Reklama

Reklama

Jurusarezaru mono

  • Japonsko 許されざる者 (více)
Trailer

Recenze (7)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa stáva, že by bol remake rovný originálu. Unforgiven od Eastwooda je rozlúčka za westernom. Za jeho poetikou, hodnotami a vizuálom( hoci ten značne presahuje iné westerny). Sang-il Leeho film je svojmu americkému bratovi rovný. Nádherný vizuál a hudba. Postavy, ktoré nemajú v novej dobe miesto a strádajú a bojujú o akýkoľvek kúsok nádeje, a rovnako aj explicitné násilie, ktoré hrdinov stavia do temnejších životných rozhodnutí. Funkčné po každej stránke. Má to atmosféru, odľahčujúce prvky. Jediné čo si je asi dobré zapamätať, že to nie je vyslovene akčný film. Je to pocta westernom a easternom v novom modernom háve, ktorý stojí za dobrých základoch a prináša to najlepšie, čo moderný film môže s klasikou spraviť. Pre mňa výborná záležitosť. Ken Watanabe je tu skvelý. A ešte k tomu je to nádherná Šiori Kucuna, ktorá aj s jazvami vyzerá, ako z iného sveta. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skoro doslovný remake (asi najväčšia zmena je tá, že záporák pozná hrdinovu minulosť hneď od začiatku, ale nijak to ďalej neriešili), ale napriek tomu mu chýba vrstevnatosť originálu, ktorý sa zaoberal nielen vykreslením doby a mal skvelé prepracované charaktery, ale sa aj pohrával so westernovými klišé.  Vykreslenie doby v remaku sa vydarilo. Charaktery mi ale pripadali len priemerné a ich príbeh ma nestrhol. Jediná postava, ktorá sa vydarila, bol ten namachrovaný lovec odmien v podaní Džun Kunimura. Jak ho záporák spráskal jak psa som si dokonale vychutnal. Aonáhle jeho postava zmizla z príbehu, tak film znova zabŕdol do priemeru. O koľko horšie najviac vidno vo finále. Už nástup Eastwooda na scénu bol tak strašne napínavý, že by sa atmosféra dala krájať. Tu som ale necítil nič. Po chvíľke sa išlo do bitky. Je tu o trochu viac akcie, ale tá tú hustú atmosféru z originálu zďaleka nevynahradí. Takže celkovo priemer a slabé tri hviezdičky. Radšej ostanem u originálu. 5/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonský remake slavného amerického westernu? Tohle zní jako něco docela ujetého, ale ono se ukazuje, že to může naprosto klidně fungovat. Tenhle japonský remake filmu "Nesmiřitelní" se prostě povedl, má skvělou vizuální stránku a výborné postavy. Je to drsné, je to nepříjemné, ale je to zároveň dobré. ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

Tento remake sa ťažko hodnotí - dej je prakticky ten istý (okrem záveru, ktorý je mierne upravený) až na odstránenie niektorých komediálnych prvkov z originálnej verzie (film je celý čas vážny bez jediného vtipu) a čo je horšie, boli odstránené hlbšie vzťahy medzi postavami (či už vzťahy medzi prostitútkami alebo vzťahy medzi lovcami odmien, alebo medzi šerifom a lovcami odmien...), ich vzájomná interakcia je tu slabšia, čo sa najviac prejaví v záverečnom vyrovnaní, ktorému už vôbec nepomáhajú patetické spomalené zábery a emocionálna hudba... Adaptácia do japonského prostredia ale dopadla skvelo - presunutie na "zapadákov" severného ostrova Hokkaidó výborne evokuje americký Divoký západ, Indiánov (aj ich útrapy) nahradilo etnikum Ainu (so svojimi útrapami) a hlavná postava je prepísaná z banditu na bývalého dôstojníka šógunátu a utečenca pred novým vládnym režimom s nie práve čistou vojenskou minulosťou. Veľmi dobrá je aj technická stránka - kamera, výprava, exteriéry, kostýmy aj súboje - až na ten záverečný, ktorý je nešťastne skazený spomalenými zábermi a patetickou hudbou. Keby som nevidel pôvodný film, možno by som išiel na 5*, takto to ale celé stráca šmrnc originality a pôvodnosti, ale vyznieva to ako obyčajný prepis bez hlbšieho autorského aj citového vloženia - okrem toho nového, dojemného záveru. ()

gurmet 

všechny recenze uživatele

Stejně jako zprzněná US verze OldBoye ze stejného roku je i tento film další z nekončící řady zbytečných remaků. Lee se snaží kopírovat předlohu do té míry, až zcela potlačí jedinečnost Japonského prostředí a kultury, čímž se zbavuje nejzajímavějších karet, s kterými mohl hrát. Snaží se být hollywoodstější než hollywood, ale vytváří pouze japonskou verzi bollywoodu bez nadhledu a vtipu. Režie je navíc klopotná, konvenční a bez nápaditosti. Nevidíme originální rukopis, ale soubor technik. Bramboračkový, pseudoepický hudební doprovod, kýčovité záběry, patos a celková sladkobolná rozměklost neposkytují ani desetinu emoční škály originálu. Tak jako jsou Američany přetočené Kurosawovi snímky pouhým zploštělým odrazem svých předloh (i když často jsou alespoň zábavné), je i tato poklona nechtěné dítě. Snímek nerozvíjí žádný z načrtnutých motivů originálu, který dokázal být přesvědčivý v mnoha polohách. Nabízí se nám pouze mechanicky přenesené obrazy bez esence. Mladý Lee zkrátka nedokázal ve svých 40 letech natočit něco, co by se přiblížilo, nebo jakkoliv obohatilo famózní předlohu tehdy 62 letého Eastwooda. Možná zatím nezískal dost životních zkušeností, nebo možná není stejně geniální jako Clint. Žádná ostuda. Jen příště lépe volit sousta. ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Prý jeden z nejlepších asijských akčních filmů posledních let. Za mě je to instantní nuda. Strašně utahané, strašně uspávající. Možná i díky špatným titulkům, co jsem k tomu měl. K tomu zbytečně brutální a nevěrohodné. Dívat se na to znovu neplánuji. Už první runda byla značně masochistická. Za mě slabých 30 %. ()

enoemis13 

všechny recenze uživatele

1. Film je zasadený do obdobia konca éry shogunov, obdobie prenasledovania samurajov ... a viac vám film nepovie ... bez znalosti dejín Japonska teda úplne mätúce pre väčšinu divákov ... 2. Dej sa odohráva na ostrove Hokkaido, kde žijú prislušníci kmeňa Ainu ... zase bez historických znalostí divák absolútne nemôže chápať o čo ide ... takže prostredie a dej filmu vyslovene pre ľudí orientujúcich sa v japonskej histórii ... 3. Kopirák filmu Unforgiven od Eastwooda ... už od začiatku som nechápal/bol zvedavý, ako meč nahradí kolt ... odpoveď - nijak ... tým pádom aj kvôli kopiráku katastrofálna záverečná scéna ... Celkovo absolútne zbytočný remake skvelého filmu, kde je pôvodny film cez kopirák zasadený do doby a prostredia väčšine sveta neznámej, dobu a kultúru nevysvetlí a akurát przní slávnu predlohu ... 25% ()

Reklama

Reklama