Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplný cizinec na koni, který se usadí v horské vesnici, aby zde přečkal zimu, přináší do uzavřené komunity nedůvěřivých obyvatel neklid. S přibývajícím množstvím záhadných úmrtí začne být jasné, že jeho příjezd nebyl pouhou náhodou. Alpský western je svěží variací na oblíbené žánrové motivy. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

venca163 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem to správně pochopil, tohle byla reklama na winchestrovku, že jo? (© Paulo Coelho) Vryla se mi do paměti scéna "přepadění chatrče", k dokonalosti už jí opravdu nechybí mnoho. No, podívám se na to radši ještě jednou, byl jsem lehce společensky znaven (asi tak polovinu filmu jsem prospal no =( ). (60%) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

V syrovém westernu se toho moc nenamluví, zato atmosféra je třeskutá jako mráz, který svírá zapomenuté údolí. Ve kterém žijí křivdy, o kterých se nemluví a nespravedlnost, která poznamenala každého. Dokud se nezjeví záhadný cizinec a nezačne napravovat to, o čem si nikdo z vesničanů už ani netroufne pomyslet, že by to napraveno být mohlo. ____ Chtělo to jen ještě malinko vypilovat scénář, protože je tam pár (opravdu jen pár) momentů, které hutnému vyznění filmu ubližují. Třeba přestřelka ke konci rušivě podbarvená popovou písničkou, když přitom zvuk spršky krve letící vstříc sněhu by zasáhl víc - pozdější scéna s rozzuřeným Hefaisteim působila mnohem drtivěji. . Nebo poněkud neuvěřitelné odzbrojení či přehnaný trest v podobě kříže.____ Ale jinak, i přes minimum dialogů snímek udržuje nevídané napětí, a to přestože se dá motivace postav odhadnout dřív, než je vyslovena. Sam Riley hraje mstitele ve věku a projevu na pomezí muže a kluka, který je rozhodnutý pro svou cestu, to ale neznamená, že ho občas neděsí. A nenápadně nádherná Paula Beer má roztomile zarputilou tvářičku, která přesně vyjadřuje i pevnost jejího charakteru. _____ Tohle je více než důstojná variace na typicky americký žánr. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[Cinematik 2014] Hanekeho strihač sa chcel predviesť a natočil širokouhlý western západného razenia v alpských exteriéroch, ktorého ambície siahajú až na Oscara. Jemne artový, dusný, oldschoolový a atmosférický. Miesto toho som však videl prvoplánový a predvídateľný nudný nalinkovaný žánrový vzorec, ktorý kopíruje otrepané postupy a zasadzuje ich do atraktívneho vysokohorského prostredia. Kamerové jazdy prírodou a detailné zábery, v ktorých sa Prochaska vyhral s kompozíciou a výtvarným riešením sú úžasné, ale zvyšok je úplne mimo toho, čím chce byť. Eliminačná pasáž v horách je zrejme nevydarenou alpskou paródiou na Ramba, pátos neskutočne irituje a rámcovanie filmu modernými anglicky naspievanými témami, ktoré absolútne nezapadajú do ostatku soundtracku, som nepochopil (byť majú byť predzvesťou a emblematizujú pobyt amerického hrdinu v horách, IMHO sa ich využitie míňa účinkom). Plus Rileyho ksicht mi do takýchto rolí nesedí a na 20 rokov (ako by podľa logiky filmu mal mať) nevyzerá ani omylom. Malicherne strodoprúdová záležitosť. 40% ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Před Brennerem za Brennerem nikdo nesmí být nebo....! Co se dělo ještě nedávno v alpských údolích, v zimě hermeticky uzavřených, to by bylo na dlouhé zimní večery. Tenhle příběh by se ale nedal vyprávět dobře, protože ještě nebyla elektronická muzika, která už sama o sobě musí budit hrůzu. Kdo má rád western tak tady musí zplakat jako syn při setkání s otcem - není to syn jediný, přestože pravobočky nemilosrdně vyhubil. Levobočkům ale utekl před noserm. Účelový film, který se u mne absolutně minul s účelem. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

jo, Brennere ml., kdybys místo prznění cizích nevěst sledoval vývoj amerických zbraní, věděl bys, že winchestrovka je na víc jak dva náboje...:) Jinak vynikající, nádherné záběry zimních Alp, na které se zvláště v těchto nelidských vedrech dobře dívá. Myslím, že Sam Riley roli nemluvného mstitele zvládnul docela dobře. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Rakousko zaslalo snímek do kategorie Nejlepší cizojazyčný film na 87. udílení Oskarů. Film však neprošel nominací. (Terva)
  • Natáčelo se v italském Val Senales. (Terva)
  • Film měl premiéru na 25. ročníku televizní a filmové tvorby Romy Gala 2014, kterou pořádá TV ORF a Thomas W. Kiennast si odnesl cenu za Nejlepší kameru. (Terva)

Související novinky

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

08.10.2014

Odvážné dokumenty odhalující praktiky světa vysoké ekonomiky či pozadí moskevských procesů s Pussy Riot, prestižními cenami ověnčené snímky bojující o Oscara, filmové adaptace slavných bestsellerů… (více)

Reklama

Reklama