Reklama

Reklama

Pandořin slib

(festivalový název)
  • USA Pandora's Promise
Trailer
USA, 2013, 89 min

Režie:

Robert Stone

Scénář:

Robert Stone

Hudba:

Gary Lionelli
(další profese)

Obsahy(1)

Režisér Robert Stone natočil v době postfukušimské hysterie odvážný snímek snažící se vrátit logiku a vědu do debat o nukleární energii. Edukativně i s uměleckou grácií angažuje známé environmentalisty-konvertity, kteří se po letech studií přiklonili k atomové energii a nastolují novou éru vnímání jádra.
Dokumentace proměny myšlení vzdělaných odborníků je divácky sugestivní a někdy i velmi překvapivá – jako příkladné přiznání jednoho z environmentálních aktivistů, že donedávna neměl tušení o existenci přirozené radioaktivity. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (2)

pagacova 

všechny recenze uživatele

Film, který mi chvílemi hraničil s vymýváním mozků a manipulací dat, ukazuje poněkud netradiční a neortodoxní pohled na jadernou energetiku. Teď už mě čeká jen několik málo hodin ověřováním informací na internetu...Ale jinak zajímavě natočeno, určitě je nad čím přemýšlet a stojí za shlédnutí. ()

pumrel 

všechny recenze uživatele

Mohlo by tam být poněkud i více informací, pokud by se natáhl čas, ale 5 hvězdiček dávám především kvůli důležitosti, kterou takový dokument dle mého názoru má. Je to jeden z mála dokumentů, který nabízí osvětu na poli jaderné energie. Ač je její nezbytnost pro naší budoucnost zřejmá pro ty, kteří se také pohybují ve vědeckých kruzích nebo jinak kritické lidi, kteří důsledně ověřují hypotézy, tak v současném enviromentalismu stále převládají mnohá dogmata, až to hraničí s náboženstvím. Na tak kratké stopáži si myslím, že byly použity smysluplné informace. Rozhovorů s osobnostmi a vědci by mohlo být ale víc. ()

Reklama

Galerie (18)

Reklama

Reklama