Reklama

Reklama

Obsahy(1)

April (Emma Roberts), triedna panna, je ticho zamilovaná do svojho futbalového trénera pána B. (James Franco), ktorému chodí občasne strážiť syna, zatiaľ čo on sa pokúša konečne uspieť na ďalšom neúspešnom rande. Triedny obľúbenec Teddy (Jack Kilmer) s neuveriteľným maliarskym nadaním zasa tajne miluje ju a miesto toho, aby bol k nej úprimný, radšej vymetá každú párty so svojim priateľom Fredom (Nat Wolff). Fred však nemá na Teddyho dobrý vplyv, rovnako ako na svoje okolie. Kam vkročí jeho noha, tam môže rýchlo dôjsť k sledu udalostí s neželaným záverom... (sochoking)

(více)

Recenze (51)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SERTE NA DOBRO, LIDI. ŽIJTE NEBEZPEČNEJ ŽIVOT....“ /// Mládí, časy, kdy se chováte jako kreténi… Některý mláďata si hledaj cestu k sobě, Ted si hledá cestu k životu… a pan učitel cestu ke studence. Tož (překvapivě!) o hledání, o lásce, přátelství, ale i okamžiky, kdo to stojí totálně za hovno… prostě pro vás, co si to všechno ještě dokážete užít. Taky si to (ještě) dokážu představit…, ale zas tak moc mě to (už) nebere. Zajímaj mě všechny ty (neznámý) známý mladý jména, chápu, proč tu štěká starej Kilmer a hraje Franco. Taky věřím, že si to mladší publikum dokáže užít. Bohužel, na mě je tam (přes tu spoustu postav) málo děje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou povídkovou knihu, kterou napsal v roce 2010 James Franco, jsem nečetl. 2.) Zajímá mě, jak si žijou teenageři v Kalifornii. 3.) Thx za titule ,,September“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Náladový mix tvorby tety Sofie a Guse van Santa. Tohle trochu depresivní a posmutnělé kalifornské dospívání zajištěných děcek samozřejmě moc děje nepobralo a postavy místy dost štvou svou neschopností cokoliv udělat/změnit, ale vydrželo mě to zajímat celou dobu. Jen nečekejte, že se vám film ve finále nějak výrazně odmění. Emma Roberts velká sympaťačka a Giu sledovat. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Já nejsem Bob." To nikdo, Bobe. Nádherný film na pohled, ještě krásnější na poslech, ale přemýšlet o něm nechci. Respektive jasně, nemám moc na vybranou, ale záměrně se snažím vynechat to pozadí, ve kterém Gia Coppola zjevně vyrůstala, využívala jej a nyní to vše obrací, aby ho mohla zpětně kritizovat. Na téhle rovině je to povrchní, stejně jako vždy perfektně oblečení teenageři či vizuální krásy slunné Kalifornie. Když ale akceptuju tyhle skutečnosti a podívám se na to co vlastně říká, jakým způsobem to říká a záhy (konečně) uznám kvality herectví Nata Wolffa, stejně jako si ulevím, že Emma Roberts opravdu je tak skvělou herečkou, za kterou jsem jí celou dobu považoval, musím být prostě spokojený. Uvidíme, jak dlouho mi ta spokojenost vydrží. 8/10 ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% Na debut slušný, sice je to Sofia Coppola hadr, ale je to dobře napsaný, nenudící a dobře zahraný plejádou mladých herců od hvězdných rodičů a příbuzných (Kilmer, Bogdanovich, Roberts). Jako bonus tam hraje "Ode to Viceroy" od Mac DeMarco. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Suverénní debut dalšího člena režisérského klanu Coppolových. Holka to má vážně v krvi a ještě dala šanci mladým hvězdičkám ukázat svůj potenciál do budoucna. Pochmurná atmosféra zůstane v mysli diváka i po mlčenlivém závěru, který nepřináší praktický žádné odpovědi, ale předchozí peripetie všech zúčastněných jsou vykresleny s takovým citem, že to rozhodně stojí za vidění. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Tak nějak mě Palo Alto asi zasáhlo. Zvláště v závěru. Snímek přináší stylový a o vytříbený synthwave soundtrack doplněný Coming of age story. Výborné obsazení mladých herců, z nichž vyniká Emma Roberts, Nat Wolff a Jack Kilmer. Synek Vala dobře válí:) Každý dospívající má jiný charakter a zejména postava Freda, již ztvárnil Nat Wolff mě v závěru dostala. Od začátku se projevoval trochu jako střelený cvok a kretén, ale i přes jeho chování jsem jakoby cítila, že je v něm ještě něco jiného. Něco schovaného, možná zlomeného. A právě proto mě dostala scéna v závěru snímku, s ním, Teddym a týpkem, kterému říkali Skull. Palo Alto je snímkem, v němž teenageři dospívají, prožívají, cítí a trpí. Tiše, skrytě, o samotě. Jiní hlasitě a bláznivě. Je to o mladých lidech, kteří hledají lásku, pochopení, klid v duši. Navenek je vše jinak. Co je schováno a zamčeno hluboko v nás se však pak může dostat ven s nebývalou intenzitou. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Subtilní drama o dospívání – konkrétně o té době, kdy má každý pocit, že čas plyne pomaleji, než tomu tak skutečně je a člověku se může zdát, že v téhle chvíli zůstane uvězněný napořád. Pro někoho peklo, pro jiného ráj. Gia Coppola se svým debutem zařadila po bok Sofie a Spike Jonzeho a už teď se těším na její další počin. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

