Reklama

Reklama

Původní

(seriál)
  • USA The Originals
Trailer 5
USA, (2013–2018), 65 h 13 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Julie Plec

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Joseph Morgan, Daniel Gillies, Claire Holt, Phoebe Tonkin, Danielle Campbell, Leah Pipes, Charles Michael Davis, Eka Darville, Daniella Pineda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(92)

Obsahy(1)

V tomhle spinoffu Upířích deníků se Mikaelsonovi přestěhují do New Orleans a spojí se s místními čarodějkami, aby mohli zase vládnout městu. (Netflix)

Recenze (113)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production companies: Bonanza Productions, My So-Called Company, Alloy Entertainment, Warner Bros. Television, CBS Television Studios // ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Julie Plec, Michael Narducci | Hudba: Michael Suby | Distribúcia: Warner Bros | Štúdio: My So-Called Comapny, Alloy Entertainment, CBS, WB | Ocenenia: - || Typický ženský scenár, s hromadou dejových zvratov, čoho následkoum je krívajúca motivácia postáv. Nejak to však drží po kope slušný vizuál a nerealisticky dokonale vyzerajúci hlavný predstavitelia. Rozpadávať sa začal skôr môj záujem o ne, už po niekoľkých epizódach, a tak som s Originálmi skončil, pretože neboli dosť originálny ;) 60% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Po pilotu, který byl ještě v rámci TVD jsem se musela přemáhat, abych tomu seriálu dala šanci. Když jsem pak zjistila, že pilot samotného seriálu je opakování té samé epizody z jiné strany, málem mě to znechutilo natolik, že jsem se nechtěla dívat na další díl. Ale asi bych litovala, protože mě to docela strhlo, odhlédla jsem od toho, že bych od Originals očekávala příběh z minulosti a o všech, a taky jsem odhlédla i od toho debilního nápadu s magickým dítětem. Nakonec se mi první půlka série líbila asi tolik, jako první řada TVD, jenže pak Spoiler odešla Rebekah, což mě naštvalo, protože jsem se na to začala dívat víceméně hlavně kvůli téhle postavě konec spoileru. Myslím, že tím utrpěl i seriál, protože zbytek byl o poznání nudnější. Původně jsem vůbec nechtěla koukat na další řadu, ale když obsadili Daniela Sharmana, tak bylo jasno. Druhá řada se mi zatím možná líbí ještě víc než první. Připadá mi to víc zaměřené právě na originální upíry a tak to mělo být od začátku. 4* ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tušila jsem, že tato odnož Vampire Diaries bude o něco horší než samotnéVampire Diaries, takže se mi na to nechtělo moc koukat, ale pak jsem si řekla, že to možná trochu podceňuju, a tak jsem tomu dala šanci. Pravda, v rámci postav mě to bavilo méně než se koukat na Ninu Dobrev a ostatní, navíc mi počáteční díly přišly trochu nudné, ale postupně se to zlepšovalo. První sérii bych dala tak tři hvězdy, určitě ne více. Pořádně mě to chytlo až tak kolem šestého dílu druhé série, takže myslím, že stálo za to vydržet. Teprve druhá série nabízí pořádného nepřítele, objeví se pár nových postav, které stojí za to (oproti Vampire Diaries jsem si tady byla schopná jakž takž oblíbit i Kola Mikaelsona), některé postavy, které zde vystupují od první série, se vám dostanou trošku pod kůži (Davina, Marcel, Josh), no a navíc je podle mého názoru radost koukat na Elijahu, který je v druhé sérii dost "cool a sexy" :D Hayley (Phoebe Tonkin) a její nový druh Jackson (Nathan Parsons) tvoří taky hodně dobrou dvojku. Docela by mě zajímalo, co se bude dít se "zázračným dítětem" a jeho rodinou dál, takže musím uznat, že si mě ve výsledku tento seriál získal. Jen aby to do budoucna v dalších sériích nepřehnali s těmi zvraty a rozumně to ukončili, oproti Vampire Diaries... to by bylo moc fajn, i když tuším, že to není moc pravděpodobné. Aktualizace 10.9.2016 - 3. SÉRIE: Seriál se stále drží dost vysoko. Zvraty v ději jsou prozatím povedené a spíše nečekané, takže se divák nenudí. Na seriálu jsou ovšem nejlepší samotní herci, bez nich by to nebylo ono. Jak Joseph Morgan, tak Daniel Gillies, Phoebe Tonkin a někteří ostatní... všichni mají velké charisma a seriál svými hereckými schopnostmi táhnou. Dokonce i mladá Danielle Campbell se ukázala být herecky dost schopná. Jediná, kdo mi opravdu vadí, je Freya (Riley Voelkel), ale to bude spíš možná tou postavou než samotnou herečkou. Jsem zvědavá na pokračování. Aktualizace 27.8.2017 - 4. SÉRIE: Série je tentokrát téměř o polovinu kratší, což je fajn, protože jinak myslím, že by příběh postrádal spád. Celkově jde totiž o slabší sérii, kde se tvůrci znovu vytasili s novou "neporazitelnou" záporačkou, ale upřímně... začíná to být trošku nuda. Na druhou stranu ale konec série dává tušit zajímavé a nestandardní pokračování, tak uvidíme, jestli tvůrci naplno využijí nově nastavený potenciál. ~(3,8)~ ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Seriál skvěle začal a první série ještě lépe skončila. Sice to po odchodu Rebekah vypadalo všelijak, ale finále vše vynahradilo. Mikaelson Family je prostě perfektní. Edit. Druhá série dokázala tu první překonat o pár koňských délek. První série měla především problém v tom, že se tam začalo odvíjet až moc hlavních linek. Druhá série se tohoto dokázala vyvarovat a naservírovala jich méně, které navíc plynule přecházely jedna v druhou. Velké plus vidím především v tom, že jsme se tentokrát víceméně dočkali celé Mikaelson Family. Jinak série dokázala zachovat všechno dobré, co bylo na sérii první a vyvarovat se jejích chyb. Jen tak dál. Edit. Třetí série je o malinko horší než druhá, ale stále se jedná o jeden z nejlepších seriálů, které sleduji. Série byla skvěle rozehraná, ale poněkud trpěla střídáním nepřátel, přičemž ten hlavní měl nakonec docela málo prostoru. A obě zemřelé postavy mi budou opravdu chybět. Série 1 - 88 % Série 2 - 100 % Série 3 - 92 % ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Na spin-off mám rovnaký názor, ako na TVD. Seriál s Originals sa zdá byť ako konečne niečo dobré z TVD, ale keďže to má v rukách Julie Plec, tak aj v spin-offe, samozrejme, musela trepať otravné love-story, ktoré z toho robia ďalší corny series pre teen-girls. Prvá a pól epizódy, pohoda. Ostatok, trápne. (btw. ale na Phoebe Tonkin sa dobre pozerá. Joseph Morgan ma so svojim prízvukom už prešiel) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Rodinka Původních upírů v určité chvíli nakopla tehdy už skomírající děj Upířích deníků a není divu, že dostala i vlastní spin-off, na který jsem se i poměrně těšil. Jak Klaus, tak Elijah jsou zajímavě napsané a výborně zahrané postavy, avšak The Originals selhává přesně v tom, v čem v posledních sériích selhává i původní seriál - děj. Ačkoli je The Originals o něco dospělejší, je to vesměs to samé v bledě modrém. Máme tu město, tentokrát ne fiktivní maloměsto jako Mystic Falls, ale rovnou New Orleans, které vytváří pro seriál velice atraktivní prostředí. Máme tu také tři frakce, které se přetahují o místní nadvládu a to (nečekaně) upíry, vlkodlaky a čarodějky. A o tom je celý The Originals. Neustálé intriky, přetvářky, zrady, skrytá zloba a láska v momentech, kdy to divák nečeká. Nemůžu si pomoct, ale dějově se mi to jeví jako děsně nevýrazné a chaotické, není moc komu fandit a že by příběh někam směřoval, to se taky říct nedá. Závěr série trochu něco naznačil, ale jestli se v druhé sérii dějová linka nezačne trochu hýbat, tak pochybuju, že ji vůbec dosleduju. Už první série mi zabrala skoro 2 roky. Hodnocení série: 2/5 ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po druhé epizodě. A super. TVD sice sleduju taky, ale spíš už jen tak ze zvyku. Tohle je mnohem lepší, je to krásné prostředí, a skvělé postavy ... ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Zatím seriál na slušné úrovni. A nejen proto, že mám slabost pro Niklause a jeho britský přízvuk. Jde o to, že v Upířích denících se vše točí kolem teen lásky, rozchodů a zase lásky a mezitím se něco děje. Ale v The Originals jde o víc. Má to děj, má to zápletky a vážně se na to koukáte s napětím a očekáváním, co bude dál. Je blbost to srovnávat s Deníky, ale je to tak, Původní jsou prostě vyšší úroveň. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Zatím to vypadá zajímavě, možná i zajímavěji, než pátá serie Upířích deníků. Jsem zvědavá co se z toho vyklube. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Z Upířích deníků jsem neviděl ani jeden díl, ale The Originals mě zaujali. Děj je dost přeplácaný, některé postavy jsou tu navíc, ale seriál umí být napínavý, mytologie je propracovaná, pár "hrdinů" zajímavých a bonus v podobě nekompromisní brutality také neuškodí. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Spíše zbytečný spin-off k TVD, který se může v dalších sériích trochu rozvinout a zlepšit. Celé se to odehrává v New Orleans, kde se celou řadu poštěkují mezi sebou skupinky upírů, čarodějek, vlkodlaků a původní trojky. Prakticky tady není žádná dobrá a zlá strana, sympťáků a zároveň nesnesitelných tu může být celá řada. Chtělo by to nějaký pořádný příběh. Sledoval jsem především díky krásné Phoebe Tonkin. (hodnocení za 1. - 5. sérii - konec) ()

Jolinar 

všechny recenze uživatele

Intriky, manipulace, boje o moc,... a tak pořád dokola. The Originals (Původní) jsou seriálem, který svišti, který toho v každém dílu nabízí hrozně moc (dějové zvraty, nové informace, hodně postav, atd.) Skoro bych řekla, že by zasloužil nějaké "vložky" :) třeba víc milostných linií nebo občasné zamyšlení jaké to je být nesmrtelným hybridem. Takové tempo s sebou totiž přináší nevěrohodnost postav a jejich vztahů, totiž: když se rychle střídá jejich láska s nevraživostí, prostě jím pak už moc nevěřím, že za něčím nebo za někým doopravdy stojí, že se to zase rychle nezmění. Ale oceňuju, že každá postava, její chování a činy mají svoje pozadí, důvod a propracovanou historii. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

tento seriál odhalil super trik, aby diváci nepoznali, že herci neumí hrát. neuhádnete, o co jde!  ano, hrají v takové tmě, že tam nic není vidět. big brain move, ale moc to nepomohlo. seriály od CW jsou děs, pokud vám teda není 10. ()

Reklama

Reklama