Reklama

Reklama

Pár nenormálních aktivit 2

  • USA A Haunted House 2 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Marlon Wayans se vrací v neskutečně zábavném pokračování komedie o Malcolmovi, který poté, kdy ztratil milovanou Kishu při automobilové nehodě, začíná nový život s novou přítelkyní (Jaime Pressly) a jejími dvěma dětmi. Jakmile se ovšem přestěhují do nového domu, Malcolma opět začínají pronásledovat bizarní paranormální jevy. V sousedství se totiž objevila Kisha...Nepřetržitý gejzír gagů a vtipů může naplno vytrysknout! (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Open Road Films // Počet premietajúcich kín v USA: 2,310 // Otvárací Víkend v USA: $8,843,875 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mě opět dobrý. Wayans je blázen a vynikající komik, jeho mimika,řev a zejména opícháním Annabell si u mě získal respekt, protože něco tak oplzlého a zároveň vtipného jsem v životě neviděl, za mě už teď kultovní scéna. Nasmál jsem se parádně. Slepice, shiloh a Mexický soused také neměli chybu. 65% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší a hlavně zábavnější, než unylá jednička. Ubylo (ale jen o trošku) gangsta keců a trapných scének s létajícím nádobím, naopak přibyla kočička Jaime, víc odkazů na horory a jejich očekávané shazování. Třeba taková nevázaná hardcore šukačka s panenkou Abigail, tu jsem si musel přetočit asi třikrát! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ozbrojený černý kněz a rasistické narážky mezi černochem a hispáncem mne bavily. S Malcolmovou rodinou, vymítači i žárlivým výrobkem to bylo podstatně horší. Sice oceňuji kadenci deseti vtipů za minutu, ale s politováním musím tvůrcům vzkázat, že jsem se skutečně zasmál asi pětkrát a ten zbytek pokusů o fór spadl pod stůl. Očekávám do týdne nějakou partičku sexy mexických služebných, aby mi pod stolem uklidily. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Doby, kdy Frank Drebin spojoval jednotlivé gagy svým, abych tak řekl, flegmatickým stylem a jen se u toho mírně (a vtipně) pitvořil (házel udivené pohledy do kamery), jsou nenávratně pryč, zdá se. Dnes tu máme hyperaktivního zmrda, který se křečovitě snaží nacpat cokoliv debilního do každého záběru, aby se mohl zasmát i ten poslední debil. Sází na křečovitost, přehnanost vytlačenou do nejvyšších extrémů, aby to hnulo i s věčně apatickým zhulencem před televizní obrazovkou, jelikož snad asi jen pro ně je určen tento snímek. Jako na objednávku pro vypatlance, nevím, nechápu. Zíral jsem na to užasle a nevěřil vlastním očím. Kupodivu však lze zde nalézt i skutečně vtipné pasáže a to třeba hned v konverzačním humoru (scéna o rozhovoru černocha s Mexikáncem na téma rasismus), což je u takového filmu vyloženě s podivem. Pasáže parodující jednotlivé originály fungují občas. Někdy si řekne, že to dobře zparodovali, prostě ne úplně tak hloupě, ale někdy zas přijde na řadu to zbytečné a trapné hnaní fóru do maxima a tam to právě padá. V půlce jsem to vzdal. krátká sonda do myslí zhuleného negra mi bohatě stačila. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spíše než jako k parodii na poslední hororové kusy jsem se k tomu snažil přistupovat jako k černošskému filmu (komedii) a řeknu vám… nepomohlo to. Pouhá recyklace jedničky, neuvěřitelně užvaněná a přeplněná pop-kulturními referencemi, ocenit snad lze jen Marlonovo fyzické „herectví“ (bitva s drůbeží, Kámasútra se zbožím z Tchaj-wanu). Nicméně nevylučuju (myslím tím „považuji za možné“), že fandové Wayansovic světa vulgarit, sexismu, třikrát naruby otočeného rasismu, hulení (toho i toho) a zažívacích dysfunkcí si přijdou na své a snad budou i souhlasit, že zadřená tříska z Abigail je lepší než kapavka.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Starý známy Malcolm z prvej časti sa snaží o pokojný život, no ani pri novej žene a v novom dome nedokáže uniknúť paranormálnemu prenasledovaniu... Skôr než ako pokračovanie mi to pomaly pripadalo ako upgradovaný remake jednotky, ale nejak to nevadilo, takže kto sa zabavil pri jednotke, sa pri tomto zabaví ešte viac. Wayans je perfektný; jeho uletený humor mi sadol, k tomu sexica Jaime Pressly a s nimi v dome 2 blbé deti. Prvé 2 tretiny je to fajnová, drzá a nekompromisná paródia, kde som sa z chuti smial, no v tej záverečnej tretine to už celkom nehralo. Viac postáv, väčšia (nezmyselná) uletenosť a hrotenie do rozmerov, ktoré už pôsobili vyčerpávajúco, až nudne. Ale aj tak sa mi to z drvivej väčšiny páčilo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První díl si nijak extra nepamatuju, ale tohle bude pravděpodobně úplně stejně přiblbé. Na ten průměr to dosahuje, i když konec už je fakt za trest...45% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi ty šílence, kteří mají rádi první díl téhle střelené parodie. Proto jsem se docela těšil na tohle pokračování, které z traileru vypadalo, že by mohlo docela dobře navázat nejen v příběhu ale hlavně ve stylu humoru (který sice je hloupý, ale díky žánru, který paroduje, je docela trefný) na první díl. Bohužel, nestalo se. Takhle, nebudu předstírat, že jsem párkrát nevybouchl smíchy, to bych tomuto filmu křivdil, nicméně to bohužel tady bylo 50/50. Některé scény (opět, díky tomu, co parodují) měly myšlenku a věděly, co chtějí říct, jiné si vystačily jen s lenivými rasistickými "vtípky" (zasmějme se tomu, jak Mexičan dělá Mexičana a černoch černocha atd…) Ano, jsem si vědom, že tohle do jisté míry bylo i v předchozím díle, ale ne až do takové míry. Plus některé vtípky začnou dobře, ale pak se neskutečně natáhnou až do té míry, že přestanou být vtipné (Annabelle). Prostě a jednoduše, pokud se vám jednička nelíbila, tak tomuhle se vyhněte obloukem. Pokud se vám líbila, tak snižte svá očekávání a mrkněte se i na tento film. 50 %. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sledovanie pokračovaní tejto série sa pomaly, ale isto začína stávať stratou času. Dva krát som sa zasmial, dva krát potešil solídny hororový efekt. Úboho chudobný, nič neriešiaci, nič neponúkajúci, nijak originalitou chrliaci snímok, ktorý väčšina z Vás, rovnako ako Ja, odsleduje len zo zvedavosti a nudy - 40%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první díl i tenhle je hrozně nevyrovnaný. Závěr je již totální chaotický bordel, kde každý mele páté přes deváté. Škoda že divák nemá možnost sledovat pouze one man show Marlona Wayanse, který nabízí celou řadu skvělých scének. Jednoznačně vládne souboj s živým kohoutem a výborné situace přichází i z jeho vztahu s panenkou Anabelle. 40% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus se tam zbytečně mluvilo o hovadinách a hodně rychle, takže čtení titulků a současně sledovat film je náročnější. Musím pochválit obsazení, zase dobrý výběr herců a taky zajimavý pohled na parodii něčeho, co ještě nebylo ani v kinech. Šlo to, i když jednička byla lepší. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dvojka síce plynulo nadväzuje na jedničku, ale neparoduje len jeden film, ale viac hororov, takže sa od vás očakáva, že ste hororoví maniaci a všetky ste ich videli. Je ešte viac uletená a všetci sú perverzní ukričaní zmrdi a celé je to taký hustý snímok s dobrými hláškami a čiernymi ceckami. A všetky tie patetické horory si takúto paródiu zaslúžili. Film na samom začiatku nasadí brutálne tempo, kedy som sa smial takmer nepretržite. Humor je vybrúsený na absolútnu hranu nevkusu, tak ako to milujem. Robí si srandu úplne zo všetkého a pred ničím sa neskloní. V tomto prípade by som sa možno obišiel bez niektorých vulgarizmov, ale oni tam patria. Čím hrubšie, tým lepšie. Ide o zábavu a ak niekomu podobný humor vadí, nech sa nepozerá. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ale jo, v první půlhodince jsem se nasmála skoro stejně jako u jedničky, i když nafukovací pes v samém počátku byl paradoxně i vrcholem filmu. Po půl hodince už to šlo ale ze tří hvězd strmě dolů, protože se povedené vtípky vesměs poschovávaly mezi kanonádu černošských a sexistických fórků, a když se z takovejch udělá hlavní náplň filmu na úkor parodovaného materiálu, začne to být docela zívačka. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Divák se párkrát zasměje, ale už to není tak časté jako u prvního dílu. Humor je místy trapný a nepřišel mi vůbec vtipný. Jinak se od toho nedá nic čekat, stejně jako v prvním díle, prostě typická parodie .. 4/10 = 47% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma celom bavila, dalo sa na nej trochu nasmiať keď už nič iné. Netvrdím, aj tu sa nájde pár svetlejších humorných momentov, zvyšok je však len trápny pokus o zábavu. Ide o nudnú paródiu pár hororov ako napr. Sinister, Kliatba z temnôt, V zajatí démonov... Celkový dojem nič moc, snímok už začína zaváňať strateným časom. 40/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Extrémní démoni, mají extrémní život a Marlon Wayans překonává všechny extrémy s decimující vervou. A démonů ani kritiků se nebojí, respektive zvysoka na ně kašle. Ve druhém pokračování Malcolm pochoval svoji milovanou ženu Kishu posedlou satanem, která ale tak ještě docela "mrtvá" není, a se svojí novou rodinou rok od její smrti se nastěhoval do nového domu. Posedlost natáčet všechny a všechno za všech okolností ho stále neopustila, a i když ani nevíme, kdo třímá v ruce kameru, protože Malcolm to rozhodně není, tak na tom nezáleží, protože filmu jde především o nový přístup k parodiím, které stejně, jako většina hororů dělící se do subžánrů, budou mít od nynějška svůj subžánr, který jsem pojmenoval po česku " extrémně groteskní parodie", ačkoliv v angličtině "extreme grotesque parody" by mělo větší říz. Ponechme neoficiální označení filmu stranou a raději rozeberme, co si Marlon pro nás v pokračování přichystal. Tentokrát se nevybíravě pustil do hororové trojice "V zajetí démonů", "Sinister" a poněkud překvapivě také do nepříliš komerčně úspěšné "Kletby z temnot". Série "Paranormal Activity" ustoupila do pozadí. zřejmě už autorovi nepřišla tolik zajímavá, aby mělo nějakou relevanci se jí věnovat. Od posledně jsou zde z tohoto hlediska zachovány pouze rozmístěné kamery po domě, kdy se v pozdním létě pořizují záznamy z dění v domě. Byly to jedny z mála okamžiků filmu, kdy se vtip nedostavil. Vše ostatní však dostalo kulometnou kadenci a od prvních záběrů se jede mimořádně až na dřeň . Silně pochybuji, že v budoucnu tohle bude překonáno. Žádný režisér na to nebude mít koule ani žaludek. Wayans si nebere servítky a humor nejhrubšího zrna překonává i ten, co byl k vidění v jedničce, a to přibližně s pětinásobným přídavkem, nášupem, nebo jak chcete. Současně však i při té extrémnosti a zacházení do krajních detailů, dal oproti jedničce svému řádění řád. To samo o sobě zní dost zvláštně, dovolit si označit to celé živelné spektrum, že mělo, respektive dodržovalo nějaký řád, když jde v podstatě o zběsilý sled parodovaných scének se závanem improvizačních Wayansových sólo výstupů, ale světe div se, mělo. Wayans totiž moc dobře věděl, že s tím svým legračním přehráváním a zejména svým řevem, postupně dojde ke kýženému cíli, na jehož konci je zanechán vrchol, kteří jiní specialisté na parodie raději podlezou. Výsměch je totiž také částečně adresován díl od dílu trapnější sérii Scary Movie, kterou bři Wayansové před léty nastartovali, ale jejich štafetový nástupce David Zucker a pozdější Malcolm Lee, razí poněkud odlišnější styl humoru, než bylo odvozeno v původní myšlence série. Nějakou výraznější návaznost na Scary Movie však v tomhle rozhodně nelze hledat. Jen se o ni decentně otře i opře. Extrémně pojatých gagů se tady nakupilo takové množství, že by byl přímo zázrak najít v něm nějaký slušný. Jedním z vrcholů druhého dílu, dá-li se to tak nazvat, jsou Wayansovy sólo výstupy, které jsou zábavnější, než když s ním je v záběru kdokoliv z účinkujících. Viz oplzlá soulož s panenkou. Všichni jsou bez výjimky odsouzeni do rolí statistů, a to i zábavně vtipné postavy z předešlého dílu, jako byl Cedric the Entertainer nebo Affion Crockett, už tady nejsou zdaleka tak zábavně hláškující, jako před rokem, anebo jsou dost upozaděni. Jaime Pressly, která už se postupně přehrává do rolí sexy mamin, je jednou ze světlých výjimek, ale i ona se z větší části zmohla jen na vyjevené nebo jiným způsobem vtipné grimasy. A má tady erotickou scénu, která trochu "zjemnila" ten příval šíleností, přinejmenším si při ní ponechá na sobě spodní prádlo. Spousta příznivců výše jmenovaných filmů si bude rvát vlasy nebo kroutit hlavou při pohledu, jak Marlon Wayans przní jejich oblíbené horory. Těžko říct, jaký k nim má vztah. Je však pravdou, že druhé pokračování tentokrát velmi dobře táhne, a to ve svých téměř geniálně pojatých improvizačních solech. Je jako časovaná nálož. A divák, který se na druhý díl podívá, ji právě odjistil, a při přestřižení nesprávného drátku, není co řešit. Primitivní, leč velice účinné. A platí, že kdo má nakoukáno horory, tak se bude i nebude bavit. Jde o to vzít to, nebo natočit to ze správného úhlu, jak tvrdí Malcolm v jedné z choulostivých scén filmu. Ačkoliv si myslím, že ten, komu se parodované horory líbily, tak sotva tomuhle zatleská. Já s tím problém neměl. Prostě originální fekál humor po "wayanovsku", který je o něco vyzrálejší než v jedničce. 100% () (méně) (více)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Uškriekaný černoch, ha ha......ha! Úúúúplne k popukaniu. Neviem či som si od smiechu aj nohavičky neroztrhla! Dúfam, že, vám je jasný význam slova irónia. Asi taká trápna úroveň ako v jednotke. Ale Abigail je asi tá najlepšia štetka na svete! Na tom som sa fakt bavila a neviem sa dočkať na film Annabelle.. Inak veľa krát nuda a tvár som mala ako kameň. Niekedy som sa zasmiala, ale bohužiaľ prevládali skôr tie trápnosti. Ako aj niektoré scény s Abigail boli strašne trápne, ale štetka bábika, čo ťa prenasleduje... Jednoducho ma to zaujalo a predovšetkým pobavilo. Na jedno zhliadnutie veď prečo nie. Ale druhý krát e-e. Dúfam, že Abigail nájdem na FB! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Extrémní negerská zábava. Přiznám se, že na první díl mám jen mlhavé vzpomínky. Tady si každopádně Marlon Wayans narazil tu kurvu z Érla. Musím uznat, že jim mezirasový vztah náramně sluší. Film si opět bere na paškál novodobé horory. Za zmínku stojí hlavě Sinister. Film na samém počátku nasadí brutální tempo, kdy jsem se smál takřka nepřetržitě. Humor je vybroušen na absolutní hranu nevkusu, tak jak to miluji. Dělá si legraci úplně ze všeho a před ničím se neskloní. Vtípky se postupem času bohužel opakují a humoru celkově ubývá. I přesto se v mých očích jedná o luxusní parodii, která je rozhodně srovnatelná, coby humorem, s počátky Scary movie. ()

Reklama

Reklama