Reklama

Reklama

Michael Kohlhaas

  • Francie Michael Kohlhaas (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

16. století. Michael Kohihaas, obchodník s koňmi, vede šťastný rodinný život. Když tento bezúhonný muž na vlastní kůži okusí nespravedlnost, dá dohromady armádu, aby očistil své jméno a znovu nastolil pořádek. V 16. století pomalu končí feudalismus a Evropa se ocitá na pomyslně tenké hranici mezi starým a novým světem. Vážený obchodník s koňmi Michael Kohihaas je milující otec a mírumilovný občan. Alespoň do té doby, než na vlastní kůži okusí bezpráví bohatého lorda, který ho okrade o koně, čímž odstartuje řetězec nezvratných událostí. Kohihaas přišel o živobytí a víru v právo, a tak se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V dějinách existuje nepřeberné množství dechberoucích příběhů. Kolhasův příběh by klidně mohl být jeden z nich, to by si ale rejža nesměl umanout, že z toho udělá intelektuální masturbaci. Takže dlouhé záběry, pokud možno beze slov, děj který vydá na 15 minut roztažený na hodinu a půl, a zcela nevěrohodné postavy, které svým chováním a uvažováním nemají v 16. století co dělat. Víc už říkat netřeba, vypnul jsem vysílen po devadesáti minutách, kdy jsem zcela ztratil chuť do života a pointa filmu mi zůstala naprosto lhostejná. 45% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý a ponuře laděný filmek o obchodníku s koňmi a jeho honbou za spravedlností. Bohužel má film hodně hluchých míst u kterých je celkem nuda a nevadilo by to třeba o půl hoďky sestříhat. Mads hlavní roli zvládl na výbornou a i všichni ostatní do filmu skvěle padnou. Hudba je pěkná dobová. Za mě 65% :) ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ponuré, neadresné, no najmä nezáživné. Práve takto nejako by historický film nemal vyzerať. Dejová zápletka nebola divákovi patrične objasnená (doteraz nemám potuchy, kto a ako vlastne ublížil Kohlhaasovej žene...), akt pomsty/vzbury je bezduchý a v podstate spočíva v tom, že tlupa ozbrojených sedliakov sa na koňoch neustále kamsi premiestňuje naprieč neprívetivou krajinou či zachmúrene posedáva kdesi v lese, o nejakých súbojoch tu nemôže byť ani reči, nakoľko aj to málo, čo sa tu objaví prebehne nepochopiteľne implicitne, bez náznaku priameho násilia a jediný ozbrojený hromadný stret, ktorý sa tu udeje, je kamerou snímaný z diaľky asi 300 metrov... Vziať to do rúk zdatnejší režisér, tak to vôbec nemuselo byť zlé, pod taktovkou Arnauda des Pallièresa však vznikol iba ďalší nevýrazný flák, ktorý človeku po pár dňoch vyšumí z mysle. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Drsný, nekompromisní, morálními zásadami na kost prolezlý Mads Mikkelsen ve filmu, kde "království za koně" dostává nové rozměry. Povedená záležitost, která je místy tak krásně zdlouhavá, špinavá, temná a tichá, až mě to nutilo srovnávat s Vláčilem. Jenom škoda, že občas zůstalo jen u té zdlouhavosti. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy o pomstě a nemám rád zaslepené hrdiny. A hrdina, na kterém bylo spácháno velké bezpráví a který se mstí, je nejhorší ze všech. Film je velmi rozvláčný, lidé mluví pološeptem, boje jsou nic moc, Mikkelsen od dob Valhally Rising víc mluví a závěrečná skladba je super, jinak je film bez hudby, což místy oceňuji. Film se zabývá pouze vnitřními pocity hrdiny, širší souvislosti jeho povstání jsou potlačeny na absolutní minimum. Škoda, konečně bych uvítal druhý pohled, řekněme více dokumentární. Na Boha se v tomto filmu zapomnělo, přesně jak řekla jedna z postav filmu. Film mě zklamal a to jsou jednotlivé záběry parádně ikonické. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na mnohých miestach po celom Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Obchodník s koňmi Michael Kohlhaas (Mads Mikkelsen) je inspirován skutečnou postavou, a to Hansem Kohlhaasem, který vedl spor s německým šlechticem jménem Günter von Zaschwitz. Ve své době byl Hans Kohlhaas velmi hledaným a nebezpečným, protože na protest vůči nespravedlivému zabavení majetku oním šlechticem shromáždil jiné zločince a společně okrádali lidi, vypalovali domy a plenili vesnice i města. (ČSFD)

Související novinky

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama