Reklama

Reklama

Série(7) / Epizody(44)

Obsahy(1)

S pomocou najnovších vedeckých technológií sa vám autori tejto série pokúsia priblížiť a odhaliť tajomstvá, ukryté po stáročia, či tisícročia, Tajomstvá pokladov, objektov, budov, ktoré sa dodnes archeológom nepodarilo rozlúštiť. Autori filmu sa vybrali za odkrývaním tajomstiev pokladov spolu so serióznymi bádfateľmi: archeológmi, historikmi, vedcami a pri hľadaní odpovedí nenechali nepovšimnutý žiaden detail. (STV)

(více)

Recenze (7)

sator odpad!

všechny recenze uživatele

Hlavním smyslem pořadu je vše demýtizovat a přesvědčit diváka že všemu rozumíme ...nejsou žádné otázky, jen odpovědi a ty je třeba vtlouci do hlav......je třeba kopat do posledního dechu za mrtvé paradigma současné vědy... Viděl Tajemství Petry... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Viděn díl Manželka Ježíše Krista. Velký humbuk vznikl kolem papyru, který odhaluje, že Ježíš Kristus mohl být ženatý s Marie Magdalskou. Tři vědci, kteří papyrus zkoumali, věří jeho pravosti, další se vyjadřují, že je to jasný falsifikát. Je mi to srdečně úplně jedno, důležitá je víra a ne to, zda byl či nebyl Ježíš ženatý. Poutavě vyprávěný dokument. Hudba: Lou Pomanti ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Díl Manželka Ježíše Krista (na ČT Ježíšova žena?): Zajímavý, ale trochu bulvárně zpracovaný dokument. Představuje sice méně známé historické křesťanské dokumenty, jako je evangelium Filipovo nebo Máří Magdaleny, a přichází se zajímavou myšlenkou významného postavení Máří Magdaleny mezi Ježíšovými apoštoly (které by šlo přirovnat ke vztahu sv. Františka z Assisi a sv. Kláry)... ale bulvární rovina plná nepodložených, ale o to silnějších závěrů o Ježíšově manželství a sice v principu hezká, ale bohužel až příliš genderově vnucovaná rovina o roli žen mezi prvními křesťany hodně ničila celkový dojem. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím průměrně, neviděl jsem všechny díly, někdy vata, někdy celkem zajímavé. Tak např. díl Text na turínském plátně - je to taková pro laika zajímavá podívaná, jakými různými metodami zle zkoupat a prokazovat stáří a pravost. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní seriál je vhodný nejen do hodin dějepisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o různých momentech v historii lidstva. Jedná se o méně zdařilý projekt. ()

Reklama

Reklama