Reklama

Reklama

Finská krev, švédské srdce

(festivalový název)
  • Finsko Laulu koti-ikävästä (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jímavý dokument o cestě otce a syna se chvílemi proměňuje v hudební road movie o problémy zatížené historii emigrace Finů do Švédska. Z kina budete odcházet s přáním opatřit si soundtrack (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Jermann 

všechny recenze uživatele

(KVIFF 2013) "Z kina budete odcházet s přáním opatřit si soundtrack." ?? Tak to ani náhodou. Hudební doprovod sestává z několika sociálně laděných ufňukaných trnky-brnky odrhovaček vhodných maximálně do Televarieté a ve filmu se jen dokola omílá, že Finové chlastaj víc než Švédové. Jediná letošní projekce, kterou jsem nevydržel do konce. Ale což .. nějaký ten error ve výběru je nevyhnutelný. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Z kina budete odcházet s pranim nevidet 90minutovy film, ale maximalne 40minutovy sestrih pisnicek. Dej je hrozna nuda, nikam to nevede a dialogy jsou tak utahane, ze se to neda vydrzet. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Dokument je hudební, což se projevuje tím, že několikrát je film přerušen asi dvou až tříminutovým záznamem nějaké kapely, jak hraje song týkající se probíraného tématu. Pozoruhodné, avšak odtrhávající pozornost diváků od hlavní dvojice, která je zajímavá a zábavná (kytarista bývalé finské rockové kapely Aknestic Kai Latvalehto a jeho otec) – jejich vynikajícím vzájemným rozhovorům je však věnováno příliš málo času. Film okolo nich zabývající se otázkou existenciální identity lidí s finsko-švédskými kořeny je bohužel příliš dlouhý a nudný. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama