Reklama

Reklama

Původní

(seriál)
  • USA The Originals
Trailer 4
USA, (2013–2018), 65 h 13 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Julie Plec

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Joseph Morgan, Daniel Gillies, Claire Holt, Phoebe Tonkin, Danielle Campbell, Leah Pipes, Charles Michael Davis, Eka Darville, Daniella Pineda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(92)

Obsahy(1)

V tomhle spinoffu Upířích deníků se Mikaelsonovi přestěhují do New Orleans a spojí se s místními čarodějkami, aby mohli zase vládnout městu. (Netflix)

Recenze uživatele Tom10000 k tomuto seriálu (97)

Původní (2013) 

Celkové hodnocení seriálu: Musím konstatovat, že lepší seriál na téma upíři, vlkodlaci a čarodějové jsem ještě neviděl. Celých pět sérií bych si bez váhání zopakoval ještě jednou. Postavy Klause, Elijaha a Hayley se mi dostaly pod kůži, a nejenom ony. I samotný herec Klause Joseph Morgan a herečka Hayley Phoebe Tonkin, i přes ne příliš rolí v dalších filmech, mi doslova přirostly k srdci. Kéž by třeba ještě existovaly další série, bez váhání bych je zhlédl, i přes případné klesající hodnocení, což by se zajisté stalo. Když vyšvihnu nejlepší scény, tak zajisté okamžik, kdy se Hayley zamilovala do Elijaha, když ho poprvé políbila a když se s ním, ač, myslím, jen jednou, vyspala. Rovněž moment, kdy se Klausovi a Hayley narodila Hope, mne nadchlo. I přesto, že podmínky narození byly příšerné, zvláště, když Halyey "zemřela". Moment, kdy Halyey zemřela nadobro, mne velmi rozčílilo. Změnilo mi to pohled na celý zbytek seriálu, její nepřítomnost mi zde velmi chyběla. Zbytek posuzujte sami, já tvrdím jednoznačně: nejlepší seriál všech dob. 100 procent, 5 hvězd. Neváhejte a zhlédněte! ()

Série 1 (2013) (S01) 

1. série z pěti. Velmi se mi líbila. seznámíme se se všemi postavami, jimž nebylo dopřáno tolik prostoru v The Vampire Diaries, od Klause, Rebeku, přes Hayley a Elijaha až po mnohé další, od Marcela, přes Davinu a Cammille až po jejího strýce Kierana a tak dále. Celou sezónu vede několik témat: boj o New Orleans, snaha Klause získat ho zpět i přes vážná rizika, počínaje neshodami v rodině konče prolití krve. Do všeho se zapojuje i zakořeněná nenávist čarodějek a upírů, později i vlkodlaků. Hayley je těhotná a hledá něco o svých rodičích. Pomalu se začne zamilovávat do Elijaha, když ale najde své rodinné kořeny a seznámí se se svým "snoubencem" Jacksonem, začne se jí zamlouvat i on a celá její smečka, jíž je královnou. Začne si zvykat na svůj nový život, zatímco ten klausův se hroutí. I když získal své město zpět, Marcel stále touží získat ho zpět. Navíc, rodina Mikaelsonů se vážně pohádá a Rebeka konečně získá svobodu. Klausova šílenost nezná mezí, i přesto se k němu Elijah přidává na klikaté cestě vlády nad městem. Cammille, neteř strýce Kierana, jež je knězem a blízkým přítelem Marcela, se stane jedním z hlavních bodů Klausova života. Velmi se mu líbí a touží, aby zůstala v bezpečí. když ale čarodějky uřknou Kierana, jde do tuhého. Davina, mocná čarodějka v péči Markuse, také na sebe nedá dlouho čekat. V mnoha dílech se seznamujeme se Sklizní, to ale nebudu rozvádět. Série postupně končí narozením Hope, chvilkovou smrtí Hayley a mnoha ze strany vlkodlaků i upírů. Klaus se nakonec s Marcelem smíří. Hayley je nucena své dítě předat do Rebečiny péče a vydávat ho za mrtvou. Dozvíme se jeho jméno: Hope. Dcera Hayley a Klause. Vztrah mezi Hayley a Elijahem vyústí i v první líbíní následované druhým. 95 - 100 procent. Velmi zdařilá série. Je dobré vidět mé oblíbené postavy i nadále. Phoebe Tonkin se ukázala jako dobrá herečka i zde, nikoli pouze v seriálu Tajemství kruhu coby Faye Chamberlainová, dospívající čarodějka. Doporučuji a těším se na další čtyři série. ()

Vždy a navždy (2013) (S01E01) 

1.díl celého seriálu. Klaus rozjíždí svůj plán na ovládnutí svého města pod Marcelovým vlivem. Prodal mu Elijaha a lstí se ho snaží spolu se svým městem zísat zpět. S Marcelem proměňuje dívku a kluka v upíry, ale předem si z kluka udělá svého poslíčka. Markus se mezitím zamiluje do jisté dívky. Rebekah se snaží nalézt Elijaha a Hayley hledá způsob, jak se osvobodit od dítěte a opustit New Orleans. Nakonec ale možnosti zváží a zůstane. Klausova agresivita vůči Hayley a Rebece roste, když zabijí mnoho Markusových mužů a hrozí jim od něho smrt. Nakonec si ale uvědomí, jak je pro něj dítě i vlčice důležitá. Začne se k Hayley chovat mnohem lépe. Rebekah je unesena Marcelem a seznámí se s mladou, ale velmi mocnou dívkou, jež Markusovi slouží. Davinou. Dokáže ji přinutit zapomenout na svoji polohu. Klaus začne propadat panice, ale souhlasí s Rebečinou pomocí. Markus požádá Davinu o nalezení způsobu k usmrcení původního upíra - Elijaha. 90 procent. ()

Zamotaní ve smutku (2013) (S01E03) 

3.díl. Klaus pomalu rozvrací Markusovo království. Rebeka se mu ve všem snaží pomahát, ačkoliv má i své vlastní zájmy, a mezi nimi je i vysvobození Eljaha. Klaus zmanipuluje Camille, aby se vydala na Markusovu slavnost. Hayley se dozvídá novinky o svém dítěti. Umírá jedna čarodějka a upír blízký Markusovi zabije svého druha. 90 procent. ()

Dívka v New Orleans (2013) (S01E04) 

4.díl. Davina touží zúčastnit se jedné z Markusových slavností, a ten jí to po menší hádce svolí. Klaus použije Camille k rozhovoru s Davinou. Obě dvě se mírně řečeno spřátelí. Hlavní cíl mladé Daviny ale spočívá v jistém klukovi, jenž se jí velmi líbí. Klaus je překvapen chlapcovým nadáním, a díky této Davinině slabosti ji přesvědčí, aby mu zcela podlehla a zůstala oddaná. Již dříve Davina vytáhla dýku z Eljaha, ten se nyní po rozhovoru s Rebekou probouzí. Rebeka vyslechne jeho žádost, jíž je ochrana Hayley. Ta byla přesvědčena čarodějnicí, aby se nechala vyšetřit a zjistila podrobnosti o svém dítěti. Byla to lest, jak ji zabít. Díky vší síle a mrštnosti se zprvu brání, ale ani výpomoc od Rebeky nezabrání střelám z luku. Někdo je ale ochránil. Rebeka se probouzí na místě mezi roztrhanými mrtvolami a brzy se ukáže i Hayley. Hlavní prioritou je ochrana Hayley a získání Eljaha. 95 - 100 procent. ()

Hříšníci a svatí (2013) (S01E05) 

5.díl. Eljah se probudí a ihned započne rozhovor s Davinou. I přes chybějící krev se dokáže pozoruhodně ovládat. Spolu s ní se dohodne na několika podmínkách. On ji naučí kontrolovat svoji magii, když mu pomůže. Dozvídáme se o rituálu, jež učinil Davinu tolik mocnou a způsobil smrt mnohých čarodějek. Klaus se pokouší zdržet Markuse, zatímco Hayley spolu s čarodějnicí, jež je s ní spojená, hledají důvody vraždy dalších čarodějek. Zjistíme, že Agnes proklela knězova syna (či synovce, nevím jistě). Čarodějky plánují zabít Hayley a její dítě novým způsobem. Eljah a Davina se spřátelí. Klaus se snaží dokázat sílu svého postavení. Ejlah se vrací domů. Davina zůstává v podkroví kostela. 90 procent. ()

Ovoce ze zakázaného stromu (2013) (S01E06) 

6.díl. Klaus a Eljah se snaží navzájem udržet mír. Rebeka nechce již být jejich součástí a chystá se odejít. Čarodějka propojená s Hayley je unesena a díky záhadné injekci pociťuje Hayley nevolnosti. Hrozí, že dítě potratí. Všichni se snaží dělat vše pro to, aby přežila. Eljah již dříve donesl Davině kouzlo z knihy jeho a původních matky, a nyní záleží pouze na ni, jestli dítě přežije. Camille podezřívá svoji lhostejnost ke smrti Seana. Markus se dozví část pravdy o Klausově pravém bydlišti. Klaus se neshodne s Camille. Sám se setká s knězem a lidmi, aby je přesvědčil o důležitosti Agnes. Ta je obviněna ze začarování Seana. Eljah slibuje čarodějnici spojené s Hayley, že Agnes jeho bratr neublíží. Sám zabije ji i ostatní. Díky Davině dítě hayley ani ona sama neumírá. Je ale unesena Markusem. Rebekah opouští město, když se dozví tuto novinu. 95 procent. ()

Pouštění žilou (2013) (S01E07) 

7.díl. Tyler unesl Hayley k zátoce, kde se dle něj dříve ukrývali vlkodlaci. Ti prý můžou míti něco společného právě s ní. Zkusí ji přesvědčit na svoji stranu, když z ní vysaje krev a přemění jednoho z vlkodlaků v hybrida. Má závažná podezření, dle něj může Klaus využít její dítě k vytvoření armády hybridů, tak jak již učinil dříve. Klaus s Eljahem se jí pokouší nalézt, i za pomocí čarodějnic. Markus pořádá rvačku. Rovněž se pokouší zlákat Rebeku na svoji stranu, aby mu pomohla zabít Klause. Klaus se porve s Tylerem, ten následně uteče. Když se střetne tváří v tvář s Hayley a Eljahem, dozví se krutou pravdu. Ani jeden z nich ho nepovažuje za svého, Rebekah, Eljah ani Hayley, jež k jeho bratrovi pociťuje náklonnost. Vzdali to s ním. Na oplátku ho Klaus kousne a coby hybrida otráví. Nechá je v zátoce a vrací se domů. Tam požádá Rebeku, aby mu pomohla vypořádat se s Markusem. Ona však nyní zastává jiný názor. 95 procent. ()

Obrácená řeka (2013) (S01E08) 

8.díl. Rebekah se pokusí pomoci Tylerovi, jenž se snaží přesvědčit Klausovy spojence a Markuse na svoji stranu, tj. jednou provždy skoncovat s Klausem. Sám Klaus sepisuje s pomocí Cammille životopis, ona se ale vůči němu postaví. Hayley pečuje v zátoce o Eljaha. Ten sice nezemře, ale pociťuje silné bolesti. Ve vzpomínkách se mu zjevuje dívka, čarodějnice, již miloval před mnoha sty let. Hayley vidí jeho vzpomínky i utrpení, rozhodne se ale u něj zůstat. Sama se seznamuje se záhadnou ženou, jež ji seznámí se svojí rodinnou minulostí. Eljah se brzy uzdraví, vzpomínky ale Hayley zaujmou. Chce mu pomoci. Klaus sám se nechá vlákat do pasti, jež si na něj Markus, Rebekah a jejich tým připravili. Ještě předtím stihne knězi povědět o jeho dceři (neteři?) Cammille a doporučí ji opustit New Orleans. Jeho síla je nesmírná, a tak se po mnoha mrtvolách Markus Klausovi podvolí a předá mu svoje království. Jak ale sám říká, věrnost si rozhodně nezíská. Tváří v tvář Eljahovi a Rebece se jim svěří o svém utrpení, když mu nevěří s jeho záměry s dítětem. To pro něj znamená vše. Přesvědčí alespoň Hayley, aby s ním jela pryč, a nechá Eljaha a Rebeku svému osudu. 95 - 100 procent. ()

Vládnoucí bolest v New Orleans (2013) (S01E09) 

Klaus započíná svoji vládu v New Orleans. Seznámí Hayley a ostatní se svým plánem vyvraždit vlkodlaky v zátoce, kteří se pro vlčici stali novou "rodinou". Ta požádá Eljaha a Rebeku o jejich ochranu. Když se setká s lidskou frakcí, navrhne své požadavky, jež jsou pro lidi zničující. Na oplátku mu zavraždí s pomocí slunce mnoho upírů. Za to zaplatí masovou vraždou. Mimo kněze, ten musí zvolit novou vládu. Eljah a Rebeka zastaví jatka na vlkodlaky, když se náhle dozví o prstenu jejich matky, jenž na sobě měl jeden z nich. Klaus je rozčilen jejich chováním, ale po Eljahově omluvě jim vše odpustí. Sám také vyslechne knězovy žádosti a požádá Cammille o opuštění města. Přitom jí ukáže část své kruté minulosti. Donutí ji na vše zapomenout. Dokud se neukáže Davina a ovlivnění nezruší. Hayley je připravena pomstít se Klausovi, až nastane čas. 95 - 100 procent. ()

Dívky s truhlami (2014) (S01E10) 

10.díl. Koná se slavnostní den v New Orleans. Rebeka při něm vzpomíná na minulost, kdy jisté bohaté pařížanky zachránila před davem mužů. Davině se podaří osvobodit Cammille od Klausova vlivu. Jedna z čarodějek se rozhodne dosáhnout sklizně s pomocí Eljahovy milenky. Zmanipuluje Hayley, aby ho zradila a řekla jí o místě, kde ji pohřbil. Davina předvede všechnu svoji moc na Klausovi, Marcelovi a Eljahovi. I přesto se podaří Klausovi ji otrávit. Díky zásahu od čarodějnice ale ožívá. Její stav se ale náhle začne zhoršovat, když se kosti Eljahovy milenky začnou dostávat nad povrh země. Díky Davininým kresbám Eljah zjistí o své lásce mnohem více, než by si přál. 95 procent. ()

Po mně, potopa (2014) (S01E11) 

11.díl. K vykonání Sklizně je nutné posvěcení kostí mocné čarodějky a vražda Daviny. Té se začíná magie vymykat z rukou. Před její smrtí se projeví čtyři elementy: nejprve země, poté vzduch, následně voda a nakonec oheň. Musí se jednat rychle. Zatímco Davina je ovlivněna sedativy a Marcel ji následně unáší, zjistíme novinku. v těle Eljahovy milenky Celeste není magie. Samotného Eljaha napadne jiné tělo, jeho matky. To musí býti posvěceno na správném místě. Klaus dá radu Hayley, jak na Eljaha. Ten jí poté, co mu prozradí pravdu o jeho lásce, nechce odpustit a vyhýbá se jí. To ji velmi raní a ublíží. Davina je připravena na smrt. Když jí podříznou hrdlo a chystají znovu oživit, nic se nestane. Všechny včetně Daviny umírají nadobro. Markuse to zničí, Klaus je mu oporou. I přes veškerou snahu Hayley nedostane od Eljaha odpuštění. Zjistíme novou věc. Celeste stále žila, jen byla v těle jiné čarodějky. Nyní probudila Starší a magii Daviny přijala za svou. 95 - 100 procent. ()

Tanec z podsvětí (2014) (S01E12) 

12.díl. Ve městě se objevuje staronový nepřítel, jenž ovstal z mrtvých. Dokáže používat magii ze svých obětí. Zmocní se Rebeky a čerpá z ní magii. Takto se plánuje zmocnit všech tří Mikaelsonů. Klaus pobízí upíry, aby proti němu bojovali, ti ale mají strach. Markus se vyhýbá všem problémům a proluví si s Camille. Hayley se svěří Eljahovi se svými teoriemi o Celeste. I Markusovi hrozí smrt, tentokrát ale skutečná. Jen s pomocí Hayleyniné krve může spojení Rebeky a čarodějem přerušeno. Rebeka se uzdraví, Markus přežije. Celeste zabijí mocného čaroděje, jenž se pro ni ochotně obětuje. 90 procent. ()

Půlměsíční město (2014) (S01E13) 

13.díl. Monique se probouzí z mrtvých a přidává se ke skupince čtyř oživlých čarodějů. Celeste plánuje krutou pomstu. Polibkem oslabí Eljaha, skrze svoje spojence, mezi něž patří i Sophie, zastaví Klause a Rebeku nechá zranit vlkodlaky. Hayley se setkává se svojí rodinou, jež se na úplněk promění v lidi. Seznámí se s jistým mužem, jenž měl být jejím snoubencem. Když se na ně chystá útok, Eljah stihne zachránit ji i jejího přítele. Hayley je odhodlaná osvobodit svoji rodinu od prokletí. Cammille a její strýc čelí svým problémům. Kněz je označen a hrozí mu smrt jako Seanovi. Klaus jim nedokáže pomoci, ale pokusí se o to. Tedy, jestli se mu podaří vysvobodit se z muk. 80 procent. ()

Dlouhá cesta z pekla (2014) (S01E14) 

14.díl. Klaus a Rebekah jsou uvězněni v bývalé nemocnici. Cesleste a Genevive je tam hlídají, a snaží se jim co nejvíce znepříjemnit život. Cílem Genevive je ukázat Klausovi pravdu. Propojí jeho mysl s Rebekou, jež velmi trpí po ranáh od vlkodlaků, a ukáže mu minulost. V roce 1919 pracovala spolu s Genevivew v této budově jako sestřička. Spolus ní sjednala coby s čarodějnicí příchod Mikaela do New Orleans, jež celé vypálil na popel a Klause málem zabil. To Rebece neodpustí a pokusí se ji zabít. Genevive mu vyndá z břicha dýku a sama mu ji předá. Elijah a Hayley po nich s Markusem pátrají. Vodítko od Celeste je úspěšně dovede až k bývalé nemocnici. Tam Elijah stihne Klause opět probodnout, když hrozí smrti i Markusovi. 95 procent. ()

Velký Guignol (2014) (S01E15) 

15.díl. Klaus je nyní zcela přesvědčen o svém plánu zavraždit Rebeku. Když z něj Elijah vyndá dýku a požádá o pomoc Cammille, ani ta mu nepomůže. Vypráví ji o minulosti New Orleans v roce 1919, kdy do města přišel jeho otec a vyhnal ho z něj, sám ho přitom málem zabil. Rebeka se dostane na místní hřbitov, kde nyní skončil po provedení kouzla ze strany Celeste uvězněný Elijah. Díky pomoci od Monique Celeste umírá jeho rukou. Markus využívá nynější situace a pokouší se oživit Davinu. V momentu překvapení vraždí i další čarodějnici, Genevive však zabít nestihne. Davina skutečně ožívá. Střet mezi Klausem, Rebekah a Elijahem je nevyhnutelný. Hayley dostane od Celeste, ještě než zemře, nápoj pro osvobození vlkodlaků od jejího prokletí. Elijah má na výběr, když ho Hayley ukradne z podezření na Celeste. Buď jí ho nedá a ponese na sobě navždy její nenávist, či jí ho dá, ale riskuje tím její svobodu bez Mikaelsonů, tedy i jeho. Nakonec jí lektvar předá. 95 procent. ()

Sbohem, Storryville (2014) (S01E16) 

16.díl. Rebekah a Eljah vzpomínají na společné rané dětství spolu s jejich otcem a Klausem. Toho se stále snaží přesvědčit, aby nečinil hlouposti. Vedený svým šílenstvím, nehodlá ustoupit.Když se však dotknou citlivého téma, tj. spojenosti mezi ním a jejich otcem, dojde mu trpělivost a odvaha. Probodne dýkou Elijaha, ale poté zaváhá a Rebeku bodne kůlem z bílého dubu. Nezasáhne však srdce, a proto zůstane živá. Následně probírají své možnosti. Rebeka dostává svobodu a s Elijahovou pomocí se Klaus vrací na post krále New Orleans. Davina cítí po opětovném žití beznaděj, a nikdo jí nedokáže pomoci. Žádost Markuse o uvolnění kouzla obklopujícího hřbitov sice u Genevive projde, ne však zrušení kouzla na Cammillině strýci. Rebekah odjíždí z New Orleans. Elijah ukazuje svoji temnější stránku, z čehož si od Klause zaslouží uznání. Rebekah se setká s Hayley a požádá ji, aby si dávala na Klause pozor. Zároveň doufá, že jeho šílenost a psychopatický strach vyléčí jeho a Hayleynino dítě. 95 - 100 procent. ()

Měsíc nad Bourbon Street (2014) (S01E17) 

17.díl. Elijah se snaží sjednotit všechny frakce a utvořit tak určitý mír. Jelikož se stav kněze, zástupce lidské frakce zhoršuje, dosadí se do jeho pozice jistá svůdná žena. Tu nakonec Elijah po nátlaku přijme. Hayley se dozví o summitu pořádaného Elijahem bez přítomnosti vlkodlaků až po jisté době. Celá vzteklá přijde do domu původních a ptá se Elijaha na důvod odmítnutí vlkodlaků. Ten je jasný: nechce situaci ještě zhoršit. To mu však neprojde. Buď je přijme, nebo na sobě ponese její a ostatních hněv. Na radu Klause uspořádá párty, kde se všichni sejdou. Neshody však stále převládají, až nakonec Elijah hodlá zabít vlkodlaka a Hayleynin přítel jednoho z uupírů. Je zřetelně vidět, jak je Elijah rozzuřen z přítomnosti někoho, komu se Hayley líbí jako jemu samého a ona ho příjimá. Zároveň s nimi zůstala v zátoce, a, což Elijah předpokládal, zanevřela na něho i ostatní. Z toho je velmi rozladěn. Když Hayley sjedná mír, dohodnou se všichni na zavedení nových zákonů. I přese vše, co se stalo, je Klaus zcela soustředěn na své malířské dílo New Orleansu i na Genevive, jeho novou lásku. Cammille má strach o svého strýce. Setkání s Markusem ji zlepší náladu a vyspí se s ním. jejímu strýci již není údajně pomoci. Davinu trápí Monique, jež po ní žádá opětovné používání svých schopností. Davinini předci ji zcela šokovali a vystrašili. Až díky radě svého přítele ji začne opět používat. Hayley se vrací do zátoky za vlkodlaky a utužuje vztah se svým přítelem. Markus chystá pomstu. 95 procent. ()

Velké nesnáze (2014) (S01E18) 

18.díl. Koná se slavnost, na kterou Elijah všechny zve. I přes prvopočáteční nesouhlas ze strany vlkodlaků, tedy Hayley, nakonec přichází i oni. Marcel plánuje pomstu, a tak s pomocí lidí, jež ovládl, rozežene slavnost s pomocí krvechtivých upírů. Přežije jen málokdo z pozvaných lidí. Klaus se pohádá s Genevive a ta mu odepře pomoc Cammille. Davině dá dárek v podobě kouzla na stvoření deního prstenu pro její ho přítele. Elijah zabije Markusova společníka na znamení výhružky. Elijah se s Klausem pohádá ohledně Hayley a bratrova dítěte. Sám se svěří o svém potlačení citů vůči ní. Při pohledu na to, jak je šťastná, se se vším Elijah smíří a nechá ji na pokoji. Cammille je zdrcená Klausovou zprávou o jejím strýci, a sám Klaus hrozí před ní smrtí Marcela. Ví, že s ní spal. Monique se dozví, že předci již nechtějí smrt genevive, ale Klausova nenarozeného dítěte. 90 - 95 procent. ()

Ostražitá Smrt (2014) (S01E19) 

19.díl. V zátoce dojde k explozi, když tam přijede jakýsi sebeatentátník na motorce. Jen s pomocí Elijaha není zrozsah škod příliš vysoký. Hayley je rozhodnuta pomstít se a vyrazí za Marcelem. Ten je v tom ale nevinně. Mezitím je v jejím novém domově rozmístěno mnoho bomb a dojde k dalším výbuchům. Opět zasáhne Elijah, ale mrtvých je nyní mnohem více. Oliver je rozhodnut převzít v Hayleynině nepřítomnosti vůdčí pozici. Sám se před Eve přizná ke všemu, co provedl, ale neví, jak k tomu byl přinucen. Aby se o jeho provinění nikdo nedozvěděl, Eve zavraždí. Hayley se vrací domů a vidí, co se stalo: Oliver si na svoji stranu získal drtivou většinu vlkodlaků. Klaus pomáhá Cami s Kieranem. Ten pomalu umírá, a Cami se mu snaží pomoci skrze šokovou terapii. Ta ale nepomáhá. V záchvatu zoufalství požádá Klause, aby ho proměnil v upíra. I přesto, kletba není zlomena a po dramatu mezi Kieranem a Cami ho musí Klaus zabít. Markus přemýšlí nad budoucností města. Klaus se přidává na Elijahovu stranu v blížící se válce. 95 procent. ()

Reklama

Reklama