Reklama

Reklama

Beware the Batman

(seriál)
Trailer

Epizody(26)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Locksmith 

všechny recenze uživatele

Vždy, když si myslím, že už snad podivnější animaci nelze vymyslet, bác - a někdo ji vymyslí. Dá se na to ale zvyknout a ostatní aspekty tohoto seriálu jsou překvapivě kvalitní. Za hlavní plus bych jednoznačně označil odklon od tradičních padouchů a zaměření na méně známé postavy Batmanova univerza. Děj jednotlivých dílů pěkně postupuje, užijeme si dost akce se souboji, na něž se dobře dívá, i jistá návaznost mezi jednotlivými díly tu je. Poněkud akčnějšího Alfreda jsem přešel lehkým povzdechnutím ve smyslu "kam to ten svět spěje", zato příchod Tatsu Yamashiro (AKA Katany) byl pro mne nejpříjemnějším překvapením celého seriálu - i když mám možná jistou výhodu v tom, že jsem se s touto u nás víceméně neznámou postavou při svých kulturních toulkách již několikrát setkal... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Alfred děsivě zmutoval, ale neva. Sam Liu je u pilotu sakra znát: akce, akce, akce (zpomalovačky plus ta parádní choreografie a nápady!). Mírně přestřelená, často až fantasmagorická linie vyprávění zatím ničemu nevadí, bezproblémově je potom kupodivu stravitelná i zvláštní verze jindy hnusné 3D animace. Nečekal jsem takovou jednohubkovou pecku, tohle bude zajímavé sledovat! ()

Reklama

Knowho 

všechny recenze uživatele

Dost mě mrzí že tento seriál není dostatečně oceněn. Po několika verzích Jokerů, Riddlerů, Penguinů atd. přišel BTB s ne tak moc známými postavami jako třeba Tobias Whale nebo Professor Pig, což je dle mě hodně super. A ano sice tu jsou postavy jako R"as Al Ghul, Two-Face nebo Deathstroke ale zcela upřímně jejich části jsem si neskutečně užil. Anthony Ruivivar si zde Batmana zadaboval výtečně. A pokud by jste čekali, že Batmanovi bude dělat společníka některý z Robinů, budete na omylu-Batmanova společníka zde tentokrát dělá postava jménem Katana, kterou jsem si hodně užil. 26 epizod a příběh/y by mohl pokrýt klidně i 2-3 série. Animace je v celku fajn, avšak občas v pozadí zeje prázdnota a Gotham tak působí prázdně. Štve mě že seriál je neukončený, ikdyž je ihned zralý na 2. sérii. 9/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Batman The Animated Series bol revolúciou v animovaných seriáloch a ostatné batmanovské seriály viac menej opakovali koncept BTAS s väčším či menším zameraním na detského diváka. Ďalšou revolúciou bol Batman The Brave and the Bold, ktorý sa od tohto konceptu radikálne odklonil a naservíroval zdanlivo seriál pre najmenším, no s neopakovateľným "meta" humorom vychádzajúcom z campy štylizácie seriálu. Po troch sériách bol seriál zrušený s tým, že ten istý tím tvorcov pripraví nový seriál - Beware the Batman. Nuž máme to tu a nemôžem sa zbaviť sklamania, že sme sa evolučne vrátili o desať rokov dozadu. Jemné inovácie sú ok (digitál ma neirituje a nemám nič ani proti akčnému Alfredovi) a teší ma dôraz na neznámych záporákov, no inak je to korektná rutina najhrubšieho zrna a po seriále (BTBATB), ktorý menil pravidlá a každým dielom prekvapoval, sme opäť so svete šablón. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Superhrdiny a Batmana zvášť mám opravdu rád, ale tohle nedávám. Animace nic moc. Tím nemyslím, že je digitální, u Green Lanterna se mi hodně líbila, ale tady mi přijde o úroveň horší. Navíc i stylizace jednotlivých postav. Batmanova maska na mě působí strašně divně a nepřirozeně a Alfréda si na první pohled spletete s Lexem Luthorem. To vše bych ale odpustil, kdyby příběh byl zajímavý napínavý nebo alespoň zábavný. To se však nestalo. 40 % ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Batmanov opasok bol kvôli seriálu vyrobený z kartónu ako replika, aby dizajnový tím mohol odskúšať, ako sa bude správať pri pohybe. (Da_reba)
  • Batmobil je štylizovaný podľa automobilu Pagani Huayra. (Da_reba)
  • Autori sa pri tvorbe seriálu snažili, aby bol Batman čo najreálnejší, ako sa len dá, a jeho protivníci ďaleko predimenzovaní. (Da_reba)

Reklama

Reklama