Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako miliony lidí po celém světě, je i 40letý François Nouel fanouškem Tour de France. Většinu svého volného času tráví na kole, aby unikl zklamání každodenní existence. V práci ani doma však jeho nadšení nefandí. Syn si myslí, že je ztracený případ a žena ho považuje za zbabělce. Když pak den před jejich dovolenou zjistí, že se François dobrovolně přihlásil na práci na Tour, rozvod je na spadnutí. Cyklistický nadšenec se však nevzdává, a když potká Rémi Pletinckxe, bývalého sportovního manažera, rozhodne se splnit si svůj dětský sen: jet Tour de France. Závod začíná již druhý den. Když vyrazí nyní, jeden den před profesionály, mohl by se dostat do Paříže ještě před nimi. François odstartuje. Překážek je mnoho, ale jak je postupně překonává, získává si čím dál tím větší oblibu médií i diváků. Jen Žlutý trikot zuří. François musí být zastaven... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ach, ti nejapní Frantíci! Nejenže si natočej exkluzivní speciál k výročí svý největší sportovní chlouby, oni si ještě bokem prostě musej rejpnout do Anglánů, Amíků, Nizozemců a Italů, že? A pak jim to snad i v pohodě projde nebo co ... --- Ale když ono se moc nedá svítit, no. La grande boucle totiž zaprvý neni žádná závratná sci-fi, takže se v něm přes tu logickou nadsázku více či méně pozná jakkoliv amatérskej cyklista; a zadruhý k laskavýmu příběhu vrchem dodává pravidelně úchvatnou obrazovou kompozici (a schopnou režii obecně) i několik až nečekaných humorných momentů ("můžeš tudy, nechal jsem ti tu místo"), díky čemuž je docela s přehledem něčim víc než jen reklamou na událost, která stejně žádnou reklamu nepotřebuje. Jako jo, product placement se nijak neschovává a decentní protidrogová agitka taky dostane svuj (očekávanej) prostor ... ale v rámci možností? Vynikající pocta závodu závodů. Závodu jménem Tour de François. :) [16. Festival francouzského filmu] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TOTO JE POPRVÉ V HISTORII TOUR DE FRANCE… /// Tour de France, šou, která musí pokračovat, i kdyby ….. - dyť víte. Tour je prostě fenomén a k její propagaci (nebo vytěžit na její oblibě?) může přispět i tahle (místy snad i lehce černá) cáklá komedie. ALLEZ FRANCOIS! Jestli máte rádi sportovní filmy a hlavně jestli máte před Tour úctu, tak na vás dejchne. Atmosférou. Příběh je možná vobyčejnej, ale cyklistickej Rocky si v něm plní svůj sen, což je (aspoň pro mě) hezký. (Možná ale dost prvoplánovaný...) Nevím totiž jak vy, ale já … (ne vole, nebudu potřebovat žádnou pilulku! Ne, ani to ne!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu si prošlápnout (tak nějak vod televize) Tour de France. 2.) Miluju filmy s reklamou na českej výrobek! (tak to budeš mít orgáč!) 3.) Thx za titule ,,AlienDeLaMars“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Optimistický pohodový snímek u kterého jsem se celkem nasmála. Realisticky zachycuje sen jednoho Francouze- vše co mu stálo v cestě (obrazně i fyzicky) a vše co se během ní přihodilo. Lehce propojuje dohromady hned několik rovin příběhu, několik generací a několik rýpanců spojených s "předsudky" vůči pár ostatním státům. Tenhle příjemný snímek s hodně povedenou kamerou si znovu asi nepustím, ale rozhodně nelituji, že jsem ho viděla. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Úplne triviálny príbeh o človiečikovi, ktorý si splní sen a ešte aj stihne dať do poriadku vzťahy v rodine. Hrozne predvídateľné a nie až také zábavné. To, čím ma tento film lákal, však bola cyklistika a TdF. Sám som si vyskúšal, aké to je prejsť časť trate TdF pár hodín pred pelotónom, aj preto mám z tohto filmu rozporuplné pocity. Až príliš tu všetko zjednodušili a zľahčili, ako by si tú trať mohol prejsť kde kto v pohodovom tempe, stačí si poradiť s jedným kopcom. Len z lásky k cyklistike a vzhľadom na to, že o nej nie je až toľko filmov, dávam hviezdičku navyše, pretože keby som mal rozoberať cyklistické nezmysly v tomto filme, tak je to na román, ale beriem to ako poctu Francúzov najvýznamnejším pretekom sveta, aj keď si s tým mohli dať viac práce. ()

senor 

všechny recenze uživatele

joshula@ to není tak úplně pravda. Ano, hodně se tam jezdí na kole, ale je to spíš samoúčelná propagace Tour a návazný product placement. Pár hezkých záběru Pyrenejí a pelotonu vypadá na velkém plátně (viděno v kině) dobře, ale to nestačí. Příběh je jednoduchý a tam kde ho není moc použijeme dlouhé záběry na to jak někdo jede na kole s popovou písničkou (ta hudba je mimochodem hrozná). Toni Angelo je karikatura, ale docela zábavná. Ó jak bych si přál aby vznikl hraný film o Tomu Simpsonovi, to by mohl být nejen snímek o cyklistice, ale také FILM. 3* za to že to není úplně blbé. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme sa objavili aj legendy svetovej cestnej cyklistiky ako Laurent Jalabert a Bernard Hinault. Všimnúť si však možno aj slovenského jazdca Petra Sagana, ktorý v tom období jazdil v drese tímu Liquigas - Cannondale, ktorý bol, mimochodom, aj oficiálnym sponzorom filmu. Na tomto ročníku prvýkrát vyhral zelený dres. (Johnny.ARN)
  • Natáčanie filmu trvalo 4 mesiace 8 hodín denne, počas ktorých bol Clovis Cornillac (François Nouel) prakticky stále v sedle. Na samotnej Tour de France 2012 smeli filmári nakrúcať iba 10 dní, pričom scéna na legendárnom vrchu Tourmalete sa točila tri dni pred prejazdom pelotónu. (Johnny.ARN)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama