laťku tak, aby sa vyrovnala tej druhej. Preto, že sa neobišli bez naznačenia násilia na zvieratách hodnotím len 4*. Škoda, že ešte stále nie je všetkým jasné, že tieto zábery sú filmu a divákovi hlavne nižšej vekovej kategórie viac na škodu, než k prospechu. Inak v celku kvalitnné a napínavé. ()

Reklama

Reklama