Reklama

Reklama

Recenze (16)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Príbehom nič originálne, ale až bolestne pravdivé vo vete, že dnes už nestačí mať iba talent... Poznám chalanov zo Z Teamu úplne od ich počiatkov, vrátane osobného stretnutia s nimi. Ich kraťasy od - Virtual vision, cez Brothers forever, fantasy Story, The Witness - všetko boli v choraografii zaujímavé. Ovšem ich opus magnum (nielen) v kraťasoch pre mňa zatiaľ naďalej ostáva ich "Aniki" aka "Duel" - tä dravosť, prieraznosť a výborná choreagorafia s fantastickými bojovými prvkami, to imho chalani dodnes neprekonali a Die Fighting v tom nie je výnimkou. A to, že je tento film pre nich asi jedna "z posledných šancí" na prerazenie, keďže všetci sa už prehupli cez 35 - a to v kategórií MA filmov väčšinou už znamená obzeranie sa do dôchodku, ehm :-), tak majú u mňa bod k dobru - za tú "rafinovanosť" s akou svoju frustráciu nad svojou kariérou dokázali pretaviť do (ne)príbehu. I keď, ak majú chalani trocha nadhľadu a zmysel pre sebakritiku - to ich herectvo je hrozné (to čo sa dá ako tak zakryť v kraťase, tak na celovečernej stopáži proste zúfalo bije do očí). Choreografia je veľmi slušná, hoci ak poznáte ich predchádzajúce filmy, tak Vás takmer ničím neprekvapí - tak Fabien, ako Luarent (ale aj Didier) znova ukazujú svoje najviac obrúsené finesy. Konkrétne, Fabien so svojou verziou drunken mastera (tie výkrtukové údery rukami, švihové točenie sa v kľaku na jednom kolene a roznožky), Laurent potom ten svoj povestný, stop-kladivový kop. Die Fighting je tak fan service, kde paradoxne dobrá znalosť predchdázajúcej tvorby Z Teamu môže byť miestami na škodu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šílenost! Je to těžký nízkorozpočťák, z dialogů jsem se občas osíval i já jak jsou hloupé a herci jsou strašné lopaty, to jde poznat, všiml jsem si, že hlavní hrdina se občas usměje i v nevhodnou situaci a všichni zde mají poněkud zvláštní accent, ale to je vedlejší, příběh na tom není úplně nejhůře, nápad i závěrečný zvrat se mi celkem líbil, ale to o čem film hlavně je, můžem očekávat už dle názvu. Akce!! Opravdu téměř nonstop, kamera je hezky z dálky a zabírá každý hmat, chvat, úder, a kamera doslova vůbec neuhne!! ve filmu není skoro žádný střih, takže bitky působí opravdu reálně, do toho je zakomponována snad nejlepší choreografie, co jsem kdy v akčním filmu viděl, veškeré parádičky co jsou zde, jsem ani netušil, že existují. Hlavní hrdina Fabien si to vskutku dává ve velkém stylu za použití Taekwonda,Karate a Kung fu drunken style, což se mi velmi zamlouvalo. Plusem také je, že je zde znát postupná gradace a intenzivita, čim více se film blížil ke konci, tím více se tlačilo na pilu a závěrečný fight trval kolem 5 minut, a tak to má vypadat! Hned úvodní fight v kostele a samotnéj závěr vidím na Highlight, ale skvělý byl i fight s Asiatem a fight v DOJU. 80% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Evidentně silně nízkorozpočtový film s nulovým dějem, který stojí jen a pouze na přehlídce soubojů v martial arts. Na USA je to naprosto něco neuvěřitelnýho!! Tohle evidentně dělali frajeři "v oboru" a každej fight je lepší a lepší, film se žene dopředu, souboje jsou zaměřený teda hlavně na kopací techniky což v praxi by se nikomu nevyplatilo, ale tady to vypadá skvěle prostě. Poslední souboj podpořen úžasnou nakopávací hudbou (jeden z velkých plusů filmu) a následným zpěvem sborového chorálu mi vehnal několik slziček do očí dojetím a nadšením ... Parádní věc pro příznivce žánru ... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl ovšem neskutečně špičkovej náhul. Já jsem nadšenej ještě teď a je mi to líto milý Ouwene, ale asi se opět neshodneme. Jasně uznávám, že po stránce děje je to čistokrevný trash, ale možná, že právě to u mě přidává plusový body. Ano samozřejmě prvních 20 minut než se to rozjede je celkem pruda a za pobavení stojí snad jenom ty hodně špatný herecký výkony. Jenom, že pak přijdou ty souboje a ty jsou prostě neskutečný. Těžko vypíchnut jednu bitku mě přišli všechny naprosto luxusní. Ano nemají pravda žádnou super choreografii, ale jsou neskutečně oldschol udělaný přesně v tom stylu jakej mám rád. To jest rychlý, přehledně natočený, ve špičkovým tempu s minimem debilních zpomalovaček a když už tu nějaká je, tak je použitá z citem. Postě už dlouho jsem neviděl bitky který by tak lahodili mýmu oku a potěšili moji násilnou dušičku. Takže dějově podle očekávání ptákovina i když finální pointa nakonec slušná, ale ty fighty... kurva ty fighty! No u mě není co řešit. Pro mě je to každopádně největší bojovej náser tohohle roku. Berandal nemá šanci.85% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Fabien Garcia, Laurent "Lohan" Buson, Didier Buson a Jess Allen nemají herecky na to, aby film utáhli. Příběh docela skřípe a závěrečné vysvětlení tomu moc nepomohlo. Jedinou koukatelnou věcí jsou choreograficky zvládnuté souboje v podání členů Z Teamu. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No, no podívejme se, prej akčňák z roku 2014, který má prý nejdrsnější bitky vůbec, no to sou mi věci, to přeci nejsou kecy . Jako né že by bitky (nic tady jiného neni, joo v polovině nějaký střílení, ale to stojí.........no vy víte, za co), ale nedá se říct že bych z toho běhal po stropě a třískal se u toho do kolen . Jako ty "brutální bitky" sice na oko hezky vypadají a dobře se na ně kouká, ale že by z toho byla cítit bolest, zuřivost a nebo bestiálnost, to opravdu ne a neni mi pět abych z toho necítil že to je trošku amaterské. A kdo si se snad i zmínil, že film má dobrý příběh HA !!!! No jasně, tak hned v úvodu zdravím Battle Royale, Běžícího muže, Turnaj zabijáků a tucty dalších a mnohem lepších filmů. Né že by konec nebyl lehce překvapující, ale to už sem také někde viděl. A ti čtyři výtečnící, sou fakt k popukání, jejich tupost jim lze snad i odpustit, ale jejich naivita je do nebe volající, navíc jeden z výtečníků vypadá že spapal hodně špenátu, ale jaksi si neumí poradit se svým vlastním tělem. Néé fakt chlap jak hora, ruce jak ty lopaty, ksicht že z toho seru cihly a neumí se prát, to nééé, to fakt nééé . Ale ano, hezky se na ty bitky kouká, jinak je to k smíchu :D . ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Levnej film s dobrýma fightama, ale s divnýma hercema. Asi jako žrát nedovařený brambory - mohlo to být dobrý, ale někdo něco posral. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na asijskou produkci to rozhodně nemá a režie včetně herců je na příšerné úrovni, ale díky profíkům jsou některé bitky opravdu povedené. Ale těch pár slušných bitek, nepřebije amatérismus, který z filmu přímo stříká. