Reklama

Reklama

Slavné dny

(pořad)
Publicistický / Krátkometrážní
Česko, 2010, 7 min

Reportáže o milnících lidské historie. Dny, které změnily tvář tohoto světa. (Stream.cz)

Recenze (83)

URBAN 

všechny recenze uživatele

Zajímavá pořad jen mě každý díl úplně nezajímá, ale taky nejde vytvořit pořad tohoto typu aby člověka zajímal každý díl. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

S každým dalším dílem, mám ten pořad víc a víc rád. Stručně, jasně a přehledně se divákovi vysvětlí historická událost, spolu se souvislostmi, to vše doplněné archivními záběry, fotografiemi a mapami apod. Každých těch 7 - 10 minut jsem přikovaný k obrazovce, a hltám dramaticky velmi dobře vystavěné vyprávění. Vybraný hudební doprovod atmosféricky doplňuje komentář (a ani mi nevadí, že pořád zní ty stejné melodie). Je to ideální pro někoho kdo chce alespoň získat letmé povědomí o události, ale nemá čas nebo chuť číst tlustou knihu. I když si myslím, že mám trochu přehled, tak jsem o spoustě událostí neměl ponětí, a dozvěděl jsem se o nich až ze Slavných dnů. V daném časově omezeném rozsahu si nedokážu představit, jak by to mělo vypadat lépe. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, skvělý komentář, navrch dobové záběry a spousta informací na tak malém prostoru. Tady prostě nejde nic vytknout. 100%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Slavné dny byly základním kamenem našich hodin zeměpisu na základní škole a už jen díky tomu na něj rád vzpomínám. Jednotlivé díly jsem vždycky vnímal tak intenzivně a dramaticky, že si nemohu vybavit jediný, o kterém bych mohl konstatovat, že měl nudný obsah. Do jediného sebekratšího dílu mě všechny obohatily nezapomenutelnými informacemi. Pokud si ve volné chvíli někdy vzpomenu, mile rád si pustím i Dny, se kterými jsem si již zkřížil cestu. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Můj velmi oblíbený pořad. Kvalitně zpracované, těch 5-10 min. stačí na to aby byl odvyprávěn příběh kterému vážně nic nechybí. Pavel Zuna má příjemný hlas který se vážně dobře poslouchá. Plus knižní vydaní pořadu je taky dobré. Není to jenom kopírovaní toho co známe z pořadu ale jsou tam zajímavosti k danému tématu navíc co je podle mě super. Další ukázka toho jak TV ztratila tak talentovaného muže jako je Pavel plus samozřejmě jeho kolegové kteří mu pomáhají. Za mě 5* ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

Jediný pořad, na který se na streamu těším. Škoda, že vychází tak nepravidelně. Myslím, že Zunův hlas tenhle pořad ještě zkvalitňuje. --->95% ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Některé slavné dny by určitě zasloužili delší dokument, ale tod toho jsou tu jiné televizní společnosti. Tenhl pořad beru jako upozornění na významnou událost, se základními informacemi a občas i nějaku zajímavostí navíc. Vše navíc obohaceno o autentické záběry a profesionální komentář Pavla Zuny. Po zásluze se jedná o jeden z nejlepších pořadů na Stream.cz a já si nenechám ujít jediný díl ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Skvělá kombinace poctivé přípravy, obrazového zpracování, hudby a stručnosti. Pavel Zuna dosahuje svého vrcholu v "dokumentárním" seriálu, který i přes občasné (historické) nepřesnosti skvěle popisuje zajímavé dny lidstva. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní pořad dostupný na stream.cz , který není vůbec špatný i když některá témata mi přijdou zpracována až trochu bulvárně. Zunovo dramatické pojetí je někdy také trochu přehnané. Velké plus za zpracování některých drobnějších a nenápadnějších témat. ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

Těším se na každou další reportáž, která se na seznam.cz objeví. To nejlepší co může stream ze svých pořadů nabídnout. Pavel Zuna dodává celému tomu super dílku zlatý punc. Velmi oceňuji i autentické záběry, které se ve Slavných dnech objevují. ()

Landauer 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších sérií o světových dějinách. Naprosto skvělý výběr nejdůležitějších a nejzajímavějších informací, žádná vata a skvělý cit pro dramatičnost: i když jsou epizody krátké, není to jen chrelní informací. Vysoké hodnocení je zcela na místě, protože vytvořit takhle působivý dokumentární seriál, byť i jen z ukázek historických záznamů a dokumentárních i hraných filmů, chce skutečný filmařský kumšt. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Já tyhle několikaminutové kraťasy na téma historických událostí jednoho dne prostě žeru. Pomáhá tomu ta hudba i ten hlas Zuny a ačkoliv je mi jasné, že to žádné umění ani námaha není, protože to vypadá, že to Zuna sfoukne večer u vína, když posbírá na netu už vymyšlené, tak mně je to naservírované uživatelsky v pětihvězdičkovém balení. ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Slavné historické momenty v deseti minutách. Výcuc toho podstatného ze známých i neznámých událostí ústy Pavla Zuny. Zajímavé, stručné, chytlavé... ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Dostatečně krátké, aby to nezačalo nudit; dostatečně zajímavé, aby si to člověk pustil; dostatečně poučné, aby se člověk něco dozvěděl; dostatečně vysvětlené, aby to pochopil každý a příjemným hlasem popisované včetně všech důležitých souvislostí. Kéž by takhle byly vyučovány dějiny na školách. :) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, leč leckdy nepřesné přiblížení různých významných událostí, které se staly v tom konkrétním dnu. Informace jsou poněkud povrchní, spíše encyklopedického typu. Na stranu druhou co chcete nacpat do sedmi minut. Mně se pořad líbí a třeba pro děti je velmi srozumitelný. a inspiruje k dohledání podrobnějších informací ke konkrétním tématům. Za mne 75%. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Poutavě podané, často vyzdvihující méně známé a přitom zajímavé události. Jenže je v každém díle dost chyb, nepřesností, chybějící kontext a někdy z toho přímo čiší tendenční výklad. Asi by si pan Zuna měl vzít k ruce šikovného historika, nebo aspoň nějakou obrázkovou encyklopedii pro mládež, i to by byl pokrok. A obrazově taky nic moc, hudba se neustále opakuje jako migréna po svatbě...je to prostě za slabé tři. ()

Reklama

Reklama