Reklama

Reklama

Indochine - College Boy

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební / Drama / Krimi
Kanada / Francie, 2013, 6 min

Recenze (22)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klip ani ne tak o dopadu šikany na jednotlivce, ale spíše o jejím dopadu na celou společnost. Skladba ani ne tak o dopadu šikany, ale spíše o její nepochopitelnosti. Xavier Dolan, přiznávám že pro mě trochu překvapivě, pokračuje v trendu poslední doby a poukazuje na zkoumanou problematiku její vlastní vyhrocenou optikou. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Z počátku College Boy možná působí jako jeden z těch vydařených hudebních klipů, které zpracovávají téma šikany. Ovšem v závěru se příběh zvrhne v naprosto drsnou, bizarní a až šokujícím způsobem realistickou ukázku násilí na jediném člověku. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ano, je to vyhrocené do extrémů, ale o to právě jde. Po dlouhé době povedený klip s poselstvím. A slova "klip" a "perfektní" většinou nepoužívám v jedné větě, ale tady to jinak nejde, protože College Boy je opravdu, opravdu perfektní. A to především kvůli geniální režii Dolana. Ten kluk má prostě talent, má umění v krvi.. jako málokdo. Symbolika pásek přes oči mě zaujala nejvíc. A mimochodem samotná písnička je úžasná, jediná francouzská, kterou jsem si zamilovala. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Možná trochu na efekt postavené, ale je to videoklip, kapiš? Nevděčně vděčné téma šikany (ta školní je tu jen parafrází) a výborně odvedená práce. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Chytlavý song, s jehož pomocí Dolan skvěle vykresluje šikanu mezi současnou omladinou a potřebuje na to o devadesát minut míň, než třeba tvůrci Klass, ačkoli výsledek je stejný. Mučednící se mi nelíbily, ale tohle je moc pěknej vizuální kousek. 80% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Xavier Dolan mě zase jednou rozložil na molekuly. Brutálně poetický (doslova) klip s tématem školní šikany ve mně vyvolal silné emoce. Hodně silný zážitek a chtěl bych to vidět na velkém plátně. Merci. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Hudbení videoklip. Hodně povedený videoklip. Na jednu stranu by se podle velkých šťouralů zdál poněkud morbidní, ale na stranu druhou je to úžasná psychologická scenérie plná věcí k zamyšlení. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Lehce bizarní, přesto alarmující a svým způsobem ojedinělý videoklip s poselstvím. Šikana a ignorance jsou slova, která by rozhodně neměla zůstat v pozadí a Dolanův přístup, jakkoli kontroverzní, má můj velký obdiv. Je to odvaha a zároveň naléhavost, před níž nelze zavírat oči. Nikde a nikdy. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Když Dolan natočil klip k francouzským Indochine, uvědomil jsem si, že nehráli v Imaginárních láskách nadarmo, navíc v tak výborné scéně. __ Kontroverzní videoklip se smutnou a bohužel pravdivou myšlenkou, kde jde Dolanův rukopis vidět v téměř každém záběru. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nemusí tu byť len majstrovský námet, stačí, že tu je majstrovsky natočený videoklip. S majstrovským námetom. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Bohužel šikana není tak vznešená jako tradičně vnímané ukřižování Krista a šikanovaným se pak nedostává hojení, vzkříšení, celosvětové lásky a slávy jako Ježíšovi. Takže se šikanovaný těžko může přirovnávat k svatým mučedníkům. Na druhou stranu Dolan ani v nejmenším nepřehání, co se týká vizuální spektakulárnosti šikanování, protože všeobecné rozšíření zaznamenávací techniky od mobilů až po digitální kamery svádí, ba dokonce nutí lidi k divadelnosti, dramatičnosti a organizaci událostí nad rámec obyčejného života, který v realitě vypadá zřejmě tak fádně, že je nutné ho dotáhnout do podoby filmů, klipů a reklam. Rozhodně je mi bližší spravedlivá vzpoura a pomsta na způsob Kdyby... (http://www.csfd.cz/film/14679-kdyby/), než tiché mučednictví s poděkováním podle College Boy. ___ Dolan je od přírody filmový tvůrce. Nevím, co by dělal, kdyby se narodil před vznikem kinematografie. Zřejmě by kočoval od obce k obci s potulnou skupinou herců. ___ Na YT: http://www.youtube.com/watch?v=Rp5U5mdARgY ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

S největší pravděpodobností nejsilnější videoklip, který jsem kdy viděl. Poselství je servírování řádně naturalisticky, nejlépe krvavě a bez obalu. Takřka nezbytnost pro každého budoucího pedagoga! ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

"MERCI." Jeden z najsilnejších a najsugestívnejších klipov, aký som kedy videl. V 6minútovej skratke sa Dolan vyjadrí k dopadne šikany na človeka, na presné vyjadrenie vnútra obete a na kritiku celého okolia, resp. spoločnosti. To všetko v omračujúcom vizuáli, za doprovodu skvelého songu. Emocionálne. Smutné. Absurdné. Pravdivé... Bravo. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Dolan od začátku do konce černobílý? to ne! No jo. Fungovalo to. Kříž ověšený žárovičkami na stromeček... chtělo by se mi říct, že tu křesťanství dostává právem/neprávem na frak, jenže Dolanovo pojetí ukřižování není, jako když se onehdá Madonna nechala přibít na flitrový kříž a v Polsku z toho měli Vánoce (haha), je svým způsobem pokorné a pravdivé. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Xavierův rukopis jde hodně poznat. Vyhrocená situace se střílením byla skvělá a člověk jen otupěle koukal, co se to děje. Vážně dobrý počin a písnička taky. ()

kdosizrosy 

všechny recenze uživatele

Vau. Tématem mi je klip sice celkem vzdálen, ale jako hudební doprovod tohodle příjemnýho francouzskýho popíku funguje brilantně a skvěle se na to kouká. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Skvelý klip o tom ako vie byť dav (spoločnosť) slepý(á) k násiliu na jednotlivcovi. Viackrát som to v meste zažil. Skvelá réžia Xaviera Dolana. V hlavnej úlohe obete Antoine Olivier Pilon, ktorý sa už predtým, ale aj potom objavil v celovečerných Dolanovkách. ()

Anteia 

všechny recenze uživatele

První jsem tomu střelila čtyři hvězdičky, ale potom jsem poslouchala, poslouchala, přehrávala v hlavě a do háje! Na tu klipovou délku jsem si musela přiznat, že mě obraz i hudba spolu jednoduše baví a navíc to ladí. ()

Reklama

Reklama