Reklama

Reklama

Původní

(seriál)
  • USA The Originals
Trailer 8
USA, (2013–2018), 65 h 13 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Julie Plec

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Joseph Morgan, Daniel Gillies, Claire Holt, Phoebe Tonkin, Danielle Campbell, Leah Pipes, Charles Michael Davis, Eka Darville, Daniella Pineda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(92)

Obsahy(1)

V tomhle spinoffu Upířích deníků se Mikaelsonovi přestěhují do New Orleans a spojí se s místními čarodějkami, aby mohli zase vládnout městu. (Netflix)

Recenze (114)

Tinusa14 

všechny recenze uživatele

Veľmi sľubný seriál, ktorý ma narozdiel od upírskych denníkov potešil hlavne tým že tu nieje žiadna ufňukaná Elena ktorá neustále rieši ktorého chlapa si vyberie, a je tu oveľa menej klišé. Po štyroch dieloch vcelku napínavé a zatiaľ to vidím na ****. ()

Esinti 

všechny recenze uživatele

Upíří deníky upadaly, upadaly a upadaly až hrozilo, že spadnou úplně na dno. Když tu se najednou tvůrci rozhodli udělat spin off o rodině původních a ejhle vznikl opravdu dobrý seriál. Jedna hvězda je za perfektní herecké výkony všech původních, kterým jejich role sedí jako ušitá. Další za vyvrácení myšlenky, že x tisíc let staří původní nemají na práci nic jiného než ztrpčování života již tak zakomplexované a depresivní Eleně a další za občasné lehké provázání s původním seriálem (příjezd Tylera, Hayley a nebo zmínka o Klausově dovolené v Mystic Falls). Další hvězda je za to, že se nejedná o klasický teenage slaďák jakým jsou VD, ale o seriál plný akce, zvratů, trhání hlav a krve. A takto bych mohl pokračovat do nekonečna. ()

sydney 

všechny recenze uživatele

Spin-off Upířích deníků mne mile překvapil. Jejich v současné době vysílaná 5. série je podle mne daleko horší, než Originals. ()

Janka.blonde 

všechny recenze uživatele

Více o původní rodině upírů. Je to hlavně o třech z nich, Niklaus, Rebekah a Elijah. Válka upírů a čarodějek do které se objeví Klaus, který se opět vrací do SVÉHO města. Rebekah patří mezi mé oblíbené upíry, bylo mi jí líto, když v TVD chtěla být člověkem, aby mohla mít rodinu a tady dostala možnost vychovat dítě, ovšem je mi líto Klause a Hayley, že kvůli čarodějkám nemůžou být se svojí dcerou. Ten kdo se zájmem sleduje upíří deníky ať určitě koukne i na TO. ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý seriál,ktorý ma úplne chytil.Upíri chlastajú,milujú sa,nenávidia a dokonca plačú,čiže riadny citový život obyčajných ľudí.Dialógy sú vycibrené a komplikované,vidieť,že sa s nimi pohrali.A taktiež mágia,v poslednej dobe po Harrym Potterovi je čoraz viac in.Dej je riadny dospelácky čo sa týka krvi a zabíjania,ale posteľ ostáva tabu.1.séria 60 %.Až potom som pozrel celé TVD a v tomto kontexte to zaslúži aj po doterajších dieloch 2.série pridať na hodnotení.Výborný Joseph Morgan.Po ukončení 2.série zvyšujem na 80 %. ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Taková méně unylá verze Upířích deníků, Klaus konečně dostal prostor, který si zasloužil. Rozbroje mezi upíry, vlkodlaky a čarodějnicemi v atmosférickém prostředí New Orleans. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mi pripadá ako obyčajná rodinná dráma z telenovely, len hlavné postavy sú upíri. Nie je to nič pestré, čo by prinieslo potešenie pre oko diváka hororov. Absolútne postrádam atmosféru, celé mi to pripadá detinské a naivné. ()

luciasce 

všechny recenze uživatele

1-3.serie Rozhodně lepší podívaná než pubertální Upíří deníky, které se točí jen kolem milostného trojuhelníku a nápad to ztrácelo po první serii. The Originals jsou dospělejší, nápaditější, děj je rychlejší a uvěřitelnější. Jednotlivé zvraty dávají víc smysl a jsou propracovanější. Neopakuje se tam jedno téma dokola, neběhaj tam dvojníci a když se rozhodně někdo někoho zabít, tak ho fakt zabije. 4.serie Ztrácí to na dechu, člověk se v tom začal trochu ztrácet, stejně jako postavy se plácaj ve svych rolích. Měli to tady ukončit. 5.serie Neměla snad ani vzniknout. Zmar. ()

mbohdy1 

všechny recenze uživatele

Jelikož sleduji TVD, tak tento seriál je povinnost, obzvláště, když zbožňuji Klause! Jsem zvědavá, jak se to rozjede. ()

dennieko 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak někdo může hodnotit, když viděl jen jeden díl The Vampire Diaries ... to nemá logiku. Původní upíry si zamilují lidé, kteří pravidelně sledovali díl po díle a vybudovali si k nim vztah. Ti co viděli jeden, dva díly možná dokonce jen první sérii bych zakázala hodnotit. :-D :-) ()

