Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

Foox 

všechny recenze uživatele

S velkou nadsázkou lze říci, že druhý díl Babovřesek trpí nedostatky klasických trilogiových dvojek, kde se nic moc neděje a jedná se pouze o mezičlánek do pořádného finále. Ale po pravdě, jestli se vám líbil první díl, nejspíš žádné zklamání nečekejte, jen o dost slabší navnadění na ten poslední. To samé platí samozřejmě i naopak pro "nefanoušky", slušně řečeno. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Babovredy 2 maju svoj rok vzniku 2014, a teda hned rok po premiere prveho dielu. Film ma uz znesitelnejsich 110 minut oproti vyse dvojhodinovej prvej casti. Zaroven sa pekne pokracuje v duchu nostalgie za juhoceskou trilogiou Slunce, Seno, akurat Babovredy 2 su zasadene do modernejsieho havu reality juhoceskeho vidieka rokov 2013 a 2014. Celkovo mozno povedat, ze to je asi vsetko o filme, cesky film dnes uz prakticky nema nosnu temu : tocia sa len umele pokracovania ako Dedictvi 2 s tragickym Bohusom Stejskalom alebo rovnako tragicky Bony a Klid 2. Zatial co vsak prve Babovresky videlo 600 000 divakov v Ceskej Republike, a cca 250 - 300 tisic v SR, druhy diel uz asi taku navstevnost nebude mat. Ako som uz spominal, trilogia sa nesie na nostalgii za normalizacnou dychavicnou trilogiou Slunce, seno a nesie sa na koncepcii nicnerobenia uprostred leta kdesi v Juznych Cechach. Prichod hokejistov /taktiez uprostred leta/ je maximalne rusivy a samoucelny, herecke vykony vo filme nie su takmer ziadne. Drbna Horackova /Jana Synkova - Mlade Vino, Kalamita/ tiez nevie hrat, skor len kopiruje postavy z normalizacnej trilogie Slunce Seno. Napatie medzi hokejistami a miestnymi je vo filme nulove. Sceny ako "zaminovane okolie" su len samoucelnym vyplachom a maju zaplnit prazdne miesto vo filme. To iste plati pre babku na motorke a na trampoline. Asponze trilogia Babovresky nechce prekrocit medze Strednej Europy, a funguje na oslave prizemneho buranstva a la Slunce Seno. To aspon trochu koresponduje s realiami moderneho ceskeho vidieka. Z filmu ma cosi do seba len navsteva z ministerstva /revizor europskych fondov, ci kto to presne bol/ a vymena farara s dvojzmyselnym menom /Petr Soustal/. 7 % ()

Reklama

MikO_NR_1909 odpad!

všechny recenze uživatele

Fúha, až takúto klientelu (z nhl) som teda nečakal. Málokedy si trúfnem dačo spraviť, v čom nemám dostatočnú kvalifikáciu, ale takúto letnú frašku natočím aj ja. Degenerácia akejkoľvek ľudskej dôstojnosti a povrchné kecy postrádajú dodatočnú poetiku, poéziu, mentalitu národa, tak ako kedysi. Keď film znamenal emócie, inteligenciu, správnu dávku odľahčenia popri poukazovaní na neľahkosti životného údelu. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Všem zúčastněným hokejistům až do odvolání stopka v reprezentaci, byť by to nároďák oslabilo, po ministru Stropnickym žádám okamžitou demisi a odchod z politiky (kua tohle snad ani politik nesmí ne?) a prosím církev o uvalení klatby na Trošku za bolševickou agitku a zároveň bych tomuhle králi všech honimírů zakázal doživotně vstup do všech buzerantskejch barů. Nad jedničkou jsem přivřel oči, ale tohle fakt nejde. Jo a Edinburgh je ve Skotsku. Když už točíte hovadiny, vemte si k nim aspoň atlas. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušně natočená i napsaná letní komedie - nic víc, nic míň. Neherci hrají přiměřeně, příliš to neruší, herci hrají jednoduchý standard pro zábavu. Všem je jasné, že netočí veleumění, ale příběh pro pobavení. Je zde několik dobrých frků (včetně "to je naše planeta" nebo "víš jak tam dneska mají drahé lístky, a zítra ještě dražší?". i minové pole či bába na mopedu pobavily), příběhy se vzájemně prolínají, napětí nijak drastické, záměny a omyly v rámci oddechového příběhu. V průběhu filmu si nelze nevšimnout odkazů na mnoho českých pohádek v dialozích nebo scénách (včetně vypíchnutého Dnes za peníze-zítra zadarmo), některé scény a zápletky sem připutovaly ze Slunce, seno (jen místo Jiráskové ráno "zpívá" kohout, no), a naváží se to - podle mne zcela spravedlivě - do zkostnatělého myšlení církevních prelátů, kteří si debužírují daleko víc, než je ve filmu ukázané, a jsou od obyčejných lidí daleko víc, než byl jistý Ježíš. Takže za mne mírně nad průměr pohodovka, kterou si rád někdy zas po čase pustím a v klidu se zasměju. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Na začiatku filmu sa jedna z babiek na pionieri namiesto púšťania pohýna stlačením spojky, čo je nereálne. (ČSFD)
  • Kvůli povodním se musely po určitou dobu točit jen záběry z interiérů a na nějakou dobu přerušit natáčení. (TheStitch630)
  • Čtvrtina filmu byla natočena v Žabovřeskách u Českých Budějovic, jeden den pak natáčení probíhalo i v jihočeských Holašovicích, kde se natáčelo u Koloniálu a na horní části návsi. Filmovalo se také v Českých Budějovicích nebo obcích Záboří či Dříteň. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama