Reklama

Reklama

Erasmus a spol.

  • Česko Erasmus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Xavier je posluchač ekonomické fakulty v Paříži a otcův známý mu slibuje po dokončení studií místo na ministerstvu financí. Podmínka, že musí ovládat španělštinu, není díky programu Erasmus nesplnitelná, a tak se Xavier rozloučí s maminkou i s přítelkyní a odletí do Barcelony. Najít tu bydlení není snadné, ale nakonec Xavier uspěje: nastěhuje se do bytu, kde žije už dalších sedm studentů, každý z jiného koutu Evropy. Nové známosti, nové zážitky, chaotické, a přece svým způsobem harmonické soužití mladých lidí různých národností, různých zvyků a zaměření jsou pro Xaviera školou, jež mu umožní přechod do dospělosti. Všechny jistoty jeho dosavadního života včetně lásky jsou zpochybněné, Xavier se už nevyzná ani sám v sobě. Když se vrátí domů, neví sice přesně, co chce, ale ví, co rozhodně nechce.

"Je to film, který připomíná někdejší romány o létech učednických či o procesu zasvěcení," říká tvůrce, jehož scénář je ispirován zkušenostmi ze života rodinných příslušníků a přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

klerik 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl až po (trochu slabšej) dvojke a zisťujem, že tentoraz nemám čo vytknúť (ak nerátam tú trochu surrealizmu, čo sa tam objavila). Film, ktorý zapôsobí podľa toho v akom veku sa nachádzate a nakoľko vám Erasmus dokáže pripomenúť to, čo ste zažili. Pre mňa to bolo úplne trefné a výstižné a bol som úplne spokojný... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dovolím si zařadit se do dlouhého zástupu těchch, kteří by chtěli program Erasmus absolvovat, ale hned k tomu musím přidat svou dysjazykii, díky které se nedomluvím ani na některých místech v ČR. Patrně proto jsem nebyl schopen plnohodnotně si užít cizojazyčných studentských radovánek a nudil jsem se víc, než jsem ochoten připustit. ()

Reklama

Všelicos 

všechny recenze uživatele

Až na ten začátek, který je přesný - miliony papírů, nikdo nic neví, neporadí... to byla děsná nuda. Na Erasmu jsem byla a užila jsem si ho tedy mnohem víc, než on. Celkově jsem film prozívala a pronechápala. Dala bych i odpad, kdyby tam nebyla špetka dobrých momentů, které mne donutily se alespoň usmát... :) ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Naprosto nudnej snímek, absolutně nechápu tady to hodnocení, film je naprosto nezábavný, hlavní protagonista, alespoň pro mne naprosto nesympatický, i když zbytek osazenstva ve mne nevyvolával nijka kladné pocity, většinou šlo o bandu urážlivých přechytralejch sucharů. Jediný co na filmu bylo ucházející byl Kevin Bishop a samotná Barcelona, to je ale na film zoufale málo. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Jedna veľká párty, kde je takmer každá postava sympatická, pretože je stvárnená bezprostredným herectvom mladých ľudí, ktorí ku podobným situáciám nemusia mať ďaleko. Aj ja som uvažoval nad 5*, odradili ma od nich len dve veci. 1. Škola, do ktorej chodil hlavný hrdina, mohla mať trochu viac priestoru než len jednu scénu tesne po príchode do Barcelony. Ostatní spolubývajúci sem-tam vzali do rúk nejaké učivo aj potom, ale z neho ako keby sa zrazu stal kráľ voľného času a pasák španielskych ulíc. 2. Mierny spoiler: ku koncu ten patetický útek z nového zamestnania, kvôli ktorému to všetko robil... Jasné, oproti Erasmu to pôsobilo ako strašná nuda, ale predsa by to nezahodil predtým ako to aspoň na chvíľu vyskúša. Veď o tom je život. Keď odchádzal z Francúzska, plakal ako malý a nakoniec získal zážitky na celý život. Tak predsa ako dospelý človek neutečie pred farebne rozdelenými šanonmi. Stále však pekný film, ktorý môže vnuknúť trochu nádeje aj tým, ktorí sú z dnešného multikulti (hate) boomu už zhnusení. Ak na také myšlienky vôbec budete mať čas pri všetkej zábave, ktorej sa vám tu dostane. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama