Reklama

Reklama

No Exit

(amatérský film)
Krátkometrážní / Drama / Psychologický
Česko, 2012, 6 min

Režie:

Filip Kilián

Obsahy(1)

Krátký amatérský film plný symboliky. Film pojednává o světových problémech a jejich otázkou, která by nám neměla být lhostejnou. Když mladík vstoupí do tunelu, spozoruje několik sedících postav. Každá je symbolem nějakého světového problému. Hrdina se rozhodne přispět, ale má jen jedinou minci.. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Technicky hodně dobrý, na úrovni, čemuž asi hodně pomohlo, že tvůrce nepoužil ni dialogu, ni zvuku okolí a jen hudby, což je dobře, protože ozvučení bývá nejslabší stránka amatérských filmů, jenže... Proč ta doslovnost, proč nebylo ponecháno něco fantasii, proč nebyl použit ani náznakem černý humor, který by určitě pomohl, protože takhle to vypadá jenom jako snaha o to vybrat co nejvíc populární téma, ale s tím, že postrádá jakoukoli hloubku a navíc nechutně drze pase po emocích hůř, než Kolumbijská telenovela a spamózní emaily s vybíjením tuleňátek dohromady. Zbytečnej patos ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Filip Kilián dokázal, že Karel Höger měl pravdu, když říkal, že brečet umí každý šmírák. Tvůrce vysvětlil i pro blbý, o čem film bude, pak o tom nebyl. Filipe Kiliáne, symbolika není to, že někomu řeknu: "dávej pozor, budou tam symboly", pak mu "symboly" napíšu na papír a pro jistotu každý papír několikrát ukážu. Jediný symbol, který bych dokázala ocenit, je ten, který tvůrce určitě nezamýšlel. Nechtěně, leč precizně, vystihl vztah lidstva k jeho problémům: umíme je pojmenovat, v případě potřeby napsat, umíme na ně vybrat peníze, ale neumíme je řešit, mlčky vybíráme peníze, které se k problémům stejně nakonec nedostanou. ()

adam7 

všechny recenze uživatele

Super dielo, kde mi žiaden element neprekážal, čo je pri amatérskych filmoch skôr rarita. Dobrá dĺžka, tak akurát. ()

Allica 

všechny recenze uživatele

Hodně věcí je tu ještě v plénkách. Kamera tu nefunguje jako nástroj pro dobré záběry ale jenom jako zprostředkovatel "děje", který je spíš ilustrací/karikaturou a nikomu to asi nic nedá. Je to především typický námět pro mladší tvůrce - film k "zamyšlení". Ale to jsou začátky. ()

Reklama

Reklama