Lucka07 

všechny recenze uživatele

Z Upířích deníků se odtrhla parta Původních, kteří si jdou svou vlastní cestou v The Originals . Děj se odvíjí svižně, o překvapení tu divák nouzi nemá. Uvidíme, zda se Elijahovi podaří poskládat krvavé střepy rodiny do kupy. Zatím hodnotím ****, uvidíme, co tomu čas přinese. ()

teseth 

všechny recenze uživatele

Původní byly opravdovým kořením TVD a proto jsem rád, že se vydali svým směrem. Jsou dospělejší, proradnější a hlavně daleko méně ukecanější a klišoidní. Doufám, že si tento směr udrží, protože TVD už se pomalu nedá sledovat. ()

xlelusx 

všechny recenze uživatele

Jak často se v seriálovém světě stává, že ti samí producenti a scénáristi co vymysleli původní seriál, natočí lepší spin-off, než byl původní seriál?! No myslím, že moc často ne. :-) Samozřejmě mám ráda TVD a jako každý fanoušek deníků jsem byla na Originals opravdu zvědavá a musím říct, že splnilo všechny očekávání a snad je i překonalo. Seriál je podle mě skvěle promyšlený a hlavní zápletka, dřívější král (Klaus) versus nynější král (Marcel), když oba dva jsou vlastně záporáci je podle mě skvělá myšlenka. Během dosavadního sledování seriálu se mi několikrát stalo, že jsem nevěděla komu mám fandit jestli Klausovi nebo Marcelovi :-D . Což je podle mě opravdu zvláštní situace. Seriál není jen o milostném trojúhelníku jako jeho starší bratříček, samozřejmě i zde ten milostný trojúhelník zavání, ale scénáristi nám ho tolik nepředhazují, což je příjemná změna. Seriál se ubírá správným směrem a doufám, že mu ta cesta vydrží dlouho, podle mého má velký potenciál. Nejoblíbenější postavy: Klaus, Davina, Rebekah Nejoblíbenější epizody: (moc epizod zatím není) S01E01, S01E02, S01E04, S01E05 ()

TINaMA 

všechny recenze uživatele

The Originals si podle mého názoru vzali z TDV to nejlepší pro fandy upírského a jiného nadpřirozeného dovádění s velkou dávkou hororového naturalismu, který ale není směšný. Naštěstí zde není slaboduché románkování několika milostných trojúhelníků a v ději jde spíš o moc, touhu, pokrevní pouto, pomstu s láskou a nenávistí všeho druhu. Co musím vyzvednout jsou skvělé herecké výkony (na herce jsem zvědavá v jiných rolích), výbornou hudbu, která atmosféru dokresluje tak, že bych se hned nejradši sbalila a vyrazila do New Orleans a střídmé, ale propracované efekty. Myslím si, že v tomto odvětví hororové fantasy jde o opravdu hodně dobrý kousek. A že už jsem toho viděla. ()

tejuczka 

všechny recenze uživatele

Něco nového, nekonvenčního, a rozhodně lepšího než TVD. Líbí se mi hudba, morbidní vtip, ušlechtilé činy Elijaha a stále stejný Klaus, který však nejspíš už stárne, neboť dost měkne a už není stejný tvrďák jako dřív ve druhé sérii TVD. Škoda, ale i tak dávám prostě 4* !!! ()

Film2 

všechny recenze uživatele

Upírske denníky je pre teenagerov, hlavne o láske a podobných sračkách ako Twilight. Zatiaľ čo spin off The Originals je pre dospelých, je tam 1000x lepší a zaujmavejší dej a je to opak Twilightu. ()

Allein4 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré, mnohem lepší, než The Vampire Diaries. Dalo by se říct, že je to v podstatě to samé, ale "ochuzeno" o sladké scény alá Twilight a hlavně je vcelku nepřehledné, kdo je vlastně kladný, a kdo záporný (vesměs to vypadá, že jsou záporní všichni). A to je velké plus. Konečně žádná teen blbost... ()

Reklama

Reklama