Reklama

Reklama

Adios Django

  • Česko Django 2: Texas, Adios (více)
Trailer

VOD (1)

Prašná mexická pustina a v ní dva bratři, kteří se ženou za pomstou... Drsný pistolník Burt Sullivan (Franco Nero) opouští post šerifa a vydává se s mladším bratrem do Mexika najít muže jménem Cisco, který před mnoha lety zabil jeho otce. Společně dorazí do malého městečka, ochromeného strachem z Cisca, který tu vlastní veškerou půdu. Burt spojí síly s místními obyvateli, aby Cisca zastavil a přivedl zpět do Texasu, kde ho čeká trest. Je tu však jedno tajemství, o kterém ani jeden z bratrů netuší… Italsko-španělský western je další z řady filmů, které si po velkém úspěchu původního Corbucciho Djanga vypůjčily do názvu toto jméno, aby profitovaly z jeho popularity. Z filmu s původním názvem Texas, adios tak německý distributor udělal Django: der Rächer (Mstitel Django) a tato podoba ovlivnila i název české verze. Příběh sám nemá s původním Djangem nic společného – tedy kromě představitele hlavního hrdiny Franca Nera s jeho poznávacím znamením: ocelově modrým pohledem. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších špageťáckych westernov. Rýdza "prašno-mexická" atmosféra, solídny príbeh, vysoká hustota dobre natočených prestreliek, nuž a samozrejme výborný Franco Nero. Samozrejme to nemá nič spoločné s originálnym Djangom, to len Američania po úspechu pištoľníka s truhlou premenovávali každú taliansku kovbojku na "Django niečo"... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Anglický a český dabing, čert a diabol. To mi veru na zážitku nepridalo a len to umocnilo občasné hluché miesta. Vďaka Nerovi, ktorý je dokonalým stelesnením zákona a aj toho najhoršieho zločinca ušetrí, aby si odpikal svoj trest, však film šlape bez problémov. Krásna ústredná melancholická melódia tomu dáva potrebnú osudovú atmosféru. (7/10) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to spíš omylem, protože to běželo v televizi po fotbale a po pravdě řečeno od začátku jsem se do toho filmu nemohl dostat. Nero pro mě má určitý charizma, ale spíš až když byl starší v pozdějších rolích. Jinak prostě divnej film nevím ani co víc k tomu psát. Potvrdilo se mi, že tyhle Evropský špagety Westerny nejsou pro mě a proto se jim vyhýbám. Tady jsem udělal výjimku, ale nebylo to dobrý rozhodnutí.25% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nemohu dát vyšší hodnocení, jelikož způsob, kterým je tento western líčen, nemám rád. Spaghetti westerny jsou sice fajn, ovšem pokud jde o ryze italskou (popř. též italsko-španělskou) produkci, tak v sobě nesou něco, co mi není dvakrát sympatické (x Hodný, zlý a ošklivý; Tenkrát na západě). Možná byla z moji strany chyba, že jsem před tímto filmem viděl Maršála Johna Waynea, který je zpracováním (pravda-je to klasický western, nikoli spaghetti, ovšem o to nejde), kvalitou i příběhem někde jinde. Abych ale Adios Django (při pohledu na originální název nechápu, kde se vzal tento) jen nekritizoval, tak musím vyzdvihnout hudbu, Franca Nera a nakonec i nevšední děj, resp. ono velké překvapení, které oba bratry čeká. Samotný závěr jsem takto nepředvídal, tudíž 3* jsou sice maximum, které mohu dát, ovšem mají svůj stálý lesk. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Film porušuje základní pravidlo žánru - chybí mu humor. Postavit vedle sebe dva bratry, z nichž jeden celý film lítá jako debilní poděs a druhý šestiraňákem zmůže, aniž hne brvou, tolik, co za druhé světové nedokázalo ani kulometné hnízdo, je sice možné, ale nesmím se při tom tvářit, že to beru vážně. Jestli se po mně chce, abych pocitově s těmi hochy soucítil a prožíval jejich trable, tak je mi líto, ale já jsem je v tom nechal. Proč nejdu v hodnocení ještě níž, je proto, že herci dělali co mohli a co ji m scénárista a režisér nepokazili, že to má pěknou muziku a že mám pro western slabost. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Ač to podle názvu vypadá na pokračování Djanga, není tomu tak. Jedná se o úplně jiný příběh ale zabavit se u toho i tak dalo dobře a to i přes to, že Django ze stejného roku se mi líbil o něco více. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhloupějších dějů spaghetti westernu. Nemá to ani ironii, nadsázku (o romantice či myšlence ani nemluvě, neb ty ve spaghetti nikdo nečeká), jenom absurdní děj. Např. dva kopou hrob a stojí zády k tlupě banditů, kteří jim to kopání přikázali a míří na ně zbraněmi - otočí se, a postřílejí ty bandity jako vrabce. Kdyby to měla být komedie, či aspoň ironická nadsázka - ale tohle je moc...A to je tu takových hloupostí víc (český dabing tomu vůbec nepřidal, spíš naopak: Pavel Soukup, to je za trest...). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Až na ten začátek, který mi přišel tak trochu navíc, ale zřejmě bylo záměrem Sullivana hned zpočátku ukázat jako řádného drsoně, jsem byl vtažen do sice jednoduché ždímačky emocí, ale přesně takhle to mám rád. Až melodramatický příběh o pomstě, kde postavy kupodivu nejsou tak černobílé, jak tomu často bývá, mají svůj příběh a díky tomu jsou i daleko životnější. Franco Nero teda ani ne, to zas bylo prostě ocelové modroočko ( to nebyla výtka, zase mi chutnal:), ale především záporné postavy Cisco Delgado ( José Suaréz, není tady uveden) a Miguel Alcalde ( Livio Lorenzon) se povedly. Akční stránku Baldi zvládl taky na jedničku, exteriéry nádherné a těch pár objevivších ( a umírajících, že by sexista ?:) se děv bylo řádně lepých a já si dovolím bez uzardění napálit plný počet. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Sullivan oproti DJANGOVI neťahá truhlu, nie je vychcaný a nikto mu nezláme obe ruky. Napriek absencii takýchto vychytáviek sa jedná o značne lepší film než Corbucciho (s ktorým nemá nič spoločné, rovnako ako v s Texas, addio s Terencom Hillom). Priamočiara cesta za pomstou, povstalci v Mexiku, množstvo bitiek a prestreliek... Nebyť jednej fakt dementnej scény, kde si hlavný záporák spytuje svedomie (a v predošlom vstupe umlátil chlapa pažbou pištole kvôli pozemkom), bol by som vrcholne spokojný. Snaha o originálny prístup k väčšine záporákov nevyšla na sto percent... Ako poctivý chlapský špageťák, ide o dobre odvedenú robotu... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Místy tou drsností až legrační, ale i tak, wow... Nero, přestřelky, skvělá hudba... osobně mě to bavilo víc než skutečný Django. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Na tyhle špagety předstírající, že jsou burger, už dávno padl prach. Je tam pár trapných bitek a naivní zápletka. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Takový klasický průměrný italský western. Každých deset minut přestřelka nebo bitka - to rozmezí se ke konci pořád zkracuje. V hlavní roli Franco Nero, pro kterého to byl v tomto roce již třetí western. V podstatě ztráta času. Dell´Acqua hraje postavu, kterou prostě zahrát nedokáže (přece jen je akrobat a ne herec). Takže kromě krajiny, hudby, Nera, Pistilliho a Livio Lorenzona jako mexického pistolníka tady v podstatě žádné klady nejsou. Sám režisér Baldi na tohle v dokumentu The Spaghetti west nevzpomínal nejlíp. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Průměrná kovbojka, která má vzdor jednomu z alternativních názvů s Djangem společného jen pramálo. Předně jí chybí přesvědčivě napsaný příběh: bezpočet nelogičností se sice vysvětlí porůznu troušenými pointami, přesto podezíravý divák nestačí zvedat obočí. Dále: oba bratři působí jako loutky – ani jejich vztah ani pohyb po světě nemá hloubku a opravdovost. Jako střílejí sice přesně, ale nahodile, zrovna tak nazdařbůh žijí a tratí. Za moc nestojí ani hudba a mexickou atmosféru navozují spíše různé „exotismy“ než bystře vnímaná krajina. ()

