Reklama

Reklama

Detektiv z Hongkongu

  • USA Skiptrace (více)
Trailer 1

Policejní detektiv Bennie Chan (Jackie Chan) dostal náročný úkol. Musí vystopovat a dopadnout amerického hazardního hráče Connora Wattse (Johnny Knoxville), který v Hongkongu dluží téměř každému, na koho se podívá. Bláznivý sled událostí z této nesourodé dvojice nakonec učiní spojence, kteří se rozhodnou zúčtovat s jedním z nejmocnějších čínských zločinců - Matadorem. (Magic Box)

(více)

Recenze (122)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pokus o návrat k tradičným Jackieho buddy akčným komédiám. Neveľmi úspešný, treba priznať. Scenár je klišé na klišé (to by až tak nevadilo) bez jediného skutočne vtipného vtipu (to už je horšie) a so zadaním predviesť čínske prírodné krásy a folklórne zvláštnosti (meh). Jackie to už fakt nedáva ani s masívnou pomocou kaskadérov (finálny zostrih nepodarených scén je už skôr smutným svedectvom o starom mužovi), Knoxville za celý čas nedokáže ani raz presvedčiť, že ho to fakt bavilo, a Renny Harlin veľmi nezvláda ani akčné scény, nieto ešte tie ostatné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to dobrý. Jackie Chan se vpravil do pozice, kdy je v Číně hluboce uznávaný a myslí si, že mu světově projde úplně všechno. Kombinace s Johnny Knoxvillem by totiž za jiných okolností mohla být parádní, ale nesmělo by se to natočit jako instruktážní video, jak natočit špatný film. Kromě první akční scény byl celý film naprostý děs a já si říkal, jestli to vůbec stojí za to přetrpět do konce. Děs, běs! Věřte mi, že akční béčko Mistři hazardu mělo úplně jinou úroveň než tento kousek. A přiznám se, že mě to hodně mrzí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby Celosvetovo $136,803,000▐ klasická rutina s Jackie Chanom ale v celku svižnej réžii skoro zabudnutého Renny Harlina, občas újde aj nejaký ten frk, ušlo to /60%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jackieho Chana jsem sledoval a měl velmi rád v době, kdy jeho akčňáky frčely, potom jsem však začal objevovat Asii ( Jížní. Koreu, Thajsko, Hongkong, Indonésii) a přišli hold lepší borci s lepší akcí. Jackie měl vždy akční scény kombinované s humorem a dnes mi to už příliš nesedí, po množství drsných, násilných a surových soubojích, které jsem zhlédl působí Jackieho akce infantilně a nezáživně, což jde mimo mě. Koukat se na Skiptrace dá v pohodě, občas se člověk pousměje, co se týká příběhu a akce, tam spokojený nejsem. Čistý průměr. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto bolelo. Bez debaty jeden z najhorších filmov, aké som od Jackieho videl. Vrátane Akcie nemluvňa, Križovatky smrti 3, Tuxeda a Cesty okolo sveta za 80 dní (!). Vlastne to ani nie sú čisté 2*, ale skôr 1,5*. Fakt strašný, príšerný film. Trvá takmer dve hodiny, ale už prvých 10 minút je neznesiteľných. Jackie je pomotaný, domotaný, mľandravý a taký, nuž, nijaký. Jeho spojenie s americkým pošukom Johnnym Knoxvilleom malo vytvoriť skvelú chémiu. Nevytvorilo. Nevraviac o tom, že starnúci Johnny nič akčné nepredvedie, čo je zvláštne, ak vezmeme do úvahy jeho minulosť (Jackass). Zápletka je strašná, scenár neskutočne intenzívne klišé peklo. Mal som obrovský, ohromný problém to čo i len vôbec dopozerať. Vtipné scény nie sú vtipné (možno až na Zápisník jednej lásky), iskrenie medzi netradičnou dvojkou nie je iskrením a akčné scény sú absolútne priemerné. Pobavili ma snáď len dve obskúrne spevácke scénky a zaujímavé Mongolsko. To už sa vážne asi ani nedá slušne povedať, kde je Renny Harlin. