Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Recenze (412)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vicemene stejna kvalitativni uroven jako v pripade prvniho dilu. Ze zacatku to tu je jeden for za druhym, u kterejch se da fakt dobre pobavit, ale postupem casu tomu krapet dochazi dech. Nicmene stejne z toho dejchne takova pohodova vesnicka atmosfera, herci jsou sympaticky a hokejisti nejsou tak rusivy, jak jsem se obaval, takze v zasade spokojenost, proste klasickej Troska. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Sprintující drbny mne baví pouze při startování koštěte a abych se s nimi dokázal pořádně pobavit, tak by je ti slavní hokejisti museli minimálně hodinu ostřelovat puky. K tomu sice nedošlo, ale přesto musím ocenit výkon našich hokejových reprezentantů, kteří běhali tak, jakoby to už někdy dělali a jejich herecký projev by dovedl k němému úžasu i Felliniho. Také musím s obdivem podotknout, že i v dnešní době lze natočit film bez děje, který se pokouší získat divákovu pozornost pouze vtípky různého stylu či úrovně. A já rád nějakou tu hvězdu utrousím za vtipné přenášení cedulí, zhulená štěňátka či pohled církevních elit na prosté lidi. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Panenko skákavá! Jejdanánku! Můj ty skutku! Dvě hodiny naprostého vzduchoprázdna, tedy krom scén věnovaným církvi, které si nejspíš odskočily z nějakého propagandistického opusu Otakara Vávry. Jinak film, který neexistuje. Film, který není. Není to sled trapného humoru a nefungujících vtipů, jde o velké "nic" podávané s až exploatační důsledností. ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele

Kamenak nebo babovresky, na cisle ani nezalezi, vsechno je to stejna zumpa a at si troska rika co chce, a at si to toci treba pro psy, ale zumpou to zustane ()

3DD!3 odpad!

všechny recenze uživatele

Bible antihumoru 2. Prznení českého jazyka. Check. Urážka lidské inteligence. Check. Návod na to jak špatně podvádět? Check. Film sloužící k propagaci(?) lehkých drog. Měli by vysílat po desáté hodině, aby děti nepostihla ani minuta tohoto destilovaného zla. Benchmark pro všechny špatné filmy. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška je rozporuplná postavička československej filmovej tvorby. Režisér, ktorý má svoj charakteristický rukopis, ktorý však mnohým filmovým kritikom nesmierne vadí, ale na druhej strane si získal pomerne výrazné sympatie bežného, jednoduchého diváka. Ja som ku jeho tvorbe hodne zhovievavý, nezatracujem jeho snímky, vždy sa snažím im dať šancu a v kľude si ich pozriem. Väčšinou však zostanem sklamaný. Tak tomu bolo i v prípade snímku "Babovřesky", ktorý pán Troška natočil v roku 2013. No nebol som len sklamaný, ale doslova som bol znechutený z tých trapností, ktoré som tam videl. Bol to odpad! No a ja blázon, som si potom pozrel aj volné pokračovanie, i keď som vedel, že "Babovřesky 2" budú taký istý odpad! ()

Ded@M@tes odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tak trapnej film neviděl, vše je tak přehnaně hnané až za hranici trapnosti, možná ještě dál, až mne bolí krk z neustálého kroucení hlavou. Prostě tupé pokračování finančně úspěšné komedie. ( Hodnocení: 0/10 ) ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé ano! Slavnostně vám oznamujeme, že Wacoslavovi1 definitivně jeblo! Mno ožrali a zhulili jsme se z kámošem jak dobytek, že ani prasata pro nás nejsou adekvátním označením a pod vlivem chlastu a thc jsme vyrazili na tento BIG HIT bohužel ani přes značnou hladinu návykových látek v krvi nás jaksi tento filmový potrat nedokázal zabavit. Bylo to dokonce tak neskutečně ubohý, že jsem zhruba tak půlhodiny před koncem odpadnul a tak jsou pro mě finálová slova tohoto bijáku následující : Ty vole Wáco vstávej už to skončilo! Každopádně kdo chce vidět odpad hošku, ať podpoří pana Trošku! No kurva už tu začínám protahovat pořádný hovna básnickým střevem tak už na to radši rezignuju. Jenom dodám, že na dně domácí filmové kultury se ještě nenacházíme pan režisér buran nám totiž úspěšně ukazuje, že to dno se může pořád propadat níž a níž. Jo a vy všichni co jste tomu dali víc než jednu hvězdu si dejte facepalm please přesně kvůli takovým jedincům jako jste vy to totiž jde s touto krásnou zemí do hluboké řitě...0% ()

pepo odpad!

všechny recenze uživatele

Takže podľa očakávania je to peklo pekelné.Totálne teroristický film. Je to síce lepšie než jednička pretože tortúra trvá o 25 minút kratšie a má to náznak nejakého deja (t.j. 4 minúty sa vo filme aj niečo deje) ale niečo také ako nulové hodnotenie je stále v nedohľadne. -8/10 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ač mi to přijde skoro nemožné, druhé Babovřesky nemají zase tak daleko k pojmu "docela snesitelná česká komedie". Možná proto, že jsou proti předchozímu dílu kratší a více těží z vlastního koloritu (drbna Horáčková v podání Jany Synkové je - mhouřím všechna oka - fakt docela zábavně napsaná a zahraná role). Což nic nemění na tom, že rozpačitého a diletantsky předvedeného je pořád až moc - možná o něco ubylo trapných gagů, ale jen na úkor kameňákovitého recyklování laciných anekdot. Určitě je chvályhodné, že se nikdo nepokoušel zopakovat WTF momenty, jako byly v jedničce falešné titulky nebo intermezzo s Lucií Bílou. Horší je to s příběhem, který je pořád vyprázdněný a veškeré jeho větve končí v improvizované nicotě. Cíleně afektované herectví mi taky moc nešmakuje. Verdikt: Žádná sláva, ale aspoň už nemám chuť někomu nadávat. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vejdi a neuškoď. Ano, je to místy neúnavně hloupé, ale občas se člověk uchechtne. Chápu, že většina hodnotitelů ani neviděla. Já se zase nemůžu dívat na Troškovy pohádky vyjma Jasněnky, ale proto je hned neposílám do odpadu. Po roce 1989 u nás vznikl celý seznam mnohem hloupějších filmů, zejména v posledních letech. Tohle alespoň funguje jako dobrá kulisa při domácí práci. Jen se nemůžu stále zbavit dojmu, že místo Jany Synkové vidím tetu Kateřinu... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že dvojka byla podobně jako jednička vtipná až až, hlavně začátek s bábou svištící si to po okresce bylo parádní. Děj je tu ale o mnoho jednodušší a nějakou větší zápletku nečekejte, v tomhle případě byla jednička mnohem lepší. Účel pobavit to splnilo a návštěvu kina rozhodně nelituji, i když si zrovna přímo vedle mě nemusel sednout starší děda, když bylo všude okolo volno... ()

Foox 

všechny recenze uživatele

S velkou nadsázkou lze říci, že druhý díl Babovřesek trpí nedostatky klasických trilogiových dvojek, kde se nic moc neděje a jedná se pouze o mezičlánek do pořádného finále. Ale po pravdě, jestli se vám líbil první díl, nejspíš žádné zklamání nečekejte, jen o dost slabší navnadění na ten poslední. To samé platí samozřejmě i naopak pro "nefanoušky", slušně řečeno. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak u téhle Troškoviny kritiku výjimečně chápu, protože to se fakt nedá. Nevtipné, trapné a stokrát viděné. Druhým dílem jsem začala, druhým dílem končím. Že to není blbý těm hercům ("hercům"). ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|76%| O něco lepší jak první díl, kterému jsem dal 3* (65%). Ten měl méně vtipných scén a tenhle byl alespon svižnější a zábavnější. Jinač mé vyjádření proti odpůrcům Trošky jsem napsal už v komentáři k předchozímu dílu. Prostě typická česká Troškova blbůstka to je. A to je špatně ? No, záleží jak to divák přijme. Já jsem se bavil. Samozřejmě, větší úlety jsou původní tři Troškovi Kamenáci. Tohle ale bylo také pěkně spracované. Každá postava měla svůj prostor. Babky, které mě zaujali v prvním díle zde měli o dost větší prostor. Babka co sežrala koláčky plné marihuany, nebo sjetý kontrolor - no to ptostě nemělo chybu. Babka skákající na trampolíně - ještě hlášky k tomu. Co je na tom proboha špatného ? Herecké obsazení bylo skvělé. Byl bych ještě snad víc spokojenější, kdyby zde bylo ještě víc vtipných scén a nápadů. Ale toto je mírněji pojato než Kamenáci, tak chápu tento Troškův styl. No už ted se těším na trojku na kterou chci do kina a předpokládám, že dám opět 4* jako u tohoto dílu. Tot vše. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vesnička Babovřesky chce být až moc středisková, nápor Troškova humoru je tam jako v Hošticích a divák překvapivě nezažívá déja vu. Do svérázné vesničky tentokrát zavítal kvintet českých hokejistů z NHL v rámci letního soustředění a hned zavládlo mezi místními babkami hotové pozdvižení. Bohatí sportovci se jim jeví jako velmi výhodná partie pro jejich tři šikovné, avšak zadané vnučky, a tak hned využijí nejrůznějších příležitostí, jak je s nimi seznámit. Do toho na anonymní udání přijíždí nenadálá kontrola z ministerstva prověřit investice starostova úřadu. Vyslaný kontrolor na přepadovku se navíc důvěrně zná se starostovou paní z dob studií. Aby toho nebylo málo, tak se do potíží dostane i mladý farář, kterému po určitých nepřístojnostech, ke kterým došlo na jeho faře, hrozí přeložení na pokyn z vyššího církevního úřadu. Děj či spíše neděj kromě povinného product placementu nejčastěji střídá důvěrně známá místa z prvního dílu, jako je dům starosty Stehlíka a jeho rodiny, fara mladého faráře Šoustala, starostův obecní úřad, anebo letní zahrádka u hospody a samozřejmě "zrychlené" i nezrychlené babky-drbny na návsi i mimo ní a s nimi množství postav, které se představily v jedničce, a k nimž přibyly i některé nové, některé ustoupily do pozadí, což byl dobrý tah. Angažovat toporně hrající hokejisty byl jistě nápad Trošky coby sportovního antifanouška, který shledal jejich přítomnost ve filmu atraktivní. Což o to, mohl angažovat i sportovce z méně atraktivních sportovních odvětví, a výsledek by byl pořád sterilní. Sterilní humor je ve filmu až ve velké konzistenci, a to i přesto, že dvojka usiluje o přehlednější a hlavně bláznivější, absurdnější a originálnější situace, než byly v jedničce. Někdy se to příjemně daří, ale někdy je k tomu potřeba pořádná porce trapnosti. Divák je například svědkem veselých následků požití buchet s přísadou, která do nich rozhodně nepatří. Oproti tomu příliš nevychází snaha postavit proti sobě kultivované hokejisty versus vesnické burany. Z těch scén se dalo vytřískat mnohem víc vtipu. Někdy se čekalo delší dobu dobu, jestli prezentovaný vtip skončí anebo neskončí, jako vypointovaný. Natahování těchto scén, které připadaly humorné jen autorům scénáře, bylo poměrně nepříjemné, zvláště když ukončení této scény v drtivé většině humornou pointou nekončilo. A jsem u scénáře. Ten velmi často působil dojmem, že vznikal až na place, a to ještě na něm s Troškem spolupracovali další dva přispívatelé. Některé scény na tak zkušeného režiséra byly až moc ledabylé a žádný velký posun nenastal v režii, která byla příliš televizní a v nekvalitním zvuku, kdy mnoha hercům, a to i těm profesionálním, nebylo dobře rozumět. Určitou svobodu a pozitivum v Troškově tvoření vidím v jeho oproštění se od "sluncesenovské" trilogie, které je ve druhém díle markantní. Ve stylu humoru už jiný nikdy nebude. Ubylo sice sexuálních narážek, ale některé scény by potřebovaly zkrátit, přidat v nich vtip a dějově to výrazně zahustit. Opět se oproti jeho pověstné vesnické trilogii nepodařilo v tomto případě navázat a obalit jednoduchou dějovou strukturu vynikajícími gagy. Gagy jsou průměrné kvality, stejně jako všechno kolem nich. Do kina určitě nedoporučuji, a to i když došlo ke zlepšení oproti jedničce, tak je stále co zlepšovat. Na dvd je film přijatelnější. U takového osmého dílu Babovřesk to Zdeněk Troška" vypucuje" jedna radost. Nezbývá než do té doby kvílet, úpět, vřískat anebo se chechtat. Otázkou je, jestli radostí, nebo blbostí. 40% () (méně) (více)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

S napětím budu očekávat a sledovat, kam se percentuální vyčíslení kvality snímku pohne až se na snímek kouknou i ti duševně zdraví, kteří v sobě našli dostatek rozumu a těch pár korun za vstupenku investovali jinak. Nezbývá mi, než si položit otázku, co se mi vlastně líbilo, než se pustím do kritizování. Líbil se mi nápad s chystáním cedulí nejrůznějších výstrah, které měly odklonit cestu narušitele - coby inspektora. Zbytek je totální sračka, pro kterou by byla škoda slov. Ale když už jsem si dal takovou práci s nalezením koukatelné verze, protože to nějaký čůrák na uloz.to stále promazává, tak tu nějakou tu větičku zanechám. Ani nevím kde začít, takže to pojmu jako nahodilý sled myšlenek. Docela by mě zajímalo, jestli Zdenda někdy hulil/jedl/pil zelený list, nebo jestli mu vždy dealer na Václaváku prodal houbičky v kombinaci s pervitinem, protože ve filmu zobrazované stavy mi příliš realitu nepřipomínaly. Dále k samotné vesničce. Za svůj krátký život už jsem procestoval hromadu vesniček a ať mi nikdo nevykládá, že takhle některá vypadá?! Taková představa se může zrodit snad pouze uvnitř hlavy, ve které jeden po druhém přestávají neurony dýchat. Obrazně řečeno. Ve velmi řídkém ději už snad ani nic jiného nebylo. Tu šarádu s farářem nemá smysl rozepisovat. Existuje krásné české slovíčko, které ji velmi přesně shrne. DEBILITA. Herci a herečky ... zasraně otravní ... všichni do posledního ... včetně hokejistů. Dále mi hrozně vadila kupa do očí a uší mlátících reklam, kam se podíváš. Hudba nezajímavá. Nemyslím jen ústřední melodii, ale i nástupy hokejistů a další píčoviny. Už když tam nahopsal Stropnický, tak bylo hotovo. Zdárně jsem to dokoukal, i když mi asi od 30 minuty šlapal na paty spánek. Tenhle paskvil nemohl v žádném případě oslovit ani ty nejvíce retardované retardátory, takže kdo sází 3 hvězdy, ba dokonce více, ten chce být pouze orginální. Na třetí díl se moc moc těším. Už když jsem se dověděl, že si nějakou roličku střihne paní Černá, vlastně Bílá, tak se mi prohnal mráz po zádech na saních. Jako zpěvačku ji moc moc respektuji, ale jako vše ostatní ji moc moc nenávidím. Kdo je minimálně stejně odvážný jako já, tak tomu bych do třetice všeho dobrého popřál především pevné nervy. Když už mě z tohoto dlouhého komentáře bolí konečky prstů, tak jim ještě přidám a otevřu filosofické okénko. Jak hluboko leží filmové dno a existuje vůbec? ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Na vykrádání sebe sama asi není nic špatnýho, jen je to prostě po x-tý už nuda. Troška používá stále stejný náměty i typy fórků a to, co obstojně bavilo ve Sluncích a senech, už prostě nebaví. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ano, oproti jedničce (80%) je to sešup, ale tentokrát jsem byl střízlivý. Co taky čekat od humoru (pardon, "humoru") těžícího ze zfetované babky a kontrolora z ministerstva, o české herecké žumpě ani nemluvě. Ale jo, asi dva ocenitelné vtipy jsem v těch sr*čkách zaznamenal. Na trojku opět do kina a s lahvinkou! 10% ()

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Po zkouknutí tohohle filmu jsem si skoro jistý, že Troška je ruský agent, jehož filmy sponzoruje Putin, aby touto formou kinematografie ohlupoval českou populaci, která pak volí různé Zemany, Okamury, Babiše a další. ()

Reklama

Reklama