Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Klaus je odhodlán zachránit Hope a jeho plán navždy změní životy Mikaelsonových. (HBO Max)

Recenze (3)

UniqueNett 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě to dojalo. Prostě jsem řvala jako malá, i když tak nějak podvědomě vím, že to byl konec přitažený za vlasy. Ale emotivní to bylo, závěr Elijah vs. Klaus mě dostal. Důstojný a o moc lepší konec než v TVD. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

13. a poslední díl 5.série a tedy i celého seriálu. Nastává den, jenž je pro klause posledním. Do večera by nemohl přežít. Zatímco je svázán v poutech a střetne se s Mikaelem a Camille, Hope, ostatní se snaží zvládnout jeho budoucí smrt. poté, co ho naleznou, když uteče, zejména Hope a Marcel, rozhodne se Elijah, že si část jeho magie vezme k sobě. Díky tomu může Klaus strávit s ostatními zbytek svého času. Rebekah a Marcel se s klausem rozloučí a vydají se vlastní cestou. Stejně tak i Freya, Keelin a nakonec i Vincent. Hope se rozhodne vrátit na školu v Mystic Falls. Kol se vrátí za Davinou. Elijah, jelikož už nenachází smysl života, jímž bylo vždy chránit Klause, se rozhodne zemřít spolu s ním. Zlomí bílý dub a tím z něj udělá dvě části. Vydají se na náměstí New Orleans a spolu se rozloučí. Poté si vrazí dub každý do toho druhého a společně se rozplynou v popel. po tisíci letech žití (Konec The Originals). 95 procent. ()

Reklama

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Finále celého seriálu šité horúcou ihlou. Tvorcovia sa snažili vykompenzovať trpký koniec 2 hlavných postáv tým, že ostatným postavám silou mocou vybrali isté rozuzlenie. Koniec u Rebbekhi a Marcela je síce logický, lebo vyúsťuje na základe ich pocitov a túžob počas celého seriálu, no na druhej strane takisto logicky nenaväzuje na poznatky, ktoré už dávno vieme a ktoré robia tento „ closure ” nemožným. Čo sa týka trojlístka Vincent - Freya - Keylin, tak to bola úplná katastrofa. Myslel som, že Vincent tam už nie je, lebo pred časom odišiel, no to sa asi len zdalo a teraz bol opäť tam, vystavený požiadavke Freyi, ktorá môže byť označená len za vykonštruovanú, z hľadiska, aby každý dostal Happy Ending. Len jediná Hope nemala nejaký koniec, pretože pokračuje v ďalšom spin-offe. Tento seriál som mal vážne rád a bude mi chýbať a dokážem prehliadnuť všetko to, čo som vyššie spomenul, no čakal som od poslednej epizódy viac. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama