Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá úspěšná modelka Michele (Audrey Tautou), není spokojená se životem, který žije, ani s klukem, se kterým chodí. Situaci se rozhodne vyřešit radikálně - a začne její zběsilá honička za tím nejlepším náboženstvím a tím nejlepším chlapem, doprovázená řadou komických nedorozumění a humorných scén. Zdá se, že obojí nalezá u židovského veterináře Francoise, ale to sebou nutně nese i problémy - jeho rodiče, její rodiče, rodinné a náboženské tradice a zmatky kolem vzájemných rozdílů a nedorozumění.

Lehce bláznivá komedie o lidských touhách, slabostech a nedorozumění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Marina111 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný film - pre tých, ktorý sa nespoznajú v (znova raz) oslnivej Audrey Tautou hrajúcej zmätenú Michele. Priznám sa, že nebyť námetu, zrejme celá zmätená vypnem TV už po prvých prazvláštnych, umelecky sa tváriacich, no v skutočnosti len pózerskych scénach, no nakoľko mi bola spomínaná tematika blízka, napokon som sa odhodlala dopozerať film do konca (na tretí pokus). Odporučiť vám ho môžem len v prípade, že a) ste minimálne na rovnakom dne ako ústredná hrdinka, b) uvažujete o zmene viery, c) máte radi, ale naozaj veľmi radi Audrey Tautou, d) fascinuje vás judaizmus, e) rozhodli ste sa dať definítivne zbohom papučovej kultúre a sledovať už len alternatívne, intelektuálne pôsobiace pokusy francúzskej filmovej školy. A prečo teda dávam - i napriek negatívne pôsobiacemu komentáru - pomerne vysoké hodnotenie ? Pretože film to bol predsa len šarmantný, milý, pravdivý. To však len pre toho, kto je schopný prehrýzť sa jeho zdanlivo mätúcou formou. Pre ostatných by to bol len zbytočný blábol (a vlastne sa ani niet čomu čudovať, keďže tvorcovia sa nijako nesnažili divákom sledovanie uľahčiť a spríjemniť). A ešte jedno varovanie - nie, nie je to komédia, skôr komickými prvkami hýriaca dráma. A navyše bez konca. Mimochodom, to ma privádza k otázke -kde je sľúbené pokračovanie ? Žeby ho po vzhliadnutí tohto filmu diváci už radšej ani nechceli ? Alebo žeby išlo zo strany tvorcov o ďalší inovatívny spôsob, ako zmiasť diváka ? ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Jeden z největších aspirantů na nejnudnější film, co jsem kdy viděl. Ačkoliv trvá něco kolem hodiny a půl, vsadím se, že se vám to povleče jako nikdy. Film totiž nemá absolutně žádný děj. Nikomu nemůžete držet palce a vlastně ani není proč, protože se tam vážně NIC neděje. Nějaká holka zkouší jestli není buddhistka, pak jestli není židovka, zároveň se neustále rozchází a zase sbližuje s nějakým divným chlápkem... Nebýt osobního zařeknutí, že uvidím všechny filmy s Audrey Tautou, nejspíš bych to vypl po čtvrt hodině (což v přepočtu na normální čas odpovídá asi dvěma hodinám). ()

Reklama

Hanquita 

všechny recenze uživatele

Přísahám, že v zájmu objektivnosti se snažím dokoukat i filmy, které mě nebaví a z kina jsem neodešla nikdy, ale tohle bylo čiré utrpení... Audrey Tautou to nezachrání, protože její postava je nesympatická mělká nána, která mění chlapy a v souvislosti s tím i náboženské vyznání ještě bezstarostněji než ponožky a celé se to snaží zaobalit do zdání toho, že snad hledá sama sebe. Ukecaná blbost. ()

asentra 

všechny recenze uživatele

Lehce bláznivá komedie?!? Já si celou dobu myslela, že jde o drama. Byl to sice hezký pokus o natočení ,,sondy,, do života jedné trochu dětinské, náladové a tvrdohlavé holky, která vůbec neví, co chce. Nápad sice dobrý, výsledek nebyl dobrý. Na mě to působilo trochu moc chaoticky, takže jsem se občas ztrácela v ději a hlavně jsem čekala, že aspoň konec bude o něčem, že se dozvim nějaké ,,rozřešení,, nebo tak něco, ale ono ne, když začli titulky tak jsem si jenom pomyslela: to jim došly prachy, že to takhle utnuli? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Audrey Tatou dokáže byť rovnako sympatická a krásna, ako otravná a brutálne lezúca na nervy. V tomto filme je bohužial skoro po celý čas to druhé. Môže zato scenár, ktorý nám chce niečo o jej postave a zmätkoch v hlave povedať, lenže to, čo sa jej v nej odohráva, by bolo pre mňa mementom, že si mám od nej držať odstup. Rovnako ako od filmu, kde je takáto postava hlavná. Film mi prišiel úplne zbytočne nasadený do kín na základe úspechu Amélie, ktorá bola natočená o niečo neskôr. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama