Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Posunutí děje v půlce na začátek a vše znova viděno pohledem dalšího z aktérů, to jest pohledem milostného objektu není originální nápad, ale v tomto případě je pro pointu filmu zvolen trefně. "Amelie" je opět roztomilá, i když tady úchylkou dělat dobro právě netrpí. Mozaika za skříní z "vyšetřených" prášků mě ovšem dostala. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Miluje li vás k zbláznění roztomilá dvacítka, nemusí to být nutně zrovna povznášející pocit. Tahle je totiž tak trochu na palici a dá vám tu lásku pěkně sežrat, ať už chcete nebo ne. Vcelku příjemný, originální žabožroutský počin, který ukazuje, že se s madmouseille Tautou dají s úspěchem provozovat i jiné polohy než ta na otravně na zádech funící slepici z Montmartru. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s několika svěžími nápady. Ale film hrozně sráží dolů brutální žánrová rozpolcenost. V Má mě rád, nemá mě rád je 45% Amélie, 30% Loly a 25% Psycha. Nevěděl jsem jestli se smát nebo se bát. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nejhorší nejsou trpaslíci, jak se domnívá český klasik Jára Cimrman, ale slepě zamilovaná a zhrzená erotomanka. Audrey Tautou v pro ní nezvyklé roli vás o tom přesvědčí. Jestli znáte OSUDOVOU PŘITAŽLIVOST s Douglasem, tak víte, na čem jste. To téma je podobné. Úvodní titulky jsou plné srdíček a následujících asi 30 minut to vypadá, že půjde o zamilovanou selanku, potom se to ale zajímavě zvrtne a samotný závěr je více než uspokojivý. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Romantický psychothriller, přinejhorším jeden z těch lepších. Nebýt Audrey, asi by o něm nevědělo tolik lidí. Nebýt Audrey, fungovala by druhá, temnější část příběhu o chlup spolehlivěji. Když je jenom roztomilou „servírkou odnaproti“, je radost ji sledovat, protože svou roli z Amélie obohacuje o nové, živelnější aspekty. Bohužel právě její roztomilost do druhé poloviny filmu vůbec nesedí. A se stále novými, na povrch vyplouvajícími zrůdnostmi stále méně a méně věříte v její vinu. Možná to byl úmysl režisérky, snaha podtrhnou dvojznačnost filmu, kdy věci zdánlivě krásné nabývají děsivých proporcí. Potenciál „zlomového“ filmu dvou tváří mohl být každopádně využit lépe. 70% Zajímavé komentáře: Lima, Rex Mundi ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,011,102Tržby Celosvetovo $5,126,264║ Miestami to je riadne šialené v podaní Audrey Tautou... /75%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Laetitia Colombani, Caroline Thivel .. Cynická studie milostné touhy, sžíravé žárlivosti a maniakální erotomanie. Audrey Tautou opět vypadá jako dokonalý andílek po kterém musí každý muž neskonale toužit .. jenže co se stane, když narazí na nezájem..!? 75%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem to dost stíral, ale když přišlo to vysvětlování "jak to vlastně je" začalo se mi to líbit. Audrey Tautou to tam moc sluší. Akorát si tvůrci mohli pustit těch 20 milionů střihů za sekundu ala Uwe Boll. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Až na pointu nijak překvapivý nebo objevný thriller s nevěrohodnou Audrey. Objevování pravdy ve druhé polovině je předvídatelné a vše zachraňuje relativně svižná režie. Bez možnosti přát někomu šťastný konec jde ale jen o nesmělý žánrový pokus. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jak málo chybělo, aby mi tento výborný film možná jednou provždy unikl! Název, fotky, informace z tv programu, hlavní herečka, to vše signalizovalo, že půjde o lehkou romantickou komedii a já jsem se podíval vlastně jen proto, že jsem čirou náhodou měl na něco takového chuť. Po půlhodině už bylo jasné, že jde o něco mnohem fikanějšího a po zbytek filmu už jsem jen zíral s pokleslou bradou. Nechci riskovat vyválení v dehtu a peří za spoiler, tak jen naznačím, že ve čtyřicáté minutě dojde k šílenému zvratu, na který se vyplatí počkat i vpřípadě, že byste se do té doby nudili a měli nutkání to přepnout. Na první pohled je to absurdní, ale ten film má něco společného s Vertigem nebo Psychem. 80% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mile inteligentní film o jedné sladké psychotičce. Vychutnal jsem si zatím jen ten první - oficiální konec ze třech možných. Takové láskyplně obsesivní... :-) A tak nezbývá, než se těšit někdy na ty ostatní dva, ale myslím, že by byla chyba si to všechno užít naráz - že paní docteur... Takže pozor na něšťastné osamělé dívky a těšme se co nám naordinuje tahle mladá francouzská režisérka (zde i s podílem na scénáři) po svém celovečerním potěšujícím debutu. K tomu skvělá hudba, výborná kamera - - - P.S. Takhle má vypadat současný evropský film, tleskám! . . . Poučte se, čeští umrlci se svými psychotickými pitomostmi "ze života"... Dlouho jsem přemýšlel, zdali čtyři nebo pět hvězdiček. Čtyři a půl - zaokrouhleno na pět za ten skvěle vypointovaný první konec! Doufám, že ty další dva mě jednou nezklamou...:-)) ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Zdařilý mix roztomilosti Amélie, psychopatičnosti Cable Guye a vyprávěcího stylu a la jeden velmi známý film, který neprozradím. A také obsahuje jednu z nejlepších závěrečných scén, co jsem zatím viděl:-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Amélie z polstrované cely trhá v intencích názvu snímku okvětní lístky kopretiny a vám nezbývá, než hádat, co jí nakonec vyjde.. Nikterak originální forma vyprávění "both side of story", obal ve stylu libovolné epizody nudu šířící J.Lescautové a "chci za každou cenu překvapivý" závěr s plýtváním farmaceutik, potažmo diváckého času. A přitom spojení Tatou - Erotomanka vypadalo na papíře tak lákavě, dokud nevyšlo najevo, že se jedná jen o další práci pro doktora Chocholouška.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se nechal některými komentáři (zcela zbytečně) odrazovat, vidina stejného děje 2x po sobě mě příliš nebrala. Jenže právě ten nápad s dvojím pohledem (a samozřejmě především jeho zpracováním) mi přijde více než důmyslný a moc mě bavilo pozorovat, jak napodruhé všechno najednou vyznívá úplně jinak (třeba jen taková, řeklo by se triviální, scéna s nedostatkem mléka). No a samozřejmě casting byl čistá trefa do černého, protože Audrey Tautou je jako „nezdravě milující“ žena (v kontrastu s jejím vyzřením) prostě skvělá. V jednu chvíli jsem dokonce uvažoval i o plném počtu, jenže film se ke konci stáčí směrem, který mě úplně nenadchl (prozření/dovtípení se) a pak se to všechno začne krapet sesypávat jako domeček z karet (třeba jen takové banální ponechání si medailonku atd.). Úplný závěr naštěstí zůstal „mile“ otevřený (tedy alespoň v té verzi, kterou jsem viděl já), ale stejně mě mrzí, že to nakonec na těch 5* nebude, a to i přes výbornou hudbu. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Film, na který se musí člověk juknout po určité časové pauze (u mě 7 let)... Při prvním juknutí jsem vnímal film tak nějak všelijak, jenže člověk za pár let vstřebal pár vnějších vjemů...., že nic není černobílé, tj., že se lidi nedělí na hodné, zlé, krásné, ošklivé, chytré, hloupé, staré, mladé.... Je pravdou, že "magorů" je tak nějak víc.... skrytých... zákeřných... a to, co se stalo ve filmu vychází z reality.... donedávna jsem nevěřil, ale kolega v práci toto zažil a již delší dobu zažívá na vlastní kůži.... brrrrrrrrrrrr ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Poriadna psycharčina a veľmi kvalitne zobrazená posadnutosť. Príbeh naberá grády až začiatkom druhej polovice príbehu očami doktora, ktorý bol obeťou šialenej erotomanky. Všetko sa odrazu otočí o 180stupňov a prekvapivých zvratov je tu "až" príliš. Chýbalo mi viac napätia, vynahradila mi to však perfektná Audrey. 65%. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Tentokrát "Amélie" není v Paříži, ale v Bordeeaux......studuje malířství a má před sebou celý život. Do něj jí však neúprosně vstupuje ženatý kardiolog Loic, ten však chudák o tom neví zhola nic a její lásku neopětuje. Postupem děje se usvědčuje v tom, že zde není něco v pořádku. Mladičká studentka postupně navazuje a splétá nitky tak, aby vysněný muž byl pouze její......Ze začátku zdárné lovestory přechází v děsivý thriller. Chladnokrevnost a bezohlednou ženu, která si jde za svým cílem za každou cenu, zde Audrey vystřihla zcela perfektně a "bez ztráty kytičky".....Pokud bude její herectví stále tak živé a čisté, máme se v budoucnu ještě na co těšit......... ...............Bien que mon amour soit fou, ma raison calme les trop vives douleurs de mon coeur en lui disant de patienter, et d´espérer toujours........... ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Na "Má mě rád, nemá mě rád" je pozoruhodná jedna věc - a není to jen přechod od romantické podívané k serióznímu dramatu. Je to něco jiného - přibližně v polovině zmizí Audrey Tautou na delší dobu z plátna (obrazovky) a film je najednou o 1000 % horší. Jak jen to ona dělá, že krom toho, že dokáže vybalancovat náročnou roli takovým způsobem a vy jí věříte úplně všechno, ještě vypadá naprosto neskutečně krásně?! "Má mě rád, nemá mě rád" je zajímavý film o zvláštní dívce, posedlosti a křehkosti životního štěstí. Ale hlavně je to film Audrey Tautou. Bez nadsázky. ()

Reklama

Reklama