erl 

všechny recenze uživatele

I přes mou obrovskou náklonnost ke Spaghetti žánru a herectví Franca Nera nejsem schopen jít s hodnocením nad průměr jelikož je snímek místy až příliš protkán amatérskými scénami. Režisér Baldi který se o dva roky vytáhnul s vynikajícím Preparati la bara! zde jakoby zápasil s vlastními schopnostmi. Ale naštěstí Franco odvádí svůj standard a celé to táhne prakticky sám. A titulní song mám již dávno zadřenej pod kůží protože je prostě krásný. Ale přesto ***... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn príbeh. Podobných o pomste je dosť, no nečakané odhalenie všetko mení a film preto nie je len o súbojoch, avšak masakrom sa nevyhýba a koniec je preto zaujímavý, no ani ten nie je štandardný. Film obsahuje aj jednu strategickú masovú akciu a mne padol celkom dobre, aspoň tých póz tu bolo menej. Síce to nemá tak dobrú hudbu, ale pre mňa to zachraňuje v mnohom Franco Nero. Podľa mňa oproti iným westernom je tento dosť podcenený, no nie nadhodnotený, to skôr iné sú nadhodnotené, ale tak každý má nejaký vkus a výsledný potom vidíme napríklad tu na takýchto stránkach. Takže fajn priemerné dielko na horúce popoludnie. ()

Reklama

Reklama