Reklama

Reklama

VOD (1)

David (Zach Galifianakis) je nekomplikovaný muž, který uvízl v monotónním životě. Den co den usedá za volant svého obrněného automobilu, aby odvážel obrovské sumy peněz jiných lidí. Jediným vzrušujícím momentem v jeho životě je flirtování s kolegyní Kelly (Kristen Wiig), která ho však brzy zatáhne do těžko uvěřitelného dobrodružství. Skupinka nepříliš inteligentních loserů, pod vedením Steva (Owen Wilson), plánuje vyloupit banku a David jim v tom má samozřejmě pomoci. Navzdory absolutně amatérskému plánu se ale stane nemožné a oni mají najednou v kapse 17 miliónů dolarů. A protože tato partička je opravdu bláznivá, začne je hned ve velkém roztáčet. Peníze létají vzduchem za luxusní a kolikrát i zbytečné věci, ale nedochází jim, že pro policii tak zanechávají jasné stopy... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (173)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak se tak koukám na filmy Jareda Hesse, tak mám až pocit, že v té své smůle prosadit se s nějakou komedií má vlastně obrovské štěstí, protože do každé krávoviny on nasadí nějakýho herce, kterej mu to prostě okamžitě vystřelí o stupeň výš. Tady to Zach Galifianakis zvládal naprosto precizně a díky němu vlastně můžu říct, že jsem si tenhle film opravdu užil. A to se to ze začátku tvářilo hodně nudně. Vlastně i přesto, že to v sobě mělo celou řadu rádoby vtipných momentů, které vlastně nebyly ani moc vtipné. Po chvíli se ale rozjela one man show a k tomu to přicmrndávání Kristen, Owena a Jasone bohatě stačilo. Mně určitě, protože všechny mám moc rád a tady prostě nebyl jejich úkol mě rozesmát. To byl úkol Zacha a ten to zvládl na jedničku s hvězdičkou. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Relativity // Počet premietajúcich kín v USA: 3,042 // Otvárací Víkend v USA: $6,541,205 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ komedie, kde jsem se smál od začátku do konce. Zach Galifianakis je výborný ocas, ten chlap mě prostě baví a za doprovodu svůdné Kristen Wiig a fajn Owena Wilsona nešlo moc toho pokazit. V roli assasina potěší i Jason Sudeikis, tedy se zde sešly poměrně velké hvězdy na komediální scéně. Námět je správně trhlý byť né příliš originální,ale film obsahuje spousta vtipných situací a nestyděl jsem se smát nahlas. Super. Určitě zhlédnu vícekrát. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Raz sa preňho vrátime. O takých 15, 20 rokov. Neviem, koľko sa dáva za federálny zločin.“ Toto je taká hovadina, že fakt mohla vzniknúť len na základe skutočných udalostí. Neviem, čo z toho pôvodne tvorcovia chceli mať – či čistú komédiu, mrazivý triler alebo WTF. Každopádne mrazivý triler to nie je (ale keby to nakrútili Coenovci, mohlo ísť o ďalšie Fargo). Komédia to teoreticky je, prakticky ale ani najvtipnejšie momenty nie sú príliš vtipné. V traileroch to zrejme bola totálna komediálna šupa, ale samotný film príliš nie je vtipný. Ja osobne som sa síce svojím spôsobom bavil, ale miestami som bol dosť zaskočený, prekvapený, zmätený a mierne rozčarovaný a dosť dobre som nevedel, čo si o tom vlastne mám akože myslieť. Takže nakoniec odpoveď predsa len poznáme. Je to wtf. „Neprekvapilo by ma, ak by nám za to raz poďakoval.“ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá vidlácká čůrákovina, která nezklame fandy komedií typu JOE DIRT, až podezřele hvězdně osazená (mihne se i Bilzerian) a samozřejmě s dobrým a skvěle načesaným Galifianakisem. Příběhově vytažený z prdele, nemá to nijaký pořádný památný momenty nebo tak, ale stejně taková fajn předsilvestrovská blbost co mě sem tam rozesmála. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až budeme ve vězení, necháme si ofinu." Takže podle skutečné události? Tomu věřím asi tak, jakože zamilovaný debil ukradl peníze a zbytek je "umělecká" nadstavba. Nicméně Davidův debil nějakou tu zábavnou kravinu předvedl, zejména osvobozovací scéna Kelly neměla chybu, očekávané "nenápadné" utrácení mě kupodivu zase rozesmálo a jinak mě bavil už jen nájemný vrah Mike, protože ten si to skutečně užíval. Tedy užíval si to víc než já, takže ty tři udělené hvězdy nemají tak ostré cípy, jak by měly mít. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Peníze charakter nekazí, jen jej obnaží, aneb The Hillbilly Heist. Velkolepé sólo pro Zacha cosi řeckého, jenž svým vzhledem (pokud zrovna není v přestrojení za blonďatou micinu) připomíná něco mezi Vladimírem Kratinou a členem trpasličí kohorty Thorina Pavézy. Kdo si jeho výstupy neuvědomělé demence dokáže užít, bude mít u této „not so true“ historky (i přes vaginální masti a projevy plynatosti) celkem dobrý pocit. Ostatní budou krutě trpět.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety rychle vystřelil a zase poměrně kvapně zhasl. Navíc Zach Galifianakis se prakticky „jen“ opakoval a jednoduše to moc nefungovalo. Nebavil mě ani tady, jeho ňouma hraje důležitou roli při oloupení banky o pořádně štědrý lup, který nakonec představoval jednu z největších loupeží v dějinách Spojených států. Na skutečně vtipné momenty zapomeňte, celkově to drhne a za pár hodin to přebije jakýkoliv průměrný pořad v televizi. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch takzvaných komedií, které vypadají přinejmenším zpola improvizované... A dost možná je to taky pravda. Člověk se pak musí ptát, jestli byl původní scénář ještě horší, nebo to bylo naopak. Škoda. Přitom docela slibné obsazení i zápletka postavená na skutečných událostech. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní komediální styl Jareda Hesse, který uznávám že má něco do sebe. Je to zvláštní, je to teplé, je to ale takové že jsem se sice vyloženě nenasmál, ale přesto jsem se usmíval po celou dobu sledování. Herecká sestava jinak více než slibná a Zach je neskutečnej borec. 60% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá oddechovka. Ale víc jak 3* hvězdy určitě ne. Ale pár scén fakt dobrejch, hlavně pak hláška "ošklivý jako kufr v řiti" :D ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když vám v kinoplaylistu zbývají už jen Instalatér a Zilionáři, Sophiina volba najednou nabírá grády. Třetí hvězda je tak pro mě za to, že jsem se nakonec asi rozhodl správně. Od podobné americké vymejlárny žádám totiž jen tolik, aby mně u toho nebylo trapně. Jeden by nevěřil, jak náročné tohle přání většinou je, ale Zilionáři překvapili. Teď už jen zbývá čekat, jestli si Owen ještě někdy vzpomene na to, že kdysi býval herec... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zach Galifianakis to skrátka vie. Všetko tu stojí a padá na ňom a pravdou je, že jemu takéto extrémne šibnuté postavičky idú veľmi dobre. K absurdne bláznivým situáciám ešte treba prirátať pár nechutností a netrvalo dlho, aby sa hlúposť zmenila na zábavu. Priemer. 60/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie, která vychází ze skutečných událostí, které byly ve značném poměru jistojistě změněny, diváka zaskočí. V podstatě existují jen dva způsoby, jak ji spolehlivě ustát - buď ji po pár minutách vypnete, zapomenete na to, že existuje něco s názvem Zilionáři, nebo se naladíte na její šílenou komediální až splachovací vlnu. A vyřítí se na vás Zach Galifianakis v démonicky šílené vlasové kreaci, Owen Wilson coby výstavní podrazák, Kristen Wiig netradičně na blonďato a Jason Sudeikis jako libový nájemný zabiják. A je zaděláno na legrační hlášky a přehršel přepálených scén, které způsobí, že se jim zasmějete, i když máte blbou náladu. A to se nabízelo, že film o jedné z největších loupeží v amerických dějinách bude pojat jako typický heist movie, biografický thriller nebo akční napínák. I když má od každého trochu, je nutno jej brát jako crejzy komedošku, za kterou je zodpovědný režisér komediálních kousků Jared Hess. Jeho dosavadní režijní počiny se z velké části spoléhaly na herecké obsazení. A právě zde je to nejmarkantnější. A rozhodně z tohoto hlediska je to pozoruhodné dílo. Výhodou je, že divák hravě určí, co si tvůrci přimysleli, ti jej ostatně nijak nepřesvědčují o tom, že mnohé fiktivní scény vydávají za skutečnost. A jsem tomu rád, že se film netlačil mezi seriozní elitu. Určitě se nejedná o jediné dílo svého druhu, které bylo z reálného základu přetaveno do odvázané zábavy, nicméně si nevybavím hned tak žádné, které by jej trumflo v ležérní komediálnosti, která postupem času přidává na šílených obrátkách. Jedná se o jeden z nejbláznivějších filmů Jareda Hesse. Měl kliku, že do svého filmu nacpal skvělé herecké obsazení. Pokud tedy chcete vidět lupiče, jak si z "lupičských" filmů dělají bezbřehou prču s odmocninou na druhou, je tohle jasná volba. 9/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi, veľmi, veľmi nenáročná bláznivá komédia o jednej lúpeži. Mohlo to byť príjemné prekvapenie, ako napríklad Millerovci na tripe, ale skôr to vyvolávalo obavy prúseru, na aké sme zvyknutí z posledných rokov. Teda ja ich pre istotu nepozerám, len jedným očkom sledujem, ako sú takéto komédie prijaté. Lenže Masterminds má špičkové obsadenie a aj keby scenár nechcel, tak určitá kvalita je tu už od začiatku vštepená. Občas som sa pobavil na vtipnej hláške, dvakrát som sa cítil za chudáka Galifianakisa trápne a je mi trochu ľúto, že to celé negraduje tak, ako by mohlo. Film vhodný na letnú večernú návštevu kina v partii po horúcom dni pri jazere. Takto na jeseň je to akési nijaké.... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Takže, z asi pěti hlavních postav můžu méně než polovinu...Wiig a Owena. Wiig za Waltera Mittiho a Owena hlavně za spolupráci s Jackie Chanem v Rytířích a Nesvatbovi. Od té doby máme za námi pěknou řádku let a víceméně průměrné filmové zábavy. Takže jestli má skoro polovina herců táhnout jeden film...no, matikáři?! Zasmál jsem se asi dvakrát, Galilefikinikakisův trapný humor nemusím a příběh stavějící na jedné loupačce nestojí za nic. Zhruba od poslední třetiny jsou události zajímavější a tak se to dá do konce v pohodě přetrpět. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Okey. Poďme si niečo povedať o ďalšej americkej nefungujúcej komédii, ktorá sa snaží podať skutočný príbeh o jednej z najväčších bankových lúpeží v Amerike. Je to hrúza, ak máte veľké množstvo talentovaných ľudí, ktorí sa ale zlou zhodou okolností ocitli vo filme, ktorý nás vôbec, ale skutočne vôbec nerozosmeje. Napočítal som asi dvakrát, čo som sa len trošku pousmial, pri celkom filme. Inak si odo mňa vyslúžil veľkú dávku ticha za celý film. Myslím si, že jediné, čo je na filme celkom dobré sú Jason Sudeikis a Zach Galifianakis, keď vedú spolu dialógy. Mám pocit, že tam je niečo vidno, aj keď to plynie kvôli jednému vtipu. Ale na druhú stranu som sa na ich momentky díval asi najradšej a Sudeikis tomuto filmu asi aj najviac niečo dáva. Ostatní sú čisté zúfalstvo a snažia sa nás pobaviť a vôbec nevedia ako. Alebo minimálne réžia a scenáristi tomu nedali nič, čo by nás pobavilo a to je ten najväčší problém. Je to komédia, ktorá nie je vtipná a nevie nič zaujímavé ponúknuť, čo by ste nenašli niekde inde spracované lepšie. Osobne by som doporučil asi pozrieť si niečo iné. Niečo, čo má v sebe väčšiu dávku humoru. Hodnotenie: D ()

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

Reklama

Reklama