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se maximálně povedlo. Tady jsem neřešil jestli herci hrají to co mají a jestli to hrají dobře. Tady se řeší jedna věc a to FIGHTY!!!! Ty jsou na takový nízkorozpočtový film velice povedené, pěkné natočené a výborně načasované. Každý fight má svůj osobitý styl a s přibývající stopáží roste i obtížnost či tempo. Já se bavil skvěle a ikdyž se nejedná o bůhvíjaký áčkový film, zaujal mě i příběh. Tohle se musí vidět!! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ja sice chlapcov nepoznam osobne ako Adrian, ale behom filmu som si spomenul, ze pred desiatimi rokmi som videl ten ich cool kratas Duel. Bohuzial musim suhlasit s Adrianom v tom, ze vysledok je sice slusny ale celkovo na mna pôsobi dost smutne, ze chlapci utapaju talent v takychto amaterskych pocinoch. Sice to konecne dotiahli do celoveceraku, ale to je tak vsetko, cim sa môzu pýšiť. Hviezdy sa z nich vdaka tomuto urcite nikdy nestanu. Do velkej miery za to môze absentujuca charizma herecky talent tiez velky nemaju. Takze pokial nenastupia co najskôr na drahu kaskaderov v profesialnych filmoch, tak zanedlho to môzu s filmom zabalit nadobro. A k samotnemu filmu. Ocenujem spôsob akym sa rozhodli popasovat so zapletkou a pointu, ktora odraza ich neuspesne pokusy sa presadit vo filmoch. Bohuzial herecke vykony su dost mizerne vdaka comu vas postavy nezaujmu a bude vam ukradnute ako skoncia. Dokocna vo chvilach ked to niektorí z nich schyta, tak su herecke vykony tak mizerne az to pôsobi neskutocne trapne a vy sa modlite, aby co najskôr nasledovala dalsia bitka. V prestrelky bohuzial degraduje prakticky nulovy rozpocet vdaka comu pôsobia amatersky. Takze tym jedinym dôvodom kvôli ktoremu má zmysel tento film vidiet su bitky. Tie maju kvalitnu choreografiu. Su dynamicke, obsahuju zlozitejsie prvky. Timing je priemerny. Miestami vidno, ze ku kontaktom urcite nedochadza. Ale ich hlavnym problemom je gradacia. Snad za to mozu dost nevyrazne postavy, ale aj behom niektorych bitiek som sa nudil chcel som ich pretocit. Medzi tie ktore ma nadchli by som zaradil klasicku bitku jedneho proti viacerym superom v dojo a bitku jedneho z hrdinov s jednym aziatom. To bola pecka. Finalny suboj bol solidny ale pôsobil az prilis necvicene a chybala mu zivocisnost. Takze napriem skôr negativnejsiemu komentaru davam 3 hviezdicky, aby som chlapcov aspon takto povzbudil a dal fanusikom martial arts filmov najavo, ze tento film sa oplati raz pozriet. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

K filmu mne doprovázelo přesvědčení, že dialogy budou trasit cestu soubojům jen první čtvrthodinku. Rozhodně jsem nepočítal s nějakým dějem, jenže ten tu je a to je hlavní problém. Chválím ten originální způsob, twist na konci, jenže je to tak děsně pitomé, to by urazilo Wacoslava víc než Ninja II. Navíc tu máme hitparádu nehereckých výkonů a trapně epickou hudbu. Při těch dramatických chvil kdy umírá jeden hlavní hrdina za druhým jsem se musel do puntíku smát! Navíc, veškeré postavy jsou striktně nesympatické. Takže tu máme konečně ty souboje. Jenže mne to vůbec nezaujalo! Doslova jsem spal, spoustu prvků jsem viděl kolikrát v jiným akčním filmu, dokonce většina úderů ani snad nezapadla!!! Občas se objeví nějaká solidní série krytů, úhybů a dalších parádiček, třeba opilej styl boje. Přesto tu není žádný WOW moment, o kterého bych brečel štěstím. Já do filmu šel kvůli bitkám, to by šlo na tři hvězdice, jenže děj mi ubližoval po celou dobu stopáže, bylo mi jedno co se stane hlavním postavám a celkově mne to vůbec nebavilo. Američanům hold nemůžu přijít na chuť. :-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi prostě líbilo jako nápad. Vezměte skupinu herců, kteří jsou vycvičeni v bojových uměních, a nuťte je k tomu, aby skákali tak, jak pískáte, protože jinak jim někoho zabijete. Akční scény jsou navíc choreograficky skvělé a snímek nepropadá ani se svojí pointou, která byla bohužel celkem tušená. I tak jsem si tohle béčko docela užil. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Ale hej, chalanom tiwe tri hviezdy kľudne dám. Je to jasne amatérska vec. Mimo bitiek tu fakt nie je nič profesionálne. A hlavne z hereckého pohľadu je to úplná katastrofa. Napriek tomu, im uznávam ako si to celé vymysleli a predviedli. Držím im palce aj keď na skutočnú filmovú ligu herecky nemajú, tie ich kopy sú fakt parádne a chalanom nechýba vynaliezavosť. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Filmy s bojovými umeniami bohviekaý scenár nepotrebujú, vlastne takmer žiadny. Väčšinou sa uspokoja so zápletkou typu "uniesli/zabili ste mi ženu/slona a ja vás zmárujem". Dôležité je hlavne aby hrdina aj záporáci vedeli poriadne svižne mrskať telom a predvádzali to počas filmu čo najčastejšie. Tu si partička karatekungtaekwonneviemčo borcov vymyslela story v ktorej sú vtiahnutí do natáčania snuff akčáku kde ide naozaj o život. Pod hrozbou že im zabijú unesené priateľky ( ako inak ) musia na príkaz "režiséra" loziť skladiskami plnými gangsterov a rozbíjať im huby, pričom všetko snímajú nastražené kamery. Akcie plná riť a choreografia súbojov vymakaná, divná bola snáď len scéna v škole karate, tí učni tam boli také natvrdlé vemená čo stáli okolo hrdinného žabožrúta ako Leninove pomníky a zmohli sa sotva na nejaké zamávanie rukami. Ale inak parádička, hlavne scéna kde ten istý žabožrút ( najväčší borec z partie a zároveň režisér, scenárista a producent celého projektu ) pobil gang negrov štýlom opitého Kung-Fu. Ďalej súboj s namachrovaným čínskym mafošom v nelegálne aréne a samozrejme finále kde sa proti sebe postavia zostávajúci dvaja kamaráti. Vtedy ma film predsa len prekvapil, pretože do konca ešte chýbalo nejakých 15 minút a tak som logicky čakal že dôjde na stret s tajomným organizátorom celej show. Lenže on tam vlasnte už nijaký nebol a tak ten zbytok času zabralo vysvetľovanie že je to celé inak než sme mysleli. Osobne ma tá pointa veľmi nepotešila, ale priznávam jej istú fatalistickú údernosť. Nízkorozpočtová, ale inak solídne vymakaná márovačka. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Tenhle klenot jsem našel zapadlý na starém HDD. Tenhle amatérský film je jen pro nadšence bojových umění, protože jen o tom to je. Omáčku okolo nebudu komentovat, ale při bojových scénách, kterých není málo a jsou perfektně provedené, kde klukům ty nohy lítají, že nestíháte pomalu ani sledovat, tak jsem s údivem sledoval a hltal každý úderný moment. I Scott Adkins by určitě ocenil umění Fabiena Garcii. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Hrozná ptákovina, ještě mi nebylo tak zle ze sledování těch neherckých výkonů, příšerně trapné, toporné - nejvíce v tom vynikali hlavně jejich manželky. Příběh stál až na závěrečné rozuzlení taky za velké hovno, ale konec trochu potěšil. Nakonec tedy zbývají souboje a ty jsou naštěstí o dost lepší než zbytek filmu. Hodně originálních prvků a pokud pomineme přestřelky, tak i jakž takž uvěřitelné. Velmi slabé 2*. ()

Reklama

Reklama