To je zase dilema. Na tomhle filmu mě nejvíc mrzí jedna věc - zakončení. Posledních třicet minut vás film připravuje na NĚCO, co má přijít a vy tušíte, že to NĚCO přijde a najednou se objeví závěrečné titulky a vy se cítíte tak nějak... podvedeni, že to NĚCO nepřišlo. Celkově s Palo Alto problém nemám, je to milý, ačkoliv trochu depresivní film s krásným soundtrackem a kouzlo to má, ale přeci jen nám nepřináší nic nového. Takových filmů o zachycování životů zmatených dětí, které jsou někde na pokraji dospělosti a vyrovnávají se s tím po svém je nespočet. Každopádně knihu od Jamese Franca si přečtu a kdo ví, třeba tu čtvrtou hvězdičku časem přihodím. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Avathar to dobre odhadol, skutočne to dýcha raným Ellisom (až na to, že tie decká - s výnimkou jedného - nie sú sociopati), čo ale na rozdiel od Less than Zero Palo Altu chýba, to je silnejší koncept, ktorý by niekam smeroval. Po scenáristickej i režisérskej stránke je to ukážkový minimalizmus (a o to je film realistickejší), bohužiaľ charaktery hlavných hrdinov sú tiež len načrtnuté. Ak príbeh nikam nesmeruje, očakávam aspoň silne rozobraté postavy alebo... niečo, hocičo viac. Inak herci sú úplne skvostní (oceňujem, že vyzerajú na to, že sú tínedžeri) a špeciálne Emmu Roberts, ktorá opäť ukázala, aká komplexná herečka je. Silných 80%. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Dievčatá od Coppolovcov točia také zvláštne filmy. Len niektoré zvláštnosti si mohla Gia odpustiť. Páčia sa mi takéto filmy, a aj takéto konce. Herci výborní a soundtrack geniálny (Jack aj Nat si tiež zahrali a napríklad takí Die Antwoord na tej párty boli úplne super). Film som si pozrela hlavne kvôli Jackovi, lebo je synom mojej veľkej srdcovky. Bol veľmi prirodzený a niekedy mi neskutočne pripomínal otca. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Pověru o dědičnosti talentu zde Jack Kilmer, starýho Kilmera syn, lehce vyvrací... je ale docela dobře možný, že hlavní vinu nese fakt, že Val sám nemá na rozdávání, čemuž se po vysilujícím prokousávání nudou už nějak nemám chuť hlouběji věnovat. To za prvé. A za druhé - když já ty teenagery už nějak nemůžu. A za třetí - nevím, kde vzal autor anotace ta překvapivá infa o třídním oblíbenci a "neuvěřitelném" malířském talentu... a ještě jako by tato pseudo-pozitiva měla mít bůhvíjaký vliv na jeho celkovou netečnost i děj - neděj. Jinak doufám, že mají Coppolovi jmenovku na zvonku, ať dlouho nehledám, až se budu chtít zase někdy pořádně umrtvit jejich filmovou hypnózou... a ani luskat prsty nemusí, beztak všechno zapomenu. Viděno v rámci Season Challenge Tour - týden s filmy o dospívání. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Puberta je vždycky těžká, natož na americkém maloměstě. Jednu holku trápí, že to ještě s nikým nedělala, jinou, že to dělá s každým. Jeden kluk se řítí do pekel, druhý se ze šikmé plochy možná dostane. Všichni jsou citliví, podebraní, každá maličkosti může nenávratně změnit jejich životy… Snímek dobře zobrazuje nebezpečný věk a jeho všemožné nástrahy. A z puberťáků nedělá roztomilé rošťáky, cool frajery ani svatoušky. Vlastně je zobrazuje bez nějakých karikatur. ____ Slabším místem je, že se toho moc neděje a zbytečně se nechávají dlouhé záběry bez hlubšího významu. SHRNUTÍ: Zapomněli jste, jak bolestivé může být puberťákem. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Solidní a vlastně i dost konvenčí nezávislárna o rádoby těžkém dospívání amerických teenagerů. Škoda rozporuplného castingu, kdy jeden herec jasně vládne (Emma Roberts) a druhý místy evidentně příliš netuší co ve filmu dělá (Jack Kilmer). Zamrzí i malý prostor pro Jamese Franca. Jinak je to ale docela v pohodě, tím spíš, když jde o režijní debut. Lepší 3*. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalší z nekonečnej série independent filmov o tom aký je život dospievajúcej mládeže ťažký. We all fucking know that!! Chcel som vidieť, či ma čaká ďalší z podivuhodných a svojských filmov aké Coppolovci neustále prinášajú do filmového sveta. Ale Gia sa snažila o skutočnú sondu do života zmätenej mládeže, ale v skutočných scénach bola príliš umelecká a v tých nezaujímavých, priveľmi chladná. Poteší úloha Emmy Roberts – to dievča mám strašne rád. Ale všetko okolo toho je utopenec neuveriteľných klišé bez hodnoty. Som rád, že Franco produkuje, hrá, režíruje, píše, ale stále to má v sebe neuveriteľnú dávku nihilizmu a sebadeštrukcie. Jediná dobrá scéna – Im not a Bob, je aplikovaná na najnesympatickejšiu postavu celého filmu. Prvá pol hodina je super. Čím viac príbeh napreduje a rozvíja línie, tým sa stáva pre mňa nezaujímavý. A ten pozitívno melancholický koniec je tiež tak trocha samomasturbácia nad tým, ako úžasne som podal danú tému. Tu musím podotknúť, že bohužiaľ nie. Jeden krát je to znesiteľné a určite je tu kopec detailov, aké sú hodné zapamätania. Wolff je oficiálne najdebilnejší herec. Takýchto smart assov doslova a do písmena neznášam. Jedna hviezda naviac je za naozaj skvelú Emmu v Tuesday nohavičkách. Ak Coppolu tak radšej Sofiu, alebo Romana. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře rozehrané lehce depresivní drama zaměřující se na více postav najednou. Každé věnuje dostatečné množství času, aby divák poznal její motivace a strasti a v poslední třetině ho připravuje na zvrat, který... prostě nenastane. Díky tomu ve mně film po skončení zanechává jakousi pachuť. Jakoby něco zůstalo nedořečeno, ale ve výsledku asi chápu, jak to tvůrci zamýšleli. V knize tenhle postup funguje, ve filmu většinou ale moc ne. Francovu povídku bych si ovšem rád přečetl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další z rodiny Coppolových ukazuje, že talent je prostě dědičný a prezentuje nám život mladých lidí takovým způsobem, že místy dost cítíme beznaděj, stejně jako jakousi slabou naději. Natočeno dobře, ale samotný příběh mě prostě nějak nedostal. Možná nějaký lepší tah na bránu, jiné zvraty, nevím, něco. Takhle je to dobré, ale zapomenutelné. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, je těžké ho zhodnotit. Oblíbila jsem si tu Emmu Roberts, kterou moc nemusím, naopak Nat Wolff se mi sem moc nehodil. Jack Kilmer byl dobrý. James Franco tam moc nebyl a ani mě v ničem nepřekvapil. Na to, že není film nijak dlouhý, tak je celkem rozvláčněný a potom rychle skončí. Nevím, co nám má říct, že si to ani nemyslíme, přitom jsme na tom špatně? Já jsem nad tím přemýšlela a cítila jsem se tak. Je to spíše takový lehký průměr, nic od toho nečekejte ani nevím, jestli mám doporučovat. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, prečo? Tak vynikajúci základ s totálne vynikajúcimi charaktermi rôznych postáv - od smutnej April, cez poddajnú Chrissy až po ovplyvniteľného Teddyho a autoritatívneho Freda. No a napokon tak zahodený potenciál na mizernom scenári a v podstate väčšine príbehu, ktorý miestami pôsobil nehorázne povrchne. Toľká škoda! Veľmi sa mi pozdávali najmä tie postavy a aj rôzne vzťahy medzi nimi - to celé tak krásne reflektovalo dnešnú dobu. A mohol to byť suverénny 5-hviezdičový film, keby s takým skvelým základom Gia Coppola dokázala doviesť aj príbeh do lepšieho deju a spracovania. No a nedá mi to, Emma Roberts opäť raz neodolateľná! ()

Reklama

Reklama