Reklama

Reklama

Keoma

  • Itálie Keoma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Keoma, indiánský míšenec, se vrací po občanské válce domů. Jeho bratři jej však kvůli jeho původu nevítají právě s otevřenou náručí a spiknou se proti němu. Keoma se bude muset vypořádat nejen s nimi, ale i s bandou desperátů, která terorizuje celé okolí. A jeho pomsta bude řádně krvavá! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje hodně zajímavého matroše. Popravdě takhle dlouho jsem se u filmu nebavil. Zažil jsem podobné déja vu jako u http://www.csfd.cz/film/10620-vsichni-domu-tutti-a-casa/ , který je (podle mě) předlohou pro Sedmou Rotu. Nasleduje volný proud myšlenek napsaný při sledování Keoma. _______ DADA _________ Brilantni zacatek - k dokonalosti ( mi ) chybela akorat komiksova bublina s jeho jmenem "keoma"........ On mel foukacku? Jestli jo tak ten chlap musel delat do skla. ..... Aha, posledni mohykan sveho kmene.....Koukam ze byl profesionalni fukar. Tak ne, treba pozdejc. ..... Kontrast spiny a cistoty, z pohledu naivniho hippie, a spiny a cistoty, z pohledu druhych postav, doplnene svetlem a stinem, kontrast........Na tohle prece beru prasky ..... Proc tohle nedostalo oskara za kameru? Skoda te barvy. .... Ted uz je mi jasny proc mel http://www.csfd.cz/reziser/3128-woo-john/ rad western. A taky je mi jasny ze tak trochu kecal ze mel rad John Wayna. Jako kazdej umelec nerad prozrazoval svoje zdroje. Fakt jsem necekal Hard Bolied 0. Foreshadoving - chlupatej Franko a hrnek ryze. Jass man...... Vysvetlovacka takze si muzu dojit pro leky na uklidneni srdce ......Hippies.......... http://www.csfd.cz/film/18811-blazing-saddles/ Cernej serif ........ Pigment na kuzi holt neni pigment na papiru...... Ta ustredni melodie mi uz leze krkem. http://www.csfd.cz/film/8844-balada-pro-banditu/ Proc vzdycky kdyz si vzpomenu na nejakej film tak byl natocenej az po tomto? ...... Koukam ze tento film prinesl aji koncept oazky - save pointu - neskodne babky. ...... Dobra nemesis. .... Richard Chamberlain? Tak ne. ......... Proc mam takovej pocit...... Podhled. Svatozar. Mocnej doplnek babky - famfary - dedek.. ........ Harvey Keitel? Tak ne............... Pry je to podle Djanga. Hmmm, chvili jsem myslel ze jsem nasel Prazdroj. Houby - http://www.imdb.com/title/tt0074740/mediaindex Django Rides Again ...... http://www.youtube.com/watch?v=cZh787eKeEw Rotoskopicka matrixovska obihaci kamera ......................................Ted je mi jasne proc http://ytmnd.com/sites/profile/316538 Gordon Freeman vypadal jak vypadal........ Windsurfing? http://www.youtube.com/watch?v=2U7z_-6Dckw Jesus? Bravehearth? Tento film ma vic popkulturovejch odkazu nez matrix. ..... Ted jenom najit svoje prasky .......................... EDIT: prasky jsem zatim jeste nenasel takze dodam ..... Konecne jsem videl jak zase jeden filmar umi pouzit http://www.youtube.com/user/dedy834 "ticho" ...... "Vzkriseni"? "A man who's free never dies". Ne. Ne vzkriseni abych byl presny...... http://www.youtube.com/watch?v=6Lhmh6DRGTU Hard boiled taky nakonec nevysel,skoda. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The world keeps going around and around so you always end up in the same place.“ Keoma reprezentuje Svobodu, babizna s vozejkem Smrt a nenarozené dítě Život. Symbolismus, mystika, Shakespeare, Peckinpah. Nyní už máte potřebné indicie k tomu, abyste se zorientovali v lehce děravém příběhu průběžně dopisovaného scénáře a pochopili, proč se Nero po návratu z Woodstocku ihned zapojil do produkce zpomaleně umírajících nesvobodných padouchů a pouštěl si k tomu tam pořízené hudební nahrávky. Špagety došly, kruh se uzavřel. Franco může Björnu Borgovi vrátit paruku.. „He can't die. And you know why? Because he's free. And man who's free never dies..“ ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Sergio Leone rozhodl, že zfilmuje Nový zákon s Francem Nerem jako Ježíšem, tak by to dopadlo jako Keoma. Uhrančivý Franco Nero si vyřizuje účty v nekompromisním, ale o to více tíživějším westernu, který nešetří biblickými motivy ani hutnou atmosférou. Závěr, prostředek, konec, jen stěží můžu vypíchnout vrcholnou scénu. Keoma se na vrcholu drží od začátku do konce. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny western som ešte v živote nevidel. Je dosť možné že zaritým špageťákom vadili prechody a snové výjavy Franca Nera ktoré sa priamom slede lámali s realitou a človek nevedel či to Keoma sníva alebo nie. Mňa to však nesmierne bavilo keďže to bolo celé zabalené do originálneho spaghetti westernu zo všetkým čo k tomu patrí. Colti, drsný chlapi, pekelné pohľady neustále pribúdajúce mŕtvoly, vynikajúce pohľady kamery atď. Soundtrack bol tiež zaujímavý.. bol taký nepokojný, záhadný. Za takú najlepšiu scénku považujem určite tú "štvor centovú". Tam sa s tým režisér pohral úplne do dokonalosti. štýl a namyslenosť nechýbali úplne nikde... Slow motion vraždy mi tam však vadili nie že by to bolo vyslovene zlé ale nehodilo sa to tam... Tento film stojí 4 centi... Prečo tak málo ,..... To je cena 4 hviezdičiek ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Na obálce DVD se píše "Mistrovské dílo westernu". Možná, ale já jsem očekávala něco mimořádnějšího. Byla tam dost hluchá místa (něco načato a nevyřešeno). Kdo byla stará indiánka ? Matka Keomy ? Můžete si myslet co chcete. Porod mladé ženy byl natočen tak naturalisticky (řev silnější než střelba a hudba), stará indiánka jenom stála a nepomohla ! Neuvěřitelné ! Hudba nádherná, ale to byl první western, kde se zpívalo a mě to místama rušilo (zvláště fistule ženy, která ječela jak když tahají kocoura za ocas). Možná, se jedná o umění, možná to byl vynikající projev zpěvačky, ale já bych se obešla. Franco Nero - no hvězda, ale nechápu, proč se vracel do vesnice, kde ho nechtěli a kde stejně nic nevyřešil ! Když už tam bylo tolik mrtvol, tak to mělo být aspoň k užitku, ale Keoma naskočil na koně ....a "odkvačil do neznáma"... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Enzo G. Castellari prohlásil, že ze všech filmů, které režíroval, je tento jeho osobní favorit. (Marek06)

Reklama

Reklama