Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý policajt Larry Stanziani (Franco Nero) je od tuctové detektivní práce v San Francisku povolán do rodného Janova k boji s narkomafií. Jeho úkolem má být nalezení člověka zodpovědného za dodávky tvrdých drog do zámoří. Ve městě prolezlém organizovaným zločinem je Larryho život od začátku pátrání v ohrožení. Záhy začíná být zřejmé, že Kandinsky - muž, kterého i kvůli vyřizování starých účtů urputně hledá, může být jen figurkou ještě větší a mnohem nebezpečnější hry. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Ja mam asi na Nera smulu. Zatim mi prijde, ze z tech sedmdesatek jsem s nim nevidel nic poradneho. A tenhle film tomu taky asi moc nepomuze....Sybil se mi nelibi, a pokud si neco zapamatuju, tak je to mozna souboj s "tanecnici" na diskotece. Ale jistej si nejsem, spis to cele zapomenu za dva dny. Opet to trosku zachranuje zajimava muzika. 2+ ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hvězdný Franco Nero jako tuhý, neústupný, mírně ošumělý, ale jinak zkušený expolicajt který je úřadem pro potírání narkotik najat k vystopování a chycení hlavy drogového kartelu. Avšak na vrcholu pronásledování bývalý policajt zjistí, že on sám je používán jako součást smrtelné honby za bohatstvím. Tolik spoiler... Toto pozdní poliziesco není tak vyloženě tuhý a násilný film s přímou akcí jako spíše lehce odměřená kriminálka se značným zábavným podtextem (především v první třetině). Od veterána exploitace Enzia Castellariho další spolupráce s Francem Nerem. První dvě jejich společná poliziesca, "High Crime" a "Street Law", patří k tomu nejlepšímu v žánru, brilantní spaghetti western "Keoma" zase ke svému žánru a pro mě zatím neznámý Shark Hunter tento kruh v roce na delší roky uzavírá. Celkově tedy šlo už o jejich pátý společný projekt, ale ne o poslední film. Spolupráce (z toho, co jsem zatím viděl) ale jednoznačně nejslabší. Franco Nero je ale i tak ve své roli jako doma, on prostě září, je živý, vtipný, kouzelný a pohotový, což se však říct nedá o poněkud šílené dějové zápletce a spiknutí, které mě v tomto filmu prostě příliš nevzalo, bylo hodně trhané, zbytečně komplikované a nakonec i nějak celé nedovařené. Navíc ty sekvence s tím jeho malým synem (hrál baseball), plánování společné budoucnosti, kecy o tom, že je nikdo nikdy nerozdělí, se moc nehodily a Francovi očividně ani moc neseděly. Pokud tedy překousnete množství zbytečného klišé (taliánský subžár poliziotteschi byl přece jen tou dobou už na ústupu, svá nejlepší léta už měl dávno za sebou) a nudných, bezvýznamných pasáží, máte před sebou film, který jednak kompletuje žánr, najdou se zde i pěkné akční scény (úvodní pronásledování, přestřelky, památná je i Kung-Fu/Karate sekvence s transvestitou atp) , herecké obsazení skládající se většinou z lidí, veteránů žánru, co už v něm něco odehráli (Vanni, D'Arc, Pacifico, Ragusa, Puppo či Berger) a velmi chladnou, ale parádně přitažlivou ústřední melodii (Cobra). Film sám za sebe doporučuji především fandům tvrdého akčního eurokina a poliziotteschi žánru.Totálně za mým očekáváním, ale tak trochu jsem s tím i počítal. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mít tohle lepší scénář, je to pecka. Skvěle natočený film, využívající poměrně nekonvenční metody (scéna, kdy je Larryho syn přejet autem, je vyprávěna pomocí fotografií s prolínačkami slzícího detektiva, siluety postav na pozadí, scéna v posteli snímaná z dálky a skrz klenbu dveří do ložnice). K filmu patří výborná hudba, jak úvodní "schelingerovsky" zpívaná skladba, tak stále se vracející motiv. Bohužel detektivní pátrání postrádá prvky napětí a logiky. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Enzo G. Castellari je u mna znamy hlavne ako tvorca podpriemernych az priemernych Extralargov so Spencerom a ako vidim, natocil aj toto polozzioteschi. Zaner Polizzioteschi mam rad, ale Castellari je tuna len zrucny rutiner bez vacsieho talentu. Scenar je cirociry priemer - boj s narkotikami, to uz fakt sa roly lepsie zhostil aj Bud Spencer vo filme Policajt Drabem. Tony klise, nudne tempo a vatovo plane dilogy, to su atributy tohoto filmnu. Fakt ako len dalsia tuctova detektivka povedzme ako nejake filmy s Belmondom. 60 % ()

Reklama

Reklama