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sekne ti to. Ty rány do hlavy ti fakt prospěly." Mám rád Jackieho filmy, ve kterých se mění v křížence veverky, kočky a překvapeného buldočka. A kravinka zvaná Detektiv z Hongkongu je přesně taková. Dějově sice poněkud pokulhává, ale nepostrádá vtip a dokonce nabízí poučení. Například já už nyní vím, jak se nakupuje v mongolském autobazaru, jak se dobíjí telefon na kole a taky to, že se nechci nikdy zúčastnit slavností bláta. A taky se musím přiznat, že mám slabost pro zlé sexy holky, v čemž mě sibiřský kamion Dasha a šikmooký pavouk Ting Ting naprosto uspokojily. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Zo všetkých Chanových filmov natočených v posledných rokoch by sa práve Skiptrace dal označiť ako divácky najprívetivejší, keďže štýlom najviac pripomína hlavne jeho úspešné americké filmy zo začiatku tisícročia, ale o nejakej výraznejšej spokojnosti aj tak nemôže byť ani reči, no priznám sa, že aj tak som viac ani nečakal. Zápletka je opäť len v štýle, že už o pár dní vôbec netuším, o čo tam vlastne išlo, ale zase dejovo je to dostatočne svižné a často sa striedajú atraktívne lokácie, takže som sa ani nestihol začať nudiť. Len škoda, že scén, ktoré ma výraznejšie bavili je veľmi málo a zaberú nanajvýš desať minút. Po akčnej stránke je to už presne to, čo sa aj dalo očakávať, takže akcia je stále pomerne veľkolepá, nápaditá a aj obstojne natočená, ale už to jednoducho nie je ono, súbojom chýba atraktívnejšia choreografia a údernosť a navyše sa neustále používajú efekty, takže ani tie kaskadérske kúsky sa nedajú vôbec užiť. Aspoň trochu za pozornosť stojí vlastne len tých pár minút po prvom stretnutí hlavnej dvojice, útek v sude alebo aj celá sekvencia v továrni sa mi páčili, no zvyšok je už len úplne zabudnuteľný. A rovnako je na tom aj humor, scéna s matrioškami bola skvelá, no tou to vlastne aj končí. No ešte musím spomenúť časť v mongolskej dedine, pieseň od Adele som tu skutočne nečakal, pričom nie som ani jej fanúšik, ale v tejto verzii to malo svoje čaro. Inak obsadenie nie je zlé, Jackie Chan je stále rovnaký sympaťák a samozrejme na svoj vek v perfektnej forme, ale už to dávno nie je ono, Johnny Knoxville vlastne len splnil, čo sa od neho očakávalo, plusom je ženské duo Bingbing Fan a Eve Torres a poteší aj niekoľko hong kongských starých známych v malých úlohách ako Michael Wong, Eric Tsang alebo Richard Ng. Režijne je to tiež bez väčších problémov, síce nechápem, prečo príležitosť dostal práve Renny Harlin, ktorý je už dávno za zenitom, ale tentoraz nesklamal a splnil to, čo sa od neho aj očakávalo. Takže nie som sklamaný, ale to len preto, lebo som už ani nič nečakal. Jackie Chan je môj dlhoročný obľúbenec, ale už by to potrebovalo zmenu a nie točiť stále tieto veľkolepé akčné komédie, na ktoré sa síce dá pozerať, ale už ani zďaleka nedosahujú úroveň jeho klasík. Za týždeň si z toho spomeniem len na jednu obstojnú akčnú sekvenciu, jednu vtipnú scénu a spoločnú pesničku a to je predsa len dosť málo. 54% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mizérie, která nefunguje. Cestopisná stránka je fajn, ale vidět čínské přírodní krásy a tradiční tanečky můžu i v dokumentu a neotravuje mě u toho Knoxville. Jackieho kaskadérské dny jsou asi u konce a nepředvádí tady nic ze svých gumových kreací. Akční scény tak nenabízí zhola nic. Vtipy nejsou vtipné a scénář klišovitý až běda. Navíc to vypadá že si Harlin nerozuměl se skladatelem, protože hudba se nehodí ani k jediné scéně. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno vida máme tu spolupráci pana JC a Rennyho Harlina. Jeden už stárne a točí vesměs jen pro Čínský trh, druhý měl kdysi jméno, ale padnul do sraček no a dopadlo to průměrně. Pobavil i Knoxville, dávám 55% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hollywoodské ?hvězdy? se začínají objevovat v čínských produkcích. Pokrok zastavit nelze a tak už si jen s Jackiem Chanem nevystačíme. Na pomoc mu přichází jeden z nejprotivnějších herců všech dob Johnny Knoxville. Druhé Tenkrát na východě ovšem nenastává. Knoxville není Owen v nejlepší formě a na humorné situace se ani moc nedostává. 55% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Asii křížem kražem, od Sibiře po Hong Kong s Jackiem Chanem a Johnnym Knoxvillem. Vcelku dobrá policejní kung fu komedie s etnografickým podbarvením. Eve Torres se do své role velmi dobře hodila. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Najlepšia scéna bola rozhodne keď Jackie spieval Adele. Chan a Knoxville síce vytvorili zaujímavú dvojku, miestami trápnu, ale to k tomu patrí samozrejme, hlavne k Johnnymu. Neviem ako sa to číta, ale tento film 跳跃追踪 nie je inak nič moc, pár krát sa človek na niečom zasmeje, ale inak je to taká obyčajná komédia s dobrými hercami, ktorý hrali aj v lepších a vtipnejších filmoch. Ale inak je to fajn blbina. Kvôli hercov sa to dá kuknúť. 65% - 3* ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Detektiv Benny Chan (Jackie Chan) musí najít podvodníčka Connora Wattse (Johnny Knoxville), protože se kvůli němu Samantha (Fan Bingbing) dostala do nesnází... Ve filmu je vidět mnoho zajímavých lokací a Jackie předvádí akci přiměřenou svému věku. Je docela škoda, že z obsazení vypadl herecky zajímavější Seann William Scott, který měl původně hrát Connora Wattse. Zhang Lanxin (Ting Ting) bohužel nedostala tolik prostoru. V akčních scénách je nepřehlédnutelná Eve Torres (Dasha) v titulcích kreditovaná jako Eve Gracie. Povedl se vtípek zahrnující velikost prsou. V mongolském táboře Jackie zpívá písničku Rolling in the Deep od Adele. Dne 17. prosince 2014 se při natáčení filmu utopil kameraman Kwok Hung Chan. In memory of our dear colleague Kwok Hung Chan ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Už to prostě nejsou filmy s Jackie Chanem co bývávaly, ale co – Jackie už má na to věk, tak už žádnou velkou pecku s ním ani neočekávám. Přesto tahle záležitost neurazila a dala se bez úhony přežít až do konce. Nejvíc mě bavila 1/3 filmu – to jsem vážně začínal mít pocit, že se z toho vyklube pecka. Bohužel ta prostřední část mě moc nebavila a humor byl dost suchý, uhozený a místy i trochu trapný. Ve finále se to trochu akčně rozeběhlo, ale furt žádná sláva. Akce je tu obyčejná, ale není nejhůře natočena, Jackie předvádí sice už obyčejnější kousky, ale přesto mají slušné nápady. Zezačátku jsem se dost zasmál při scéně, kdy Jackie Knoxvilla zavázaného provazy hodí do sudu, který se bude daleko spolu s ním kutálet – to nemělo chybu. xD Takže nebýt začátečních cca 30 min, dal bych jen 2 hvězdičky. Mrzí mě, že se Knoxville více nepředvedl. V Konečné jsem se přímo řezal smíchy, co předváděl. Slabý, ale koukatelný průměr, který mi přišel ale dost zdlouhavý. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bělásek mezi žluťásky a říká si Johnny Knoxville. Čestný policejní detektiv Bennie Chan (Jackie Chan) spojí síly s nevyzpytatelným gamblerem Connorem Wattsem (Johnny Knoxville), aby pěškobusem, koňmo i na předpotopním vozítku absolvovali cestu napříč Asií, na níž budou vzdorovat zločinnému podsvětí, které je jim neustále v patách. Výsledkem je jakési dobrodružné putování z Hongkongu až do Mongolska a zase zpět, přičemž jim to režíruje odepsaný Renny Harlin, který je taktně vrhá do víru absurdních i akčních sekvencí. Dalo by se čekat, že na takové pojetí filmu by se hodil podstatně "žlutější" režisér, nicméně je zde i dostatek evropského pojetí, které se delikátně kříží s asijskou kulturou, tudíž pro Harlina svitla šance ukázat, co v něm ještě z kvalitního režijního řemesla zůstalo. Film ale disponuje banálním scénářem, který semele všechny stereotypy "buddy movie" žánru, výrazně proti je i přepálená stopáž, kdy má film bezmála ke dvěma hodinám. Není tedy výjimkou, že akčně/ detektivní vyprávění sejde několikrát z cesty a naservíruje sekvenci, kdy Jackie Chan otřesně zpívá Adele a jiné šílenosti. Z hlediska akce, i jejího střihu, je film překonaný, Jackie Chan, je jedním z autorů scénáře, film i produkoval, by na své akční eskapády rád strhl pozornost, problém je ale v tom, že už je na ně starý, tudíž není už tolik pružný, akčního náhradníka film ale nemá, Knoxville je zde především přes humor. Závěr se vytasí s velkou pointou ohledně toho, kým je tajemný zločinný boss zvaný Matador, jehož dopadení čínský detektiv zasvětil několik let života, a v přístavu se strhne kung-fu mela. Jak už je u Chana zvykem, nechybí v závěrečných titulcích přehlídka zkažených záběrů z natáčení. Po filmech typu Křižovatka smrti nešlo s touhle banální látkou objevit nové až revoluční možnosti žánru. Jste-li příznivcem filmů na jedno použití, vězte, že trojice Chan/Knoxville/Harlin se dá v pohodě přežít. 6/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbenec Johnny z Jackass vohóó, naposledy jsem ho viděl v Konečný (5*) a teď s další akční hvězdou Chánem. Jako co se týče příběhu tak 100% recyklace, ale nějak mi to nevadilo, protože tahle dvojka se k sobě hodila a smál jsem se skoro pořád. Jinak na Johnnyho už není tak hezký pohled jako tenkrát (hold každý stárneme), ale co už. Škoda, že nebyla aspoň jediná scénka, která by byla pro Knoxvilla trochu víc odvážnější, jako právě za starých časů v Jackass. Každopádně, nenudil jsem se, zasmál jsem se a scéna s hudbou od Adel, byla výborná a pustil jsem si ji rovnou 3x. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Starý známý Jackie Chan...a to sedí jak prdel na hrnec...ale co čekat od šedesátníka? Opilého mistra? Ale kde že... Naštěstí nejde o přetrikovanou čínskou blitku, takže se na to jako na pohodový, dobrodružný film dá dívat... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokus o buddy movie, ve kterém Renny Harlin dokazuje, že jako režisér už nemá co nabídnout, stejně jako Jackie Chan a otravný Knoxville. V rámci Chanovi filmografie jeden z nejhorších filmů, stejně tak u Harlina. Pro Knoxvilla je to standard. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Jackieho mám rád už od ranných let a tak jsem rád za každý jeho kousek. Skiptrace je z řady dalších, které sice nejsou bůhvíják drsné a choreograficky vyšperkované, ale jejich sledování Vás nenudí a u filmu se dá i celkem pobavit. Knoxville je pohodář a chemie s Chanem mu sedí. Já byl spokojený a 3* tomuto filmu úplně stačí. Na čtvrtou bych potřeboval ještě trošku lepší příběh a lepší fighty. ()

Související novinky

Stifler jako další ukecaný kámoš Jackieho Chana

Stifler jako další ukecaný kámoš Jackieho Chana

24.10.2013

Neříkal Jackie Chan něco o tom, že končí s akčními filmy? Každopádně to dlouho neplatilo. Už v lednu začne natáčet akční dobrodružnou komedii Skiptrace, ve které se určitě nevyhne pokusům o… (více)

Reklama